FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO GSP LIVE. Mesaj pentru părinții tinerilor fotbaliști: „Lăsați copiii în pace! Eu i-am făcut rău, țipam la el”

Mathyas Neagu, alături de tatăl său la GSP Live
Mathyas Neagu, alături de tatăl său la GSP Live

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2020 09:38 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 12:05

Mathyas Neagu, juniorul U15 al celor de la Sampdoria, a fost invitat în această dimineață la GSP Live, alături de tatăl său. Cei doi au vorbit și despre perioada în care Mathyas activa în Academia lui Dinamo.

Ștefan, părintele lui Mathyas, a recunoscut în direct greșelile pe care le-a făcut în perioada în care fiul său era juniorul „câinilor”.

VIDEO „Țipam la el, îi făceam rău copilului”

„În România, părinții plătesc peste tot cantonamentele, asta e marea problemă. Nu mi se pare normal, pentru că atunci când bagi părintele în seamă intervin discuții: «Al meu joacă, al meu nu joacă». Părintele începe să mai facă și nebunii. 

Eu recunosc, am fost un părinte «greu» pentru club. Am greșit. Dacă aș mai avea încă un băiat și aș lua-o de la început, nu aș mai face la fel. Poate am fost unul dintre cei mai dificili părinți de la Dinamo. Din dorința de a-i face bine copilului, probabil că îi făceam rău. Nu-mi dădeam seama când mă enervam. Țipam la el (n.r. la copil)”, a povestit tatăl lui Mathyas la GSP Live.

Mathyas Ștefan a mărturisit sentimentele care-l încercau în momentele când tatăl său punea presiune pe el: „Simțeam că nu mai jucam la fel, aveam un pic de panică, de teamă. Mi-era frică de greșeală. Antrenorul nu țipa, doar tata. Într-un fel mă și ajuta, pentru că nu mai făceam aceleași greșeli”.

Problema apărea după meci. Atunci începeau reproșurile. N-aveam ce să fac, aceasta era personalitatea mea. Nu din răutate o făceam. Îmi doream foarte mult de la el, știam că poate, și gândul meu era că nu oferă tot. Din cauza asta aveam acele reacții. Aș recomanda părinților să lase copiii în pace. Asta îmi spuneau și mie alții, dar nu înțelegeam

Neagu, tatăl lui Mathyas

VIDEO GSP LIVE. Mesaj pentru părinții tinerilor fotbaliști: „Lăsați copiii în pace! Eu i-am făcut rău, țipam la el”

2017este anul în care Mathyas Neagu a fost transferat de Sampdoria de la Dinamo

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Cum și-a bătut joc Dinamo de puștiul de care se roagă să revină la echipă: „S-a dus la Săftica și m-a sunat, plângea!” + ce îi făcea Bratu

Episod șocant la Dinamo: 3 juniori, aproape să fie călcați de mașină: „Făceau autostopul. Seara n-aveau ce să mănânce”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
2254271094823421
Michele Marinela  •  08 Iulie 2020, 19:38

Asta este tragedia fotbalului romanesc, la nivel juvenil. Se pune prea mare presiune pe copii, de la varste fragede. Si din partea parintilor si a antrenorului si a agentului, cand e vorba de un talent mai mare si a clubului. Li se cer copiilor sa castige cu orice pret. Foarte multi clacheaza, mai devreme sau mai tarziu. Lumea nu stie decat cazurile fericite, cand copiii talentati ajung mari fotbalisti. Dar acestia sunt putini, chiar foarte putini. Cei mai multi se pierd, renunta si nu au nicio calificare. Iar acele familii traiesc adevarate drame, cu copii deveniti adulti si care nu stiu sa faca nimic, in afara de fotbal. Puneti accentul pe educatie, pe antrenori adevarati, competenti si ezemple bune pentru copii. Talent avem dar, il sacrificam pentru interese meschine si personale.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează