FOTBAL  »  Superliga  »  DECES

Tragedie în familia lui Emeric Ienei: soția fostului mare antrenor a încetat din viață

Soția lui Emerich Ienei a încetat din viață
Soția lui Emerich Ienei a încetat din viață

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 august 2021 10:21 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 12:56

Tragedie în familia lui Emeric Ienei. Ileana Gyulai Ienei, soția fostului mare antrenor al Stelei, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 75 de ani.

Ileana Gyulai Ienei a fost o sportivă importantă a României. Alături de echipa de floretă a României, ea a devenit campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 1968 și 1972.

În ultimii ani, soția a fost un real sprijin pentru Emeric Ienei, care, la 84 de ani, se confruntă cu probleme de sănătate. „Mă doare piciorul, abia mă pot plimba. Soţia mea şi o cârjă mă ajută. Merg zilnic la medic, trăiesc cu medicamente şi cu calmante”, povestea Emeric Ienei în toamna lui 2019.

Tragedie: soția lui Emeric Ienei a încetat din viață!

În anii tinereții, Emeric Ienei a fost căsătorit timp de un deceniu cu celebra actriță Vasilica Tastaman, de care a divorțat în 1973, având împreună și un fiu, Călin. Fostul selecționer era un iubitor de teatru, așa a și cunoscut-o pe prima sa soție, originară din Brăila. Actuala soție era Ileana Gyulai, ea însăși o legendă, a floretei, multiplă medaliată olimpică și mondială în anii '60-'70.

Soţia mea a fost la Sevilla, dar a văzut meciul în camera de hotel din cauza unei superstiţii de-ale mele. Pe la mijlocul anilor '70 a fost în Ghencea cu fiica noastră, care avea atunci un an sau doi. Am pierdut, fanii au protestat, iar de atunci am evitat s-o mai iau la vreun joc pe viu.

După finală, la vestiare au apărut suporterii veniţi din ţară, cei şapte, opt sute. Cântau, erau fericiţi şi atunci am izbucnit în plâns. Am ajuns la hotel, mi-am revăzut soţia pe hol, ne-am îmbrăţişat şi am plâns a doua oară.

 - Emeric Ienei

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

VIDEO Emeric Ienei și amintirile sale din copilărie

Citește și: 

Doliu la echipa națională: a murit bucătarul care a fost două decenii alături de „tricolori”

Gerd Muller a murit! Pierdere uriașă pentru lumea fotbalului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
124021931267836
Vasile Faghiean  •  26 August 2021, 03:53

Condoleanțe- Dumnezeu să o odihnească în pace și multă sănătate domnului Ienei și multă putere să poată trece mai ușor peste acest necaz - ce poate fi mai trist și mai greu, decât să-ți pierzi jumătatea?!

883758598355956
Adrian Fulgos  •  25 August 2021, 23:24

Dumnezeu s-o ierte si lui Emeric Ienei să-i dea puterea sa-şi duca restul zilelor cit mai sănătos si in pace.

883758598355956
Adrian Fulgos  •  25 August 2021, 23:22
Postat de prapadlafcsb pe 25 August 2021, 15:47

Am trecut prin multe și știu ce vorbesc...ar fi fost bine sa ai dreptate...realitatea nu e întotdeauna tocmai cea pe care ai vrea-o...

Pentru Emeric Ienei să-şi piarda soția este una dintre, daca nu cea mai mare tragedie a vieții lui. Singurul sprijin pe care-l avea. Ori la asta se referă articolul. Îmi este teamă ca nici acum n-ai înteles.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează