FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLATIVELE GSP 2019

SUPERLATIVELE GSP 2019 // VIDEO Dan Petrescu, poveste de senzație cu Zdeněk Zeman: „Muream de foame în cantonament, eu eram obișnuit cu cartofi prăjiți și brânză”

Articol de , - Publicat miercuri, 18 decembrie 2019 10:25

Dan Petrescu (51 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a acordat un interviu în exclusivitate pentru GSP.ro după ce a fost desemnat pentru a patra oară în carieră antrenorul anului în Ancheta GSP. 

„Bursucul” a făcut o incursiune prin cariera sa de jucător și a povestit o întâmplare senzațională cu Zdeněk Zeman, celebrul antrenor cu care Petrescu a lucrat la Foggia între 1991 și 1993. Tehnicianul CFR-ului a lăudat totodată metodele de lucru ale lui Zeman. 

- Apropo de antrenori, ați fost condus de Zdeněk Zeman la Foggia. Era atât de dură pregătirea fizică sub comanda lui? 

- Era dur Zeman, dar și carismatic. Dacă aș face în România antrenamentele de la Foggia n-ar rezista nimeni! Doar în Italia s-ar putea lucra așa, că acolo sunt toți foarte serioși. În Rusia sunt grele antrenamentele, dar cu metodele lui Zeman nu știu dacă mai rămâneau doi jucători pe teren! El a încercat să antreneze în afara Italiei și toți jucătorii făceau rupturi musculare, nu mergea. Poate ăsta a fost motivul pentru care am rezistat zece ani în Anglia, că mă antrenasem înainte cu Zeman. Ceva mai greu de atât nu putea să existe. În perioada în care eram la Foggia, când veneam la națională mă oprea stafful de la alergări, eram mereu primul și aș fi alergat oricât. A fost greu, dacă vă povestesc... 

- Povestiți-ne! 
- Odată eram în cantonament, tot la Foggia, și muream de foame. Zeman făcuse un meniu cu salate și eu eram obișnuit din România cu cartofi prăjiți, cu brânză. L-am sunat pe Giovanni, i-am zis că nu mai puteam de foame, a venit și a stat trei zile cu mine, timp în care mi-a cumpărat el mâncare. 

VIDEO // DAN PETRESCU, DESEMNAT ANTRENORUL ANULUI 2019

Zdeněk Zeman s-a născut pe 12 mai 1947. Fără să aibă în spate o carieră de jucător, acesta a antrenat echipe precum Parma, Lazio, AS Roma, Fenerbahce, Napoli, Lecce, Brescia, Pescara, Steaua Roșie Belgrad sau Cagliari.  A câștigat Serie B în două rânduri: alături de Foggia, în 1991, și alături de Pescara, în 2012. 

  • foto: Guliver/Getty Images

Vezi și: 

SUPERLATIVELE GSP 2019 // Dan Petrescu, „vrăjit” de Constantin Budescu: „Aș schimba tot jocul pentru el. Dacă e magician, ce dracu' să fac?” + un moment de senzație cu Hagi în 1994

SUPERLATIVELE GSP // Dan Petrescu, antrenorul anului 2019: „Toți îmi zic că sunt diabolic, cel mai bun!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

VIDEO Doctorul Carmen Gherghinescu trage un semnal de alarmă: „Sportivii sunt predispuși depresiei când se retrag din activitate” 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
kordell
kordell  •  18 Decembrie 2019, 15:21

Cum palaria mea sa faci inalta performanta cu salate ,taie-le mai scurte Petrexule !

296839007513707
Cris Juganaru  •  18 Decembrie 2019, 14:54
Postat de nune pe 18 Decembrie 2019, 12:23

"A castigat" . Ce a castigat? Daca tot copiati din Wikipedia, macar copiati tot. :)

A castigat serie B de doua ori, adica a terminat de doua ori primul loc in serie B, asta ar vrea sa spuna autorul.

tesla5000
tesla5000  •  18 Decembrie 2019, 13:29

Antrenamente la fel de “ucigatoare” le facea Sacchi, intai la Parma si apoi la Milan, faimoasa “cusca” ii distrugea pe milanisti: 7 contra 7 pe teren de handbal, acoperit cu plasa de sarma, inclusiv deasupra, mingea era mereu in miscare; dupa 50 minute de astfel de meci-scoala jucatorii erau epuizati. Mancini asistase o data ca spectator la un astfel de joc, obosise doar sa priveasca. In momentul in care vechea garda milaneza voia sa-l “mazileasca” pe Sacchi a intervenit ferm Berlusconi: “Arrigo este si va ramane antrenorul nostru, cine nu este de acord va pleca imediat”. Zeman n-a avut un astfel de protector, ramane cel mai pur interpret al sistemului 4-3-3, spectacol TOTAL sa urmaresti echipele sale, indiferent de rezultat.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează