FOTBAL  »  Superliga  »  DEZBATERE/SONDAJ

Șumudică își află săptămâna viitoare pedeapsa în scandalul pariurilor » Ar trebui sau nu suspendat antrenorul Astrei?

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 februarie 2016 12:22

Marius Șumudică este anchetat de Comisia de Disciplină a FRF, fiind suspectat că a pariat recent de pe un cont online pe mai multe meciuri de fotbal, inclusiv din Liga 1, lucru interzis de regulament.

Antrenorul Astrei a fost audiat, iar Comisia de Disciplină va da verdictul luni. Conform articolului 60 al regulamentului, riscă o suspendare maximă de doi ani sau, iar dacă va fi încadrat la 60 bis, una între o lună și un an, plus o amendă între 10.000 și 150.000 lei.

CE SPUNE REGULAMENTUL DISCIPLINAR FRF

Art. 60.5
Fapta persoanei care participă direct sau indirect lapariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;
b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.

Art. 60bis

"Participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activități similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF/LPF/AJF, respectiv deținerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităților menționate"

Șumudică se află la prima abatere de acest gen, iar unul dintre argumentele lui este acela că nu a pariat pe meciurile echipei sale.

Totuși, se face vinovat de încălcarea regulilor scrise ale jocului. "Există de ani de zile articolele respective din Regulamentul Disciplinar, care interzic celor din fotbal să parieze. Deși în contracte nu se mai stipulează această clauză, în sezonul 2009-2010, FRF i-a pus pe toți cei care lucrau în fotbal să semneze un document oficial prin care se obligau să nu joace la pariuri", au spus surse din FRF pentru GSP.RO.

Ar trebui să primească circumstanțe atenuante antrenorul Astrei, așa cum au cerut mai mulți oameni din fotbal, inclusiv colegi de-ai lui antrenori, sau ar trebui pedepsit după litera regulamentului, pentru a se da un exemplu? 

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
138672209828437
Gelu Oanca  •  26 Februarie 2016, 18:18

Dan petrescu nu e suspendat si este imaginea betclic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează