FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV „Cum adică a plecat avionul?!” Poveste genială cu vedetele Stelei: „Luasem 2 voleibaliste la șpriț” » Ce a urmat: „Plângeau nevestele”

foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

Articol de - Publicat duminica, 30 august 2020 11:19 / Actualizat duminica, 30 august 2020 12:11

Ștefan Iovan, căpitanul Stelei '86 în finala câștigată împotriva Barcelonei la Sevilla, a ajuns la 60 de ani și a acordat un interviu Gazetei Sporturilor în care a vorbit despre multele peripeții trăite de-a lungul unei cariere de 20 de ani. Iată una dintre aceste peripeții, fix după finala de Cupa Campionilor câștigată. 

- Ne povestiți cum ați ratat antrenamentul desfășurat după primirea la Ceaușescu ocazionată de cucerirea Cupei Campionilor Europeni?
- Eram cu Lăcătuș la o cabană prin Bușteni. Tăiasem un porc și îl râcâisem cu unghiile. Îmi intrase dedesubt păr d-ăla, de înjuram continuu. Și am primit un telefon de la București, să venim a doua zi la festivitatea cu Ceaușescu. Am condus noaptea. Lăcătuș d-aia nici n-a mai avut timp să se tundă! După întâlnirea cu președintele, m-am dus cu Bumbescu la Athenee Palace, unde ne-am întâlnit și cu mulți actori, între care Emil Hossu. Se întâmpla pe la ora 16:00, așa că am renunțat să mai mergem la antrenament. Ne-am ales cu o amendă de la nea Imi, dar ce pregătire să mai faci în seara aia după evenimentul cu Ceaușescu? Nici nu avea rost!

- Tot cu Bumbescu, ați pierdut și avionul naționalei pentru un amical cu Grecia în 1987, nu?
- Mă provocați, ca să mă înjure iar Bumbescu! Nu-i nimic! Zice că are nepoți și nu trebuie să audă. Totuși, anii au trecut. Nepoții trebuie să știe că au un bunic celebru și să se uite la ce a făcut bine, că are performanțe cât alții în 10 vieți! Bravo lui! Da, a fost foarte simplu atunci. Am luat taxiul ca să mergem în cantonamentul naționalei, dar ne-au atras atenția într-o stație de autobuz două fete înăltuțe, voleibaliste pe la Dinamo. Le-am luat cu noi și ne-am oprit direct la restaurant la Ambasador, pe Magheru. Ne-am pornit la un șpriț și am întârziat. A venit Rică Răducanu după noi să ne roage să mergem la lot.

EXCLUSIV Dezvăluire incredibilă: „I-am dat un picior în gură lui Bumbescu de nu și-a dat seama cu ce l-am lovit!”

„Nu mai știam dacă avionul pleacă la nouă sau la două” 

- Și?
- Nu l-am ascultat și rău am făcut! Am avut probleme mari după aia. Nu mai știam clar ora de decolare a avionului a doua zi: nouă sau două?! Ne-am ciondănit noi și am ales să mergem la 12:00 în aeroport, numai că echipa era deja în Grecia! Ne-am întors și am mâncat o ciorbă de burtă la Hotel Național, pe la Piața Rosetti, unde se strângea naționala. Apoi s-a lăsat cu valuri!

- În ce sens?
- Ne-au chemat cu soțiile la Ilie Ceaușescu, fratele președintelui. Era acolo și generalul Stănculescu. Ne mai dădea câte un păhărel de whisky, să prindem curaj. Când a venit tovarășul Ilie, ne-a luat direct: „Tu, Iovan, te duci în Valea Jiului. Tu, Bumbescu, nu știu unde. La mină! Să nu vă mai văd împreună!". Nevestele au început să plângă. Încercam să le liniștim, spunându-le că nu se poate să ne expedieze pe amândoi, că rămâne Steaua fără fundași centrali! Mai era doar Belo. Ne dădeam coate între noi, ne bazam că suntem buni. Și am rămas la Steaua.

Citește și alte știri despre Steaua:

GALERIE FOTO Gazonul de pe Stadionul Steaua, montat în totalitate! Pașii rămași până la finalizarea arenei din Ghencea

Succesoarea Stelei » FCSB și-a confirmat pedigriul pe care parcă l-a moștenit de la marea echipă din Ghencea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
penultimul
penultimul  •  24 Octombrie 2020, 17:22

Interviul de la pagina "Cît de *** poți fi". - "Eu și Lăcătuș la o cabana din Bușteni..." Nu puteai să plătești sau sa rogi pe cineva să îți curețe porcul ? Că la cît de populari erați se găseau multi. GENIAL ce? Iovan și Bumbescu s-au îmbătat muci !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

117160982529853
Mihai Nistor  •  31 August 2020, 02:02

Doamne cata lume ***. Ce naiba tot o aburiti atat? Pana si seful vostru,el ciobandante,a spus ca fcsb nu e Steaua. Sunteti dusi cu capul. Apropo,ce culori aveti?? Albastru-galben. Rest my case!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lupu68
lupu68  •  30 August 2020, 23:06
Postat de Adrian Și Atât pe 30 August 2020, 21:45

De personajul respectiv ești obsedat tu, adică de banii cu care te plătește. în rest de bine.

Nu ma plateste nimeni, bai veneticule, coadă de topor. E asa de greu de crezut, căpșunare? Iar tu esti exact ceea ce spui: Adrian Și Atât. Stai in banca ta si mai spala niste vase, ca nu cred ca te duce capul la altceva, de-aia si bati campii la greu.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează