FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Are 5 titluri în Liga 1 și o poveste incredibilă: „Cu un cartuș de Kent și un ceas chinezesc am luat apartamentul în care a locuit Horia Lovinescu”

Articol de - Publicat miercuri, 22 februarie 2023 20:30

Dumitru „Țețe" Moraru, fostul mare portar de la Dinamo, Steaua și Sportul, admite că a avut tot ce-și putea dori în comunism și dezvăluie cum a primit casa fostului director al Teatrului Nottara, Horia Lovinescu. Moraru a câștigat 5 campionate în România și 5 Cupe ale României. 

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

VIDEO. Țețe Moraru povestește: „La ICRAL, rezolvai cu un cartuș de Kent și un ceas chinezesc”

- Pe lângă bani mai aveați și posibilitatea de o aprobare de mașină, de casă.
- Când m-am căsătorit aveam un apartament cu două camere în Titan, iar soția mea, de la Dinamo, o garsonieră, fiind voleibalistă, dar nu stătea în ea. Atunci la ICRAL (nr. Întreprinderea de Construcții, Reparații și Administrare Locativă) cu un cartuș de Kent și un ceas chinezesc rezolvai, îți dădeau ponturi. M-am dus la ICRAL și m-au băgat într-un bloc cu marmură, lângă Ambasada Libiei, pe „Ana Ipătescu". Când am văzut ce era înăuntru, să cad din picioare! Era apartamentul în care a locuit Horia Lovinescu.

- Dramaturgul.
- Da, da. Au rupt sigiliul, că avea lucruri de mare valoare. Apartament de 150 mp! Mi-au făcut contractul, însă un an de zile n-am putut să intru că se certau pe avere. Eu n-am vrut să iau bunurile să le depozitez. Auziseră actorii, scriitorii, care puseseră ochii pe el. Apartament tare frumos, au vrut să mi-l ia, dar nu s-a putut. M-a ajutat Fănuș Neagu, care cred că s-a dus pe la Postelnicu. Am dat garsoniera și cele două camere și-am luat apartamentul ăsta al lui Lovinescu.

- Îl mai ai?
- L-am vândut unui cetățean sirian și eu mi-am luat apartament pe Slătineanu, strada care duce la ambasada Turciei. Băiatul meu l-a vândut apoi și și-a luat unul într-o zonă rezidențială prin Titan.

- Tu unde stai acum?
- La Snagov, de zici că ești la sanatoriu. Lumea e civilizată, ai tot ce-ți trebuie și nici nu mai e nebunia asta din București. La zece seara, cel târziu, mă culc. La șase dimineața m-am trezit, îmi fac cafeaua și stau pe terasă, că mi-am închis-o. Mai și fumez.

Cine a fost Țețe Moraru

  • A evoluat la: Metalul București (1972-1974), Steaua București (1974-1978), Sportul Studențesc (1978-1981), Dinamo București (1981-1989), Victoria București (1989-1990), IK Start Kristiansad (1990-1991)
  • Are 393 de meciuri în Liga I, competiție în care a debutat în august 1974, într-un Dinamo – Steaua 2-0
  • A câștigat de cinci ori Liga I și de cinci ori Cupa României, competiție în care a mai jucat alte trei finale
  • A câștigat Cupa Balcanică atunci când evolua la Sportul Studențesc
  • A adunat 38 de selecții la echipa națională, pentru care a debutat în 1975, la un Grecia – România 1-1.

CITEȘTE ȘI:

„Mergeam cu vacile și caprele! Culegeam lădițe de mere, prune” » Are 3 campionate în Liga 1 și face dezvăluiri tulburătoare: „Regret că am doar 4 meciuri la națională”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Mergeam cu vacile și caprele! Culegeam lădițe de mere, prune” » Are 3 campionate în Liga 1 și face dezvăluiri tulburătoare: „Regret că am doar 4 meciuri la națională”
Marian Iancu, totul despre condamnarea sa: „Nu am fost vreun sfânt, nu puteam să intru în frac într-o asemenea junglă! S-au făcut abuzuri de către judecător”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marian Iancu, totul despre condamnarea sa: „Nu am fost vreun sfânt, nu puteam să intru în frac într-o asemenea junglă! S-au făcut abuzuri de către judecător”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
gheorghe
gheorghe  •  23 Februarie 2023, 10:17
Postat de gheorghe pe 23 Februarie 2023, 08:45

RSR -RSFI 4-6, pierdem calificarea la mondialul din '78, titlu în Sportul, a doua zi : ,,Șanse am avut cu carul dar ni le a măcinat Moraru " . Sames se cere schimbat la pauză....

Fiind ,dinamovist" nu aveți curajul sa deschideți subiectul...acum câțiva ani Iosif Vigu a spus o clar ! Vânzare pe față a dinamoviștilor, care la zece zile după meci pleacă în cantonament în ...Spania.... Ștefan Sames, cum am zis, cere schimbare la pauză : ori eu ori Satmareanu(II) ! Și a ieșit Satmareanu și a intrat Dobrau,alt dinamovist....cei care încă nu acceptați că suntem un neam de perverși și trădători, încă de pe vremea lui Burebista, regele dac , nu Câmpeanu de la Bistrița, căutați interviurile lui Vigu și Cernaianu și cronicile din Sportul de după meci....

gheorghe
gheorghe  •  23 Februarie 2023, 08:45

RSR -RSFI 4-6, pierdem calificarea la mondialul din '78, titlu în Sportul, a doua zi : ,,Șanse am avut cu carul dar ni le a măcinat Moraru " . Sames se cere schimbat la pauză....

zb59
zb59  •  22 Februarie 2023, 23:17

@brentford, nu cred iti racesti…tastatura degeaba! Astia sint incurabili!:)) Apropos, articolul este semnat tocmai de doamna amintita de tine!:))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează