FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

STADION DINAMO // UPDATE Dinamo, blocată din interior! Președintele clubului nu vrea stadionul pe velodrom + drept la replică George Cosac

George Cosac
George Cosac

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 martie 2019 12:29

George Cosac, președintele CS Dinamo, a oprit proiectul noii arene a „câinilor”, considerând că trebuie rezolvat litigiul cu stadionul vechi, acolo unde crede oficialul că e normal să fie construită și noua arenă, nu pe locul unde se află velodromul.

Șansele ca Dinamo să aibă un stadion nou scad pe zi ce trece! Deși toată suflarea roș-albă a visat la o nouă arenă pe locul velodromului din Ștefan cel Mare, sursele GSP susțin că președintele CS Dinamo, George Cosac, a oprit demararea acestui proiect. Oficialul consideră că un nou stadion trebuie să fie construit pe locul actualei arene și propune încercarea soluționării litigiului cu Nicolae Badea. 

Reclamați de cicliști

Nu doar Cosac nu este de acord cu propunerea de construire pe locul velodromului. Conform Prosport, cicliştii care folosesc velodromul au contactat un avocat pentru a opri demararea proiectului. Aceștia sunt dispuși să renunțe la proteste doar dacă vor primi garanții că se va construi un nou spațiu destinat ciclismului. 

1951 este anul în care a fost deschis stadionul Dinamo 

Situația de la stadionul Dinamo

  • S-a dorit inițial reabilitatea stadionului.
  • Stadionul Dinamo ar fi trebuit să fie gata pentru EURO 2020, urmând a fi folosit ca teren de antrenament pentru echipele care vor juca la București la EURO, dar din cauza problemelor judiciare nu poate fi preluat în cadrul programelor CNI
  • Terenul este cesionat către Nicolae Badea, iar acesta nu a fost de acord să renunțe la contract
  • CS Dinamo și CNI au depus documentația pentru un nou amplasament
  • În acest moment au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate și fezabilitate
  • Este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție, astfel încât să fie respectate prevederile UEFA și ISU. De asemenea, este necesară elaborarea și avizarea unui nou PUZ de către Primăria Sectorului 2

Drept la replică George Cosac

CS Dinamo și George Cosac au emis un comunicat, prin care reacționează la materialul publicat de Gazeta Sporturilor.

În comunicat, Cosac susține că nu poate opri construirea stadionului Dinamo în locul velodromului și anunță că „după finalizarea documentațiilor tehnico-economice, CS Dinamo va iniția o hotărâre de Guvern, pentru demolarea obiectivului velodrom, în conformitate cu Legea Sportului 69/2000”.

Comunicatul integral emis de George Cosac

În urma articolului cu titlul «Cosac nu vrea stadion pe velodrom», publicat astăzi, 06.03.2019, de Gazeta Sporturilor, vă transmit următorul drept la replică:

«Proiectul Euro 2020», din care face parte și obiectivul de investiții din Complexul Sportiv Dinamo București, este asumat la cel mai înalt nivel. Acesta se derulează în termenii stabiliți, conform HG 1093 din 2013.

Clubul Sportiv Dinamo și eu personal avem atribuții limitate în derularea acestui proiect, iar datoria noastră este aceea de a duce la îndeplinire sarcinile ce sunt în competența noastră, în calitate de administrator al terenului pe care urmează a fi edificată noua bază sportivă. Nici CS Dinamo, nici eu personal nu putem opri un astfel de proiect.

Astfel, la nivelul CS Dinamo suntem în faza în care așteptăm finalizarea proiectului pentru Planul Urbanistic Zonal, cu termen de execuție 31 martie 2019. Ulterior, acesta va fi predat la CNI, care va realiza Studiul de Prefezabilitate (SPF), respectiv Studiul de Fezabilitate (SF).

După finalizarea documentațiilor tehnico-economice, CS Dinamo va iniția o hotărâre de Guvern, pentru demolarea obiectivului velodrom, în conformitate cu Legea Sportului 69/2000, art. 79, alin (1^1): «desființarea unor baze sportive aparținând domeniului public ori privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale se poate face numai prin hotărâre a Guvernului, cu condiția ca autoritățile administrației publice să aprobe în prealabil, în condițiile legii, documentațiile tehnico-economice aferente unor obiective de investiții destinate educației fizice și sportului, care vor fi construite pe același amplasament».

După parcurgerea acestor pași, vor începe efectiv lucrările pentru edificarea noii baze sportive. Asigurăm mass-media că M.A.I. şi CS Dinamo vor întreprinde toate demersurile necesare realizării acestui proiect, dorit atât de club, cât și de toți suporterii dinamoviști” George Cosac, Președinte CS Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (61)
zecs93
zecs93  •  07 Martie 2019, 00:18

din pacate badea nu va da drumu constructiei pe actualu stadion pentru ca sunt terenurile acelea prea valoroase, asta e ghinionu nostru, acum aflam ca nici velodromu nu e disponibil, asta e soarta dinamovistului de rand, si furat si batut de toate institutiile, furati sistematic de orice *** din asta de stat !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10206340845939523
Iulian Anton  •  07 Martie 2019, 00:14

Are dreptate... Daca se va construi unul nou acolo trebuie sa fie... Mare... Modern... Cu tot ce e nevoie.... Nu trebuie sa ne carpim... Ce e atât de greu sa se anuleze un contract obtinut asa cum a fost

zecs93
zecs93  •  07 Martie 2019, 00:12

Din pacate ratam o oportunitate imensa, *** *** de ciclisti,biciclisti si tiristi, mergeti fratilor in munti si pedalati pe biciclete daca tot vreti sa faceti miscare, lasa ti velodromu in pace, era fix locu ideal daca actualu nu se face, e trist si pacat, suntem singurii prosti care nu vom avea un stadion la standardele europei, bine ca se face la Rapid,Steaua,Arcu de triumf, suntem cei mai furati de statu roman !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează