FOTBAL  »  LIGA 1  »  PANDURII - STEAUA 0-3

Steaua, circ ambulant » Campioana e un caz unic în fotbal: lumea o adoră numai pe stadioanele adversarelor, cînd al ei e pustiu

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iulie 2015 00:00

Stadionul din Severin a semănat cu "Centralul" din Craiova de la derby-urile vechi cu formaţiile bucureştene

Steaua rămîne cea mai populară echipă din România, deşi îşi dispută meciurile de pe terenul propriu cu tribunele aproape goale! Un circ ambulant, nişte artişti fără o scenă proprie. Meciul cu Pandurii ilustrează situaţia stranie în care a ajuns campioana Ligii 1.

Cu gorjenii exilaţi să joace rolul de gazde la Turnu Severin, Steaua a ajuns să se simtă ea ca acasă la 350 de kilometri de Bucureşti! Trupa lui Rădoi a adus 14.000 de oameni pe o arenă liberă în majoritatea timpului. Stadionul Drobetei e permanent varianta de rezervă pentru cluburile forţate să plece din oraşele lor, Craiova lui Mititelu în anii trecuţi şi Pandurii în acest sezon.

Alb-albastru stelist

Lumea a venit pentru afişul cu Steaua şi s-a comportat evident: urale, aplauze şi ţiuit de trompete la apariţia pe gazon a roş-albaştrilor şi la golul de 0-1 al lui Chipciu. Campioana abia strînsese 4.000 de spectatori pe Arena Naţională, la 0-0 cu Petrolul, prima ei partidă acasă în vara asta!

Pierderea mărcii i-a topit "priza" la publicul din Bucureşti, dar nu a afectat cu nimic admiraţia fanilor din provincie. Pe o construcţie asemănătoare cu "Centralul" dărîmat de curînd la Craiova. Înconjurată de scaune roş-albastre, la fel ca pe "tărîmul" Universităţii. Dar primită ca un star la un concert, în locul liniştii îngrijorătoare de acasă. Şi al huiduielilor pe care obişnuia să le încaseze cînd ajungea în Oltenia.

Debut cu sînge

Tahar a fost pentru prima dată titular de la semnarea contractului cu Steaua şi cea dintîi apariţie n-a fost tocmai norocoasă. Algerianul s-a ales cu capul spart în urma unei ciocniri violente în careul Pandurilor. A primit îngrijiri din partea medicului şi a revenit pe teren cu un bandaj alb în jurul capului, care a stopat hemoragia.

Răchită a pariat corect

"Ar fi o mare greşeală ca Rădoi să-l scoată din echipă pe Chipciu. Riscă să-l piardă dacă face asta! Eu i-aş da banderola, ca să-i arăt că rămîne important". Declaraţia lui Valeriu Răchită a anticipat decizia lui Rădoi şi prestaţia lui Alex: fotbalistul a fost căpitan la Severin şi a înscris de două ori. A căpătat banderola în lipsa primilor doi căpitani, Varela şi Tamaş. Primul a fost accidentat la inghinali, al doilea, exclus pentru indisciplină.

Playtech: CE TRAGEDIE! Matilda Pascal Cojocărița, în doliu. Vestea cutremurătoare a zilei


Comentarii (80)
steaua024
steaua024  •  19 Iulie 2015, 22:21

E mai bine fara ultrasi ! Ce au adus acestia echipei? Nenumarate suspendari de teren propriu si amenzi din partea FRF si a UEFA, mizerii debitate in vazul lumii si a televiziunilor, certuri intre peluze pe un ciolan imaginar si in final, marota siglei echipei. In sfarsit, este stadionul unde vor putea veni adevaratii suporteri cu sotiile si copii ca la un adevarat spectacol sportiv. In tara, peste tot Steaua este iubita si toti se inghesuie sa o vada la lucru in compania echipei locale, intr-o atmosfera destinsa. Timpul va duce la crearea unei noi galerii in masura in care rezultatele vor fi pe masura. Si atunci Steaua, din acest punct de vedere va renaste din propria cenusa aidoma pasarii Phoenix !!

manty_one
manty_one  •  19 Iulie 2015, 18:59
Postat de manty_one pe 19 Iulie 2015, 18:50

ba ***, ...ti-ai ales un ID care ti se potriveste perfect....***..***!!

GSP,dar ID-urile astea(w.c.) pe care le folosesc *** de ce nu le banati??

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

manty_one
manty_one  •  19 Iulie 2015, 18:56
Postat de flomar12 pe 19 Iulie 2015, 17:47

Pai astia sunt bucurestenii. Neam prost si nesimtit. Ei au treaba cu *** si dau in cap la echipa si jucatori. Sunt asa de talambi ca nu vad diferenta intre a iubi o echipa si patronul ei becaliot. Poate inteleg ei ce am vrut sa spun cand am zis asta. Uitati va la Chelsea ca sa dau un exemplu. Ce mafiot e patron si ce fac suportetii. Iar aia asa numitii CSA isti cate steaua mai stiti. Scarnavilor.

decat asemenea suporteri peluza Sud si Nord,mai bine fara,prea multe amenzi si pedepse cu portile inchise din cauza lor atat in campionat cat si in Europa...sper ca usor,usor sa se formeze alte galerii si cei de care am amintit sa ramana cu CSA!

Vezi toate comentariile (80)
Comentează