FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

Ce țeapă a luat Rotaru! Finanțatorul Craiovei s-a „fript” de două ori cu fotbalistul care vrea să-i ducă pe juveți la sapă de lemn

Ionuț Vînă / Sursă foto: Imago Images
Ionuț Vînă / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 03 februarie 2023 07:30 / Actualizat vineri, 03 februarie 2023 09:50

Ionuț Vână a ajuns la Universitatea Craiova la schimb cu Mamut și Burlacu, cedați celor de la FCSB. Și Rotaru, și Becali erau nemulțumiți cu ce aveau, iar în cele din urmă s-au păcălit amândoi, fiindcă „transplanturile” n-au reușit. Rotaru chiar de două ori, în condițiile în care, suspendat de Rădoi în noiembrie, mijlocașul solicită acum despăgubiri uriaşe.

Ionuț Vână și Sergiu Hanca și-au văzut respinse, miercuri, solicitările de a primi despăgubiri în valoare de 7,5 milioane de euro din partea Universității Craiova. Ei se adresaseră CNSL considerând că nu le-au fost respectate contractele, după ce au fost suspendați de fostul antrenor al oltenilor, Mirel Rădoi, înaintea meciului cu Rapid, din 12 noiembrie. 

Patronul Mihai Rotaru a comentat ieri la Pro Arena cazurile celor doi și s-a declarat dezamăgit în special de Vână. 

„Știți foarte bine de unde l-am luat, în ce situație era. Era marginalizat la FCSB, l-am luat de acolo, i-am dat numărul 10, șanse peste șanse, iar tu să faci o acțiune împotriva clubului care te-a sprijinit fără să suni clubul, să ceri un sfat... Să mergi pe drumul ăsta tu, Vână, ar trebui să-ți fie rușine!", a punctat finanțatorul juveților. 

„Să-ți fie rușine, Vînă!” » Rotaru a reacționat ferm, după ce jucătorii Craiovei i-au cerut 7,5 milioane de euro: „Măcar Hanca a venit ca un mercenar”
CSU CRAIOVA
„Să-ți fie rușine, Vînă!” » Rotaru a reacționat ferm, după ce jucătorii Craiovei i-au cerut 7,5 milioane de euro: „Măcar Hanca a venit ca un mercenar”

Ionuț Vână la Craiova, parte dintr-un schimb

Aducerea lui Vână în Bănie a făcut parte, de fapt, dintr-un schimb de jucători cu FCSB. Rotaru era nemulțumit cu Ivan Mamut și cu Andrei Burlacu, Gigi Becali, la rându-i, ar fi fost supermulțumit să scape de fostul jucător al Farului. El chiar era în căutarea unui atacant de careu cu profilul lui Mamut, la fel cum Rotaru avea nevoie de un mijlocaș tehnic, de creație

Situație în care transferurile dintr-o parte în alta, operate pe 31 iulie 2021, au venit aproape firesc. Inclusiv jucătorii au fost mulțumiți, la vremea respectivă, cu soluția găsită. Practic, primeau o nouă șansă de a-și relansa carierele. Problema? Nici așa, cei trei n-au reușit să se impună la noile echipe. 

Gigi i-a reziliat contractul lui Mamut în august anul trecut, pe Burlacu l-a cedat, tot atunci, Mioveniului. Rotaru ar fi vrut și el să scape de Vână, îl are de mult timp pe lista neagră, însă nu-i mână largă, ca Becali, să-i mai dea și bani ca să plece. 

Pe de altă parte, și fostul elev al lui Gică Hagi ține cu dinții de acordul scadent abia în 2025. Iar faptul că Rădoi l-a suspendat și l-a scos „trei-patru zile din lot”, după cum susține Rotaru, i-a dat apă la moară să ceară și el despăgubiri, la fel ca Hanca.

28 de meciuria bifat Vână la CSU Craiova. Are două goluri marcate. Hanca, venit vara trecută, are 14 apariții și un gol

Mihai Rotaru, dezamăgit de Vînă: „E ca la loto” 

Rotaru a ținut să precizeze că, în perioada respectivă, „ei au fost plătiți ca și restul echipei. „Nu au primit salariul mai târziu, nu au fost șicane. Dar tu să zici că ți s-a lezat imaginea pentru că ai stat patru zile să te antrenezi tot în bază, tot cu antrenor și preparator... 

Au băgat rezilierile după ce a plecat Rădoi. Eu consider că au urmărit banii, au avut mirajul banilor. E frumos să visezi că iei 7,5 milioane de euro. Nu cred că e rău să visezi. E ca la loto: chiar dacă știi foarte clar că nu vei câștiga, ai speranța. Asta este, au luat-o pe drumul ăsta. Clubul îi va respecta în continuare, le va asigura condițiile și își vor duce contractul la capăt”. 

Vână și Hanca pot face recurs la decizia CNSL, iar în eventualitatea unui nou verdict defavorabil, se pot adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. 

Sunt dezamăgit. Mai mult de Vână. Hanca a venit de curând, ca mercenar, dar nu în sensul negativ al cuvântului. Face tot ceea ce poate pentru a susține clubul, dar nu am avut timp să coabităm o perioadă mai lungă, să ne cunoaștem.

- Mihai Rotaru, patron CSU Craiova

Mihai Rotaru: „Să plătească Rădoi!”

Rotaru îl consideră vinovat pe Mirel Rădoi pentru situația creată, pe motiv că decizia suspendării lui Hanca și Vână i-a aparținut în totalitate. Drept urmare, l-a chemat în garanție, la proces. 

„Nu ne-am îndreptat împotriva lui Mirel Rădoi, ci l-am chemat în garanție. Așa este normal. Dacă cineva ia o decizie și, printr-o minune, s-ar da un verdict nefavorabil, e normal să-i ceri garanții. Acea decizie de a-i scoate trei-patru zile din lot nu aparține clubului, ci antrenorului, care nu a consultat clubul, nu a anunțat, deși luase decizia în minte cu 2-3 zile înainte. Atunci te întrebi... Dacă cineva trebuie să plătească, de ce clubul?”, a comentat patronul juveților.

VIDEO Toate informațiile înaintea duelului la vârf Farul - Universitatea Craiova

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Verdict în cazurile lui Hanca și Vînă, care cer 7,5 milioane de euro de la CSU Craiova!

„Să-ți fie rușine, Vînă!” » Rotaru a reacționat ferm, după ce jucătorii Craiovei i-au cerut 7,5 milioane de euro: „Măcar Hanca a venit ca un mercenar”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (22)
atthur
atthur  •  04 Februarie 2023, 07:26

Băi, deci ăsta face bancuri cu olteni!!!! Pe bune??? Auzi acolo: să plătească rădoi??!!?? Dar ce??? rădoi făcea ce voia acolo??? Păi atunci nu-i mai bine ca la jiji???? Nu mișcă NIMIC fără patron-manager-antrenor fără licență și toate alea??? O să ne "râdem " grav și mult de bancul ăsta oltenesc "vânos"....Ca cine știe ce va zice TAS-ul,că ăia nu-s "comisiile" lu' burli'......

gigimarga2
gigimarga2  •  03 Februarie 2023, 20:00

Un contract trebuie respectat .Punct .cu tot cu clauze de reziliere ( care nu se negociaza in timpul rezilierii ci la semnarea comtractului) . Restul sunt doar discutii inutile

albalbastru72
albalbastru72  •  03 Februarie 2023, 17:18
Postat de ionescugeorge77 pe 03 Februarie 2023, 13:11

...foarte frumos si adevarat comentariul lui albalbastru72...si eu cred ca AB este fcsb ist care scrie de UCv ...eu daca as scrie de fcsb tot asa as scrie ...numai de rau ...

Multumesc,si tu faci comment-uri foarte bune,asa cum am mai zis,cred ca 75% din useri pot face reportaje si articole mai bune decit 75% din ziaristii gsp.Ma intreb si daca Universitatea Craiova nu poate recuza un comentator tv care totdeauna are rea vointa si ura pe clubul nostru gen Angheluta.Macar la meciurile noastre de acasa,nu-i mai suport elucubratiile.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează