FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

video Lincar a venit în ie la conferința dinaintea barajului cu Dinamo: „Merg la testul poligraf! Nu m-am vândut niciodată”

Erik Lincar, antrenor U Cluj
Erik Lincar, antrenor U Cluj

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2022 18:12 / Actualizat joi, 19 mai 2022 18:50

U Cluj a ratat dramatic promovarea directă, bifând o singură victorie în ultimele patru runde ale play-off-ului. "Șepcile roșii" au pierdut cu Hermannstadt (1-2) și cu Chiajna (0-1), au încheiat Liga 2 pe locul 3 și se vor confrunta cu "frații" de la Dinamo în dubla de la baraj. Sâmbătă seară, de la ora 20:30, pe Cluj Arena, este prima partidă, iar Erik Lincar a prefațat duelul cu "câinii" și a infirmat acuzațiile de blat.

Tehnicianul ardelenilor a venit azi la conferința de presă într-o ie tradițională, brodată cu numele echipei sale, un cadou de la un suporter, necunoscut lui, iar gestul l-a impresionat pe fostul internațional. A decis să vină purtând această ie ardelenească pentru a-și arăta respectul pentru suporterii formației și a dorit să trimită, astfel, un mesaj celor care l-au acuzat pe el și pe cei de la U Cluj că "au vândut" promovarea directă. 

Interes uriaș pentru U Cluj - Dinamo! Câți fani sunt așteptați la prima manșă a barajului
U CLUJ - DINAMO
Interes uriaș pentru U Cluj - Dinamo! Câți fani sunt așteptați la prima manșă a barajului

De fapt, discursul lui Lincar a pendulat în jurul acestor acuze, antrenorul ținând să menționeze că este gata și pentru un eventual moment în care cineva ar vrea să-l supună unui test poligraf, el considerându-se jignit, nu doar nevinovat, de toate apostrofările de după partida cu sibienii, din urmă cu zece zile.

U Cluj - Dinamo. Cele mai importante declarații făcute azi de Erik Lincar la conferința de presă:

  • „Sunt român, iubesc U Cluj, iar în ultimul timp s-au spus multe lucruri neadevărate despre această echipă. Din dragoste și din respect pentru susținătorii acestei echipe vreau să aduc lămuriri suplimentare. Pentru cei ce iubesc U Cluj, pentru ei dau explicații!”
  • „Am observat o declarație nefericită a unui coleg (n.red Adrian Mihalcea, antrenor Unirea Slobozia), care a făcut referiri la mine și la U Cluj. În ultima etapă, cu Chiajna, am folosit jucători care n-au evoluat prea mult până atunci. Toți jucătorii, mai puțin Păun și Ribeiro, au avut, în rest, minute multe. Noi depindeam mult de victoria Stelei în deplasare cu Hermannstadt, șansele noastre de a promova direct erau de 33 la sută. Cu condiția să batem și noi. Văzând alte declarații, ale adversarilor, am realizat că șansele noastre au scăzut foarte mult, astfel că ele erau doar de 1 la sută la începutul ultimei etape. Ați văzut ce echipe au aliniat Steaua și Petrolul cu Hermannstadt, respectiv Slobozia! De aceea am acordat șanse și altor jucători, ca să trag o concluzie, astfel ca la partida cu Dinamo, de la baraj, să putem alinia cea mai bună variantă”
  • „De aici și până la a păta numele meu și al echipei... N-am făcut niciodată jocurile altor echipe, n-am luat niciodată nimic! Merg oricând, oriunde, cu oricine, la testul poligraf! Erik Lincar nu s-a vândut niciodată. Nu e ceva greșit să fii onest, să spui lucrurilor pe nume"
  • „Au apărut în presă declarații că această echipă nu-și dorește promovarea! Oameni buni, cu gândul ăsta am venit acum un an la Cluj, să promovez pe U! Atunci am primit foarte multe mesaje, dar nu de felicitare, ci "tu știi unde ai venit, unde te bagi?!". Nu m-am dat în spate. Nimeni niciodată nu a făcut presiuni asupra mea. Eu mă pot uita în ochii tuturor. Am făcut mereu tot ceea ce am putut mai bun pentru U Cluj. Nu ne vindem nimănui"
  • „Tot pe munca noastră am ajuns să avem șansa promovării directe, dar în fotbal mai sunt și momente negative. A treia oară când am șanse să promovez, uneori, am ratat la mustață, acum am a patra șansă, cu Dinamo. Știu frăția fanilor cu Dinamo, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul ca să promovăm. Că lumea va fi fericită sau supărată, asta nu e treaba mea"
  • „Le-am explicat jucătorilor la ce expunere se supun, din 18 milioane de români, 15 milioane vor fi cu ochii pe această dublă. Acum, pot demonstra că sunt jucători de Liga 1. Respectăm adversarii, dar noi ne numim U Cluj, suntem în primele 3-4 echipe din România ca susținere"
  • „Le-am zis jucătorilor că se poate întâmpla orice în fotbal. Jucăm tare, la minge, vreau să fie bărbați, să lupte pentru U, să ducă echipa acolo unde-i este locul, în prima divizie"
  • „Pe domnul Cornel Dinu îl respect foarte mult, a dat mai multe sensuri declarațiilor sale. Și dânsul a antrenat la U. Faptul că oamenii de la U Cluj nu și-ar dori promovarea ... Este ceva nedrept! Pe vremuri, a fost ce-a fost în fotbalul românesc, dar am încrederea și speranța că totul se joacă pe teren acum"

Cine credeți că nu vrea să câștige bani?! Fotbalul înseamnă bani. Fiecare vrea să câștige pentru familia lui, dar și să scrie o filă de istorie în pagina de onoare a lui U Cluj. Vreau arbitraj bun și cel mai bun să câștige


O vorbă din bătrâni spune că promovarea se câștigă cu echipele mici. Noi, jucând pe teren, am avut neșansa să pierdem puncte importante în astfel de confruntări. Poate am fost neinspirat, îmi asum aceste eșecuri. Așa a vrut Dumnezeu!
Erik Lincar, antrenor U Cluj

1este cifra victoriilor celor de la U în ultimele patru etape de Liga 2, în Ghencea, 2-0 cu CSA Steaua, în rest trei eșecuri, cu Unirea Slobozia, Hermannstadt și Chiajna

3 victoriiși o remiză a adunat Dinamo în ultimele runde de play-out, succese cu Gaz Metan, Clinceni și Botoșani, remiză cu UTA

Returul va avea loc duminică, 29 mai, pe terenul lui Dinamo.

Mai multe știri despre U Cluj - Dinamo:

O legendă a lui Dinamo, despre dineul organizat de Nicolae Badea: „Sunt multe lucruri de neînțeles. Te cerți cu ei, dar îi chemi la masă”

„Dacă Dinamo nu trece de U Cluj, este ceva necurat!” » Nu le dă nicio șansă ardelenilor, deși vede un „haos de nedescris” în „Groapă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
paolo16
paolo16  •  21 Mai 2022, 11:40
Postat de gicab pe 20 Mai 2022, 02:36

IE DEX... 1. Bluză femeiască caracteristică portului național românesc, confecționată din pânză albă de bumbac, de in sau de borangic și împodobită la gât, la piept și la mâneci cu cusături alese, de obicei în motive geometrice, cu fluturi, cu mărgele etc. Așa e când lucrezi la pescarie

Netoiu, Borcea, d-aia de-ai coaforului, au fost și ei purtători de ie?

emil1986
emil1986  •  20 Mai 2022, 08:53
Postat de ucv1948 pe 19 Mai 2022, 19:38

Succes Univ. Cluj !

Nu-i lasa Dincu sa aiba succes.

gicab
gicab  •  20 Mai 2022, 02:36

IE DEX... 1. Bluză femeiască caracteristică portului național românesc, confecționată din pânză albă de bumbac, de in sau de borangic și împodobită la gât, la piept și la mâneci cu cusături alese, de obicei în motive geometrice, cu fluturi, cu mărgele etc. Așa e când lucrezi la pescarie

Vezi toate comentariile (13)
Comentează