FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA '86

EXCLUSIV Campion european cu 2.000 de lei salariu » Fostul câștigator al CCE în 1986 a ajuns șofer: „La treabă! Așa e viața”

Constantin Pistol +43   FOTO
Constantin Pistol

Articol de - Publicat vineri, 09 iulie 2021 08:09 / Actualizat vineri, 09 iulie 2021 10:00

După sărbătoarea din Ghencea, Constantin Pistol (54 de ani) a plecat spre casă, la Pitești, unde a ajuns cu emoții din cauza unor probleme la Loganul său, iar ieri dimineață s-a dus la muncă, fiind șofer pe o mașină cu care distribuie marfă.

La nici 10 ore de la sărbătoarea din Ghencea, unde s-a numărat printre legendele Stelei '86, fiind medaliat și aclamat de fani, Constantin Pistol a fost ieri la muncă. 

E șofer pe o dubiță de 3,5 tone, la o firmă din Pitești, unde lucrează din anul 2000. Distribuie marfă la magazine din oraș, dar uneori face și curse mai lungi, în afara județului. Lucrează 8-10 ore pe zi, are salariul minim pe economie, în jur de 2.200 de lei, dar spune că "uneori, patronul ne mai dă și câte o primă".

Campion european cu 2.000 de lei salariu » Fostul câștigator al CCE în 1986 a ajuns șofer: „La treabă! Așa e viața”
Constantin Pistol (încercuit), în marea echipă a Stelei din 1986

Fostul câștigator al CCE în 1986 a ajuns șofer: miercuri printre eroi, ieri la muncă, la volan 

Constantin Pistol nu are fițe de fost campion. Este printre cei foarte puțini fotbaliști din România care are în palmares Cupa Campionilor, dar vorbește deschis, simplu, râzând despre viața lui de după fotbal: 

"A fost ceva de vis miercuri seară! Bine că am putut să ajung la sărbătoarea din Ghencea. Totul a fost la superlativ. S-au purtat frumos cu noi, am revăzut vechii colegi, stadionul e o bijuterie, fanii ne-au aplaudat. E frumos că lumea nu ne-a uitat. Acolo, pe podium, în mijlocul stadionului, apoi făcând acel tur cu echipa, cu Cupa Campionilor, m-am simțit iar ca la Sevilla!"

+39 FOTO

A continuat modest: 

„Eu n-am fost un jucător așa de important al acelei echipe, aveam doar 18 ani, unde să joc eu cu asemenea fotbaliști?! Dar am fost în lot, am mai intrat, am amintiri unice, pe care nu poate să mi le ia nimeni, niciodată! Am foști colegi și prieteni celebri, care au rămas la fel de modești, chiar dacă unii s-au împlinit profesional sau financiar. Mereu va fi o plăcere să ne revedem! Și pentru asta, sunt bogat, chiar dacă sunt doar un simplu șofer acum".

Miercuri seară a plecat printre primii după sărbătoarea de la stadionul Steaua, fiindcă ieri trebuia să fie la muncă, la ora 8:00 dimineață: „Abia am ajuns acasă, pe la 1:00 noaptea. Pe autostradă, Loganul meu a început să facă figuri, mi s-a stricat cutia de viteze, nu mai intra într-a 5-a. 

Nici nu știu cum am mers până la Pitești. Dimineață, când m-am dus la muncă, patronul m-a felicitat de față cu toți colegii, le-a spus să fie mândri că lucrez acolo. Chiar mi-a zis că trebuia să fi venit și cu medalia, s-o vadă și ei. Se uitaseră oricum la televizor, mi-au arătat imagini cu mine, cu noi. Apoi, gata! La treabă! Așa e viața!".

Constantin Pistol: „N-a fost de mine antrenoratul” 

Fiind cel mai tânăr din lotul Stelei '86, Constantin Pistol a plecat, imediat după câștigarea Cupei Campionilor, la Rapid: 

„Mi-a zis nea Imi că e mai bine să plec, să joc! Și chiar am jucat la Rapid, alături de nume mari, Liță Dumitru, Nae Manea și alții. M-am și întors la Steaua în '90-'91, apoi am plecat iar. În 2000 am renunțat, nu mă mai țineau mușchii picioarelor. Am avut o problemă cu calciul, făceam mereu întinderi. Am încercat ca antrenor, aici, la Bascov, ca secund al lui Sabin Ciurea. 

Dar după câteva etape, ne-au demis, din cauza rezultatelor. Și mi-am dat seama că antrenor te faci ca să ajungi la echipe mari, nu așa. Nu era de mine antrenoratul. Așa că, decât să stau mereu cu emoții, cu grija că azi sunt antrenor și mâine nu mai sunt, am preferat să mă apuc de altceva. Așa am ajuns șofer la distribuție marfă!"

146 de meciuriși 19 goluri a adunat Constantin Pistol în Liga 1, dintre care 14 partide și un gol pentru Steaua

Nu mi-e rușine că muncesc. De câte ori ne întâlneam, noi, cei de la Steaua, pe la Cheile Grădiștei, mulți dintre foștii colegi mă admirau că lucrez. Gata, fotbalul a fost! Ne mai vedem la câte o sărbătoare, glumim, ne amintim, dar viața merge înainte

Eram prieten cu toți, chiar dacă eram prâslea. Acum, țin mai mult legătura cu Miți Majearu. Câte năzbâtii mai făceam împreună! Era haios rău. Și acum, la serbare, cum m-a văzut, m-a întrebat la caterincă, «N-ai adus și tu o ladă de ceva, că tu mai cari d-astea?!». M-a pufnit râsul, ca pe vremuri! - Constantin Pistol, fost jucător la Steaua '86

7 minutea jucat Pistol pentru Steaua în campania '85-'86, în turul semifinalei CCE, cu Anderlecht, când a intrat în locul lui Balint, iar la finala de la Sevilla a fost rezervă

VIDEO Legendele Stelei au venit la inaugurarea stadionului Ghencea

Citește și alte știri despre Steaua:

Ștefan Iovan, probleme cu poliția în drum spre stadionul Steaua: „M-a amenințat, nu m-a lăsat să trec”

Victor Pițurcă a găsit un defect la noul stadion din Ghencea: „Asta-i concluzia mea”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
sibelius
sibelius  •  09 Iulie 2021, 16:31
Postat de talpaiadului pe 09 Iulie 2021, 12:32

Tot respectul pentru omul asta care isi castiga painea in mod onest, prin munca. Putea si Duckadam sa faca acest lucru, dar a preferat sa stea degeaba pe banii lui Becali.

Puteau si atarnatorii de televiziuni gen Danut Lupu sau bagatorii de seama ca Balint sau Tudorel Stoica, dar e mai simplu sa stai pe margine si sa arati cu degetul.

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  09 Iulie 2021, 15:03
Postat de scoby57 pe 09 Iulie 2021, 14:04

Doar o intrebare: Cu ce drept îl cataloghezi ca "un neica nimeni"? Comentariul tău de fapt arată că altcineva ar putea fi "un neica nimeni". Priceput-ai neica?

Cu ce drept? Cu ce drept ma iei tu pe mine la intrebari? Aaa neica? Mai citeste odata ce am scris si poate o sa intelegi!

scoby57
scoby57  •  09 Iulie 2021, 14:04
Postat de dinamo_forever_77 pe 09 Iulie 2021, 10:26

RESPECT omule!!!! Nu *** care stau cu mana intinsa....ca vezi doamne "ei au facut ceva pentru tara asta". Ei nu au facut pentru tara NIMIC.....ei au facut pentru ei si punct. Nu ai fost/ esti *** de Nastase sau ca "inegalabilul" Dukadam. Multa sanatate iti doresc!

Doar o intrebare: Cu ce drept îl cataloghezi ca "un neica nimeni"? Comentariul tău de fapt arată că altcineva ar putea fi "un neica nimeni". Priceput-ai neica?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează