FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua depinde doar de ea » Cum poate ajunge trupa lui Reghecampf campioană

Steaua a pierdut cu Astra meciul jucat la Piteşti, 0-1, în noiembrie anul trecut
Steaua a pierdut cu Astra meciul jucat la Piteşti, 0-1, în noiembrie anul trecut

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 martie 2016 00:00

Chiar dacă are 6 puncte de recuperat şi două înfrângeri în meciurile directe în disputa cu Astra, trupa lui Reghe va fi campioană dacă va câştiga toate partidele până la final.

Steaua n-a mai câştigat în campionat de 4 meciuri, a căzut pe locul 4 şi are o distanţă de nu mai puţin de 6 puncte faţă de liderul Astra, cu 9 etape înainte de final. Situaţia pare aproape imposibilă, însă trupa lui Reghe depinde în continuare numai de propriile rezultate.

Dacă va câştiga toate meciurile rămase de disputat până la terminarea play-off-ului, campioana îşi va apăra trofeul. Raţionamentul e valabil chiar şi în situaţia în care Astra, cu excepţia jocurilor cu Steaua, va face şi ea punctaj maxim.

S-ar ajunge la egalitate de puncte, iar primul criteriu care va fi aplicat nu vor fi meciurile directe, unde Astra a luat o opţiune serioasă, având două victorii şi golaveraj 3-0 în sezonul regular. Se va ţine cont dacă una dintre cele două echipe a beneficiat de bonusul de 0,5 puncte la intrarea în partea a doua a campionatului.

Cum Astra a terminat cu punctaj impar, a pătruns în play-off cu bonificaţie, astfel că ar pierde, în caz de egalitate cu Steaua, titlul de campioană. De fapt, doar două dintre cele 6 echipe au acest dezavantaj: Astra şi Pandurii Tg. Jiu.

25 de aniau trecut de la ultima ediţie de Liga 1 în care primele două au terminat la egalitate de puncte, s-a întâmplat în 1990-1991, U Craiova a câştigat titlul fiindcă a avut un golaveraj mai bun decât Steaua cu 9 goluri

16 apriliee data la care se va disputa meciul Astra - Steaua din returul play-off-ului, partidă programată la Giurgiu, unde în sezonul regular roş-albaştrii au pierdut cu 2-0

1e numărul înfrângerilor pe care Astra le-a suferit în meciurile din deplasare, în Liga 1, cu Şumudică pe bancă, în rest are 12 victorii şi 4 remize

Rezultatele Stelei cu adversarele din play-off în sezonul regular

Adversară Puncte câştigate
Astra 0
Dinamo 1
ASA Tg. Mureş 2
Pandurii 4
Viitorul 6

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
bogat
bogat  •  13 Martie 2016, 02:07
Postat de dlgeo86 pe 12 Martie 2016, 10:26

Pt ca si in sport este ca in economia de piata , cererea dicteaza oferta.. 50 % dintre microbisti sunt stelisti , restul sunt antistelisti , care citesc stirile despre steaua ca sa comenteze negativ.. Daca ai ignora stirile despre steaua , si ai citi numai despre echipa favorita.. poate ai avea mia putiwne stiri despre steaua.. Nu cred ca suporterii rapidisti citesc stiri despre astra sau pandurii , iar dinamo nu reusesc sa isi umple stadionul la un derby de romania , foarte multi suporteri au si astia.. Cred ca te am lamurit.. !!!

Prietene, economia de piata nu e perfecta si cererea dicteaza oferta nu neaparat pe criterii strict obiective si rationale. De ex reclama agresiva a produselor cvqsi-monopol sau cu qcantaj de piata genereaza o cerere reflex. Lumea cumpara detergentul lu' tanti Maria pentru ca a dost promovat in media pana a devenit un brand reflex. E, la fel e si cu Steaua. Probabil ca vreo 20% sunt suporteri reali, resul sunt fidelizati de genul ast de articole onsedante din media care ii fac pe fraieri sa creada ca brandul Steaua e cel in care trebuie sa creada. Daca de maine incepe o campanie la fel de agresiva pentru Dinamo sau orice alta echipa iti garantez ca echipa respectiva va castiga un procent insemnat de suporteri doar datorita promovariii. In concluzie, media da numarul ala mare de stelisti si o sa traim si o sa vedem ce se va intampla cu stelistiii astia multi cand media o va carmi spre altii, indiferent din ce motive. In momentul ala o sa-ti aduci aminte de ceea ce spun eu acum si o sa-ti doresti o presa obiectiva asa cum spun eu acum. Dar nu o sa o ai pentru ca presa va fi deja obisnuita sa cante pentru aia de sunt in fata si nu obiectiv. La fel e si cu politica si cu orice altceva.

859779594095355
Nick Rasu  •  12 Martie 2016, 18:16

Deci pt. voi doar Astra conteaza....celelaltre 3 echipe...Panduri, Dinamo si Viitorul nu au sanse la campionat....Nu e corect... Steaua m-ai are de lucrat mult...Sansele Stelei la campionat sint minime....

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  12 Martie 2016, 17:12

...primul criteriu de departajare la egalitate,cine a primit bonusul de 0,5 laintrarea in play off...regulament de cretini...daca distanta dintre echipele ajunse la egalitate,la intrarea in play off,a fost determinata de de acest 0,5,dar daca nu a jucat nici un rol...regulamentul este ,,***'' nu am spus eu a spus pruna...pardon Prunea...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează