FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

SPECIAL Ei sînt cei mai buni din Liga 1 » Top 10 transferuri reuşite în acest sezon

Articol de , - Publicat marti, 05 ianuarie 2016 10:00

Ieri, în partea mai puţin frumoasă ale perioadelor de mercato, GSP a rememorat cele mai slabe transferuri din vara trecută. Astăzi este rîndul jucătorilor care au confirmat şi au impresionat în prima parte a campionatului să intre în topul Gazetei.

Antrenorii şi preşedinţii din Liga 1 s-au mişcat bine înainte de începutul sezonului şi au făcut mutări care s-au dovedit cîştigătoare.

GSP.RO prezintă top 10 al celor mai reuşite transferuri din vară în fotbalul românesc.

1. Ioan Hora (Pandurii)

Golgeterul Ligii 1 nu poate ocupa alt loc în clasament. Ioan Hora a venit liber de contract după despărţirea de ASA Tg. Mureş la finalul sezonului trecut şi a fost extraordinar în 2015 sub comanda lui Edi Iordînescu. Aflat la cel mai bun sezon din carieră, Hora a marcat nu mai puţin de 12 goluri în 22 de partide, reuşind şi un assist, şi a dus-o pe Pandurii în fruntea clasamentului.

2. Florin Cernat (Viitorul)

Revenit în sezonul trecut în fotbalul românesc, Cernat a impresionat la Oţelul, dar nu a fost de ajuns pentru salvarea clubului de la retrograde. În vară, Steaua şi Dinamo s-au bătut pentru el, dar Hagi i-a făcut oferta mai tentantă. A acceptat şi a demonstrat de ce "Regele" a insistat. A înscris de 8 ori şi a oferit 4 pase decisive în doar 14 jocuri la Viitorul şi a arătat că poate fi încă o soluţie pentru echipa naţională, chiar şi la EURO 2016.

3. Harlem Eddy Gnohere (Dinamo)

Atacantul supraponderal adus de Mircea Rednic a uimit lumea fotbalului în acest campionat. Nu putea să joace mai mult de o repriză la început, avea multe kilograme în plus, dar a devenit un om de bază la Dinamo. A fost decisiv în multe meciuri, iar cele 8 goluri şi 2 assisturi i-a ajutat pe roş-albi să încheie prima parte a sezonului pe podium. "Bizonul" a reuşit chiar şi o triplă în Cupa României cu Brăila.

4. Cristian Lopez (CFR Cluj)

Un alt transfer foarte bun este cel al spaniolului adus de CFR Cluj. Atacantul este unul dintre golgeterii Ligii 1, cu 10 reuşite în cele 21 de partide disputate pentru ardeleni. Evoluţiile excelente au atras şi atenţia Stelei, ibericul fiind una dintre ţintele campioanei pentru partea a doua a sezonului.

5. Adnan Aganovici (Viitorul)

Gică Hagi l-a adus de la FC Braşov, echipă care tocmai retrogradase Liga a 2-a, iar extrema croată s-a impus ca titular încă din start. S-a remarcat prin execuţiile spectaculoase şi a înscris şi 7 goluri pentru Viitorul în cele 23 de partide pe care le-a disputat. Aganovici este în acest moment şi unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1.

6. Cristi Săpunaru (Pandurii)

Fostul jucător al Rapidului a semnat tîrziu cu echipa lui Edi Iordănescu, dar a confirmat imediat. A fost titular pentru Pandurii şi a marcat şi 4 goluri. Mai mult, a revenit şi la echipa naţională, fiind chiar titular împotriva Italiei în amicalul din noiembrie. Săpunaru are şanse foarte mari să fie titular şi la EURO 2016.

7. Jugurtha Hamroun (Steaua)

Algerianul este cel mai bun transfer al Stelei din vară. Mijlocaşul ofensiv este singurul care a confirmat aşteptările conducerii chiar dacă a venit la echipă din postura de jucător liber de contract. A fost titular şi sub comanda lui Reghecampf şi a arătat că se poate baza pe el şi în partea a doua a campionatului. Hamroun a marcat şi 4 goluri pentru Steaua în cele 15 jocuri din Liga 1.

8. Antun palici (Dinamo)

Mijlocaşul ofensiv al roş-albilor a evoluat mai puţin în prima parte a turului, dar a fost om de bază pe final. Croatul a jucat excelent la Dinamo şi a marcat în Derby de România, iar apoi a dat golul decisiv şi în Cupa României cu Astra. A impresionat prin tehnica sa şi pentru că este printre puţinii jucători din campionat care driblează. Palici a fost cel mai bun jucător ofensiv al lui Dinamo, cu excepţia lui Gnohere.

9. Vlad Achim (Viitorul)

Un alt transfer foarte bun reuşit de Gică Hagi a fost cel al lui Achim. Mijlocaşul a venit tot de la o retrogradată, Ceahlăul, precum Aganovici. Fotbalistul a impresionat în multe meciuri şi a oferit şi 6 pase decisive, fiind pe primul loc în acest top la egalitate cu Tiago Lopes. Achim a intrat şi în vederile selecţionerului după evoluţiile din acest sezon.

10. Fernando Boldrin (Astra)

Brazilianul adus de Marius Şumudică de la Chiajna a confirmat şi la giurgiuveni. A fost om de bază în acest sezon la liderul Ligii 1 şi a avut evoluţii apreciate în foarte multe meciuri. Boldrin a marcat şi 3 goluri şi a oferit 3 assisturi în cele 20 de meciuri sub comanda lui Şumi.

Alţi 5 jucători transferaţi în vară s-au remarcat în cele 23 de etape disputate din ediţia 2015/2016:
- Javier Hernandez (ACS Poli / 19 jocuri / 4 goluri / 5 assisturi)
- Radoslav Dimitrov (FC Botoşani / 20 jocuri / 1 gol / 5 assituri)
- Miha Mevlja (Dinamo / 22 jocuri / 1 assist)
- Abdellah Zoubir (Petrolul / 22 jocuri / 3 goluri / 2 assisturi)
- Ben Hamed Kone (FC Voluntari / 20 jocuri / 3 goluri / 3 pase decisive)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (9)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  05 Ianuarie 2016, 15:42

Astia tot incearca sa mai 'vopseasca' un jucator de la Cefure (acum e cazul lui Lopez asta), oricum Gheorghe nu a invatat nimic cu zecile de tepe luate de la securistii aia maghiari, o sa mai dea bani si pe viitor pe jucatori de la ei. Nu conteaza, mai scot ei un ospatar golgheter sau un barman atacant cu 15 goluri in mamaliga 1 pe care sa ia macar 1 milion de la Gheorghe. E bun proverbul ala evreiesc in care se zice ca nu e ......cine cere, e .......cine da banii.

gerulozaurus
gerulozaurus  •  05 Ianuarie 2016, 14:11
Postat de steaua_fara_nume pe 05 Ianuarie 2016, 13:50

Cel mai bun transfer este nenea *** de la FCSP , are cate 14 assisturi pe meci , cred ca le da si la arbitrii ceva de baut :))))) ,pentru ca le ia vederea -=)))))))))))))))))))))))))))))))))

prostia ta e fara margini, cred ca universul nostru ar trebui sa se teama de o concurenta cu tine...

934479543300012
Nicu Neagu  •  05 Ianuarie 2016, 14:00

Nu iera rau sa mentionati .hamroun tot de la otelul a plecat.pacat pt. Oras.speram sa revenim in 2..3.4 ani

Vezi toate comentariile (9)
Comentează