FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

Strigătul disperat al lui Droppa, un străin captiv în România: „Soția trebuie să nască, fata mă întreabă «Tati, de ce nu vii acasă?». Îmi vine să urlu”

Lukas alături de soție și de fetița lor, în așteptare unui nou membru al familiei FOTO Facebook
Lukas alături de soție și de fetița lor, în așteptare unui nou membru al familiei FOTO Facebook

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 19:12

Lukas Droppa, 30 de ani, a povestit stresul prin care trece la Mediaș, departe de familie: „Soția îmi poate naște în orice moment, îmi vine să urlu că sunt aici, blocat, și nu pot s-o ajut”.

„Suntem fără familii aici și nimănui nu-i pasă! Interviu bun. În sfârșit, ei vorbesc și cu străinii” este mesajul pe care cehul Lukas Droppa l-a expus pe Instastory citând declarațiile lui Ante Puljici din Gazeta Sporturilor. Căpitanul croat al dinamoviștilor amenința că va părăsi România din momentul în care va primi notificare de la club cum că intră în șomaj tehnic, cu salariu de 2.380 de lei pe lună. Ca și Puljici, Droppa e departe de familia sa, doar că situația mijlocașului este mult mai delicată, povestea sa fiind impresionantă.

- Lukas, cum ești? 
- Sunt bine, dar nu sunt bine. Sunt blocat în casă. Eu la Mediaș, familia în Cehia. 

- Ești supărat din cauza acestui detaliu? 
- Da. Greșeala mare a fost acum două săptămâni, după ce s-a blocat campionatul. Trebuia să fim lăsați noi, străinii, să putem pleca din România, fiecare la familia lui. Am pierdut timpul, iar acum sunt blocat aici. Unde să te mai duci? Aeroportul e blocat, nu mai sunt curse. Și așteptăm ce? Stăm și ne antrenăm degeaba. 

- Cum te antrenezi?
 - Fac gimnastică de întreținere, alerg, fac programul de la club, plus ceea ce mai simt eu că e nevoie. Bine, sincer, în acest moment ne antrenăm degeaba.

„Tati, tu de ce nu vii acasă?!”

 - De ce crezi asta? 
- Pentru că, hai să fim serioși, nici la finalul lunii aprilie nu vom începe pregătirile! 

- Tu spui că trebuia să vă lase acasă la voi, dar cine anticipa exact situația? Nici acum nu știi ce va fi de la o zi la alta. 
- OK, ai dreptate, dar oficialii federației, ligii, ar fi trebuit să se uite la ceea ce era, este, în Italia sau Spania. Suntem mulți străini în Liga 1, iar 50 la sută suntem fără familie. Unii nu și-au văzut copiii de trei luni, mai durează alte trei, deja e prea mult! Pe bune, de fapt e ca la închisoare, că nu poți să-i zici că ești în vacanță, deși nu faci nimic. Suntem mulți în situația de a ne vedea copiii o dată la 6 luni. 

Strigătul disperat al lui Droppa, un străin captiv în România: „Soția trebuie să nască, fata mă întreabă «Tati, de ce nu vii acasă?». Îmi vine să urlu”
Soția fotbalistului se pregătește să nască

- Familia ce face? 
- Soția mea e însărcinată, trebuie să nască. Azi, mâine, zilele astea, poate chiar acum, când vorbim! Stau aici degeaba, fără să pot s-o ajut. Va naște un băiețel. Fetița noastră de 4 ani mă sună zilnic și plânge: „Tati, tu de ce nu vii la noi? De ce nu vii acasă?”. Îmi vine să urlu, să plâng și eu, m-ar elibera, jur. Înnebunesc! Partea bună e că la Gaz Metan contractele sunt plătite la timp, oamenii au fost corecți mereu. 

„Mă ia capul când citesc”

 - Ai văzut că la alte cluburi s-a ajuns să se suspende contractele.
 - Aș lua-o razna de tot! Sunt și cluburi din Liga 1 unde sunt deja câteva luni bune de întârziere, dacă mai durează altele de întârziere... La ce situație e acum, te sinucizi! Fără bani, să trebuiască să-ți întreții familia. Cu ce trăiești? Am prieteni pe la alte echipe și-mi zic: „Frate, îmi văd copilul o dată la 6 luni și nu-mi dau banii din salariu, nu se știe când și dacă-mi vor da, eu ce fac?”. Ți-am zis, sincer, asta e închisoare acum, n-are cum să-ți placă să stai degeaba, fără să poți munci. 

- Crezi că au procedat corect oficialii cluburilor care au decis sau iau în calcul suspendarea contractelor?
 - Toată lumea vorbește de bani, de salarii, de tăierea contractelor. Nici nu mai dau pe TV că înnebunesc. Hai să așteptăm să se termine cu COVID-19, apoi vedem ce va fi cu banii! Vorbim cu toți, ne punem la negocieri, ajungem la o concluzie. Așa, ce naiba vorbim, despre ce? Eu nu zic de Gaz Metan, repet, oamenii au fost mereu OK aici. De ce vor să taie salariile dacă cluburile n-au pierdut nimic până acum? Nu plătești deplasări, cazări, avioane etc. Că e campionatul blocat. Stai să vezi ce va fi! Apropo, oricum, dacă nu jucăm pierdem, noi, fotbaliștii, bonusurile din contract. Sau alea nu se mai pun acum? De aceea, de câteva zile nu mai citesc presa deloc, pentru că înțeleg românește, risc să înnebunesc dacă voi continua..

„Am făcut istorie pentru oraș, pentru Gaz Metan, alături de Mister Edward Iordănescu, suntem extrem de mândri de echipă, de staff, de club, sperăm să începem fotbalul cât mai curând pentru a continua lucrurile frumoase, împreună”

"Înțeleg că suntem străini în această țară, că trebuie să respectăm regulile, dar și nouă ne pasă de România, vrem să ne facem munca aici, solicitând înțelegere și respect la rândul nostru"

 „Vreau și eu niște știri pozitive, dacă găsești să-mi trimiți și mie! După ce că suntem într-un fel de război, îți blochează și mintea doar cu informații negative”

„La Gaz Metan avem toate salariile la zi, dar la alte cluburi, Dumnezeu cu mila! Sunt fericit aici, apreciez asta, însă mă doare să fiu departe de familie. Și mă ia capul când aud că vor să se taie salariile, numai despre asta se vorbește la TV" - - Lukas Droppa, mijlocaș Gaz Metan 

26 de meciuria strâns Droppa în actuala ediție pentru Gaz Metan

50 de partideare cehul în România, el evoluând un sezon și pentru Pandurii Tg. Jiu

Citește și alte știri despre coronavirus: 

Bilanțul actualizat al cazurilor de coronavirus din România

DINAMO. Ante Puljic, mesaj frontal pentru Ionuț Negoiță: „Adu-ți aminte și de Dinamo” » Croatul amenință că pleacă acasă

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
raducallin
raducallin  •  01 Aprilie 2020, 09:41

Hotarati-va , e ceh sau polonez , ca ma ia si pe mine capul ?Ziaristi de 2 bani.

raducallin
raducallin  •  01 Aprilie 2020, 09:40

Hotarati-va , e ceh sau polonez , ca ma ia si pe mine capul ?Ziaristi de 2 bani.

1025196294175439
Stolojan Claudiu  •  01 Aprilie 2020, 04:09
Postat de dora pe 31 Martie 2020, 20:43

Cine nu il lasa sa urce in tren / masina si sa plece, in cateva ore ajunge la Praga. Dacă ungurii ii dau voie si ai lui nu au inchis granita.

Clubul. De ex pe Grozav tocmai i-au reziliat contractul pentru ca a parasit ungaria si a venit in Ro :)

Vezi toate comentariile (10)
Comentează