FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Cum a ratat Gigi Becali 4,5 milioane de euro » Patronul FCSB a ignorat sfatul lui Mirel Rădoi

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 februarie 2019 12:57

Michael Ngadeu, fundașul camerunez pe care Mirel Rădoi i l-a recomandat lui Gigi Becali în urmă cu patru ani, a fost vândut de Slavia Praga în Premier League, la Fulham, cu 4,5 milioane de euro. Gigi a refuzat să-l ia de la Botoșani cu 500.000.

de Dănuț Pitaru

Gigi Becali pierde bani fiindcă achiziționează doar jucători care-i plac lui, nu are încredere în recomandările pe care i le fac angajații. Nici măcar pe finul lui nu l-a crezut! Mirel Rădoi îl sfătuise să-l cumpere pe Michael Ngadeu, fundașul central care juca la FC Botoșani în 2015. 

Gigi a ignorat sfatul, a ales alți doi stoperi. L-a adus pe Cătălin Carp de la CFR Cluj și l-a transferat definitiv pe Paul Papp, pe care-l avusese sub formă de împrumut în precedentele șase luni. Nici unul n-a constituit un pariu inspirat, FCSB a renunțat între timp la ambii din pricina randamentului slab. 

Pe Ngadeu l-a achiziționat Slavia Praga de la Botoșani, la un an de la recomandarea lui Rădoi. Cehii au plătit o jumătate de milion de euro. Și acum îl vând la Fulham cu 4.500.000 de euro! Slavia a anunțat joi seară pe site-ul oficial că i-a permis camerunezului să negocieze cu gruparea din Premier League, întrucât cluburile au ajuns la un acord. 

Africanul pe care botoșănenii îl porecliseră "Mișu" n-a ajuns sub comanda lui Mirel, va fi pregătit de Claudio Ranieri. Italianul a preluat-o pe Fulham după startul stagiunii și luptă pentru salvarea de la retrogradare a albilor. Ngadeu va fi coleg cu câteva nume faimoase în fotbal: olandezul Ryan Babel, germanul Schurrle, sârbul Mitrovici, argentinianul Vietto. Faptul că Becali n-a avut încredere în talentul lui acum patru ani i-a purtat noroc, a ajuns la nivelul cel mai înalt de când s-a apucat de fotbal. 

Botoșani ia 800.000!

Iftime, președintele de la Botoșani, a ratat afacerea cu Becali, dar acum poate fi fericit că l-a dat pe camerunez la Slavia Praga. Clubul din Moldova a păstrat 20 la sută din profitul rezultat în urma unui transfer din Cehia al jucătorului. Adică din 4,5 milioane de euro, cât dă Fulham, se scade jumătatea de milion pe care a achitat-o Slavia când l-a luat din România, și Botoșani mai primește 20 la sută din 4 milioane. 800.000 de euro, o sumă pe care moldovenii nu mizau acum, fiindcă n-aveau cum să anticipeze că Ngadeu va fi vândut pe o sumă mare la mijlocul sezonului!

A ratat și un golgeter

Tot în mandatul lui Rădoi, steliștii puseseră ochii pe Wesley, un brazilian tânăr care evolua pentru Trencin. FCSB i-a eliminat pe slovaci din Champions League, cu 2-0 la Trencin și 2-3 la București, dar Wesley a impresionat în acele dueluri, mai ales pe Arena Națională, unde a înscris două goluri. Brazilianul costa un milion de euro, o sumă pe care Becali n-a vrut s-o achite.

După șase luni la cumpărat Bruges. Acum are 22 de ani, 27 de goluri în 90 de meciuri pentru campioana Belgiei. Acum două luni a fost în discuții pentru un transfer la Arsenal și va pleca, probabil, în curând de la Bruges către o ligă de top a Europei. Gigi a preferat să plătească 500.000 de euro pentru Gregory Tade. 

Nu-i crede nici pe „actualii”

Managerul Mihai Stoica și antrenorul Mihai Teja nu au nici ei influență mai mare în transferuri decât avea Rădoi. „Teja mi l-a propus pe Răduț, dar eu l-am ales pe Florentin Matei, care e cu șapte clase mai bun!”, a susținut Gigi la prezentarea oficială a lui Matei.

Teja ceruse câțiva fotbaliști pe care i-a antrenat el la Gaz Metan: Ivanov, Boubacar Fofana, Ely Fernandes. Gigi nu l-a luat pe nici unul, a negociat cu medieșenii Iulian Cristea și Pleșca și urmează ca ambii să ajungă la București de la vară, când le expiră contractele cu Gazul. 

500.000 €a dat FCSB pentru Papp, de la Chievo, o sumă cu care l-ar fi putut lua pe Ngadeu. Românul e astăzi rezervă la Sivasspor, unde a bifat doar două partide din primul minut în sezonul curent

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
110146613198286
Gabi Simon  •  01 Februarie 2019, 16:27

Apoi *** asta la cit e de ingimfat si hepet nu ii trebuia lui 800.000 de euro ce el e om de banii astia,lasati ca el viseaza sa ia bani pe Man si trisorrul de Tanase cite 30 de milioane pe fiecare. Va spun eu ca are sa ia numai *** de la ***,si asa alea sunt mindria lui.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

172152169919161
Dan Ionescu  •  01 Februarie 2019, 16:19

Hei, inginerul lu peste de la Elsaco daca bugetul e asa cum spui tu ,unde se duc banii ca jucatorii FC Botosani au cele mai mici salarii din Liga 1?Uite ce transferuri am facut noi cu jucatori ca Trip ,Diakite ,Holzmann anonimi complet +Bus refuzat de Astra .Si uite ce-a adus Calarasi,Voluntari chiar si Chiajna echipe sub FCBT ,jucatori evaluati pe site de specialitate la sume de un milion de euro.Nu uita ca numai din drepturi Tv se iau 2 000 000 euro +Casa Pariurilor 200 000 euro,abonamente bilete etc +autoritatile locale care n-au nici o actiune la echipa desi anual varsa bani acolo.Sa nu mai spunem ca numai in ultimii 2 ani s-au vandut jucatori de peste doua milioane de euro si nu s-a bagat un leu in transferuri.Cat o sa mai vindeti ?!Ca pe Sfaiter l-ati fugarit iar anoniumii astia nu fac doi bani.

adriann_
adriann_  •  01 Februarie 2019, 15:52

Ciobanul nu are cum sa se mai increada in sfaturile lui mimi dupa episoadele Elton sau Carlos. Dar faptul ca nu l-a crezut pe Radoi (finul lui, care acceptase sa vina la echipa intr-un moment nasol pentru puscariasul din Pipera) arata clar ce caracter are el ciobandante.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close