FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO

FOTO+VIDEO Dinamo, nici nu știi, cât de mică începi să fii! „Câinii” pierd turul barajului cu U Cluj și sunt cu un picior în Liga 2!

Dinamo a pierdut turul barajului cu U Cluj și e cu un picior în Liga 2 / foto: Cristi Preda (GSP) +33   FOTO
Dinamo a pierdut turul barajului cu U Cluj și e cu un picior în Liga 2 / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 21 mai 2022 22:28 / Actualizat duminica, 22 mai 2022 08:57

Universitatea Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, fiind la un meci distanță de a produce șocul istoriei roș-albilor. „Câinii” au dezamăgit crunt pe „Cluj Arena” și sunt cu un pas în liga secundă, o contraperformanță fără precedent.

Înainte de orice, U Cluj - Dinamo a însemnat demonstrația limpede că echipele cu istorie își au locul în prima ligă, nu în bezna diviziilor inferioare. Dacă exprimările jucătorilor au lăsat de multe ori de dorit, duelul din tribune a fost unul spectaculos, demn de Liga 1. Peste 15.000 de suporteri au fost prezenți pe Cluj Arena, prietenia dintre cele două peluze condimentând atmosfera din tribune.

Pe teren, nu s-a simțit în niciun moment diferența de eșaloane între cele două echipe. Dinamo a pregătit mai bine de o lună barajul, a sacrificat toate meciurile din play-out, însă prestația echipei lui Uhrin a fost, în cele mai multe momente, una dezastruoasă. 

După un început curajos, prăbușirea „câinilor” a început odată cu eroarea monumentală a lui Mihai Eșanu, din care a rezultat primul gol al „Șepcilor Roșii”. Goalkeeper-ul e principalul vinovat de la reușita clujenilor, cea care i-a „tranchilizat”, literalmente, pe băieții lui Uhrin. 

Mihai Eșanu, gafă inexplicabilă în U Cluj - Dinamo
U Cluj - Dinamo 2-0
Mihai Eșanu, gafă inexplicabilă în U Cluj - Dinamo

Dinamo pierde turul barajului cu U Cluj și e cu un picior în Liga 2!

„Câinii” aproape că n-au existat o repriză întreagă, au punctat doar la șutul lui Pierret și prin bâlbâielile lui Torje, iar Uhrin avea misiunea urgentă de a-și trezi jucătorii la pauză.

„Câinii” au avansat liniile în repriza a doua, au zguduit de două ori bara transversală, prin Matei și Irobiso, dar tot U Cluj a reușit să înscrie. Ba chiar în inferioritate, un gol ce poate fi sinonim cu finalul aventurii lui Dinamo în Liga 1. Ioan Filip, izgonit din Ștefan cel Mare în urmă cu câteva sezoane, a făcut cursa carierei, a „inventat” o pasă de excepție, iar Boiciuc nu l-a iertat pe Eșanu.

Atmosfera de pe stadion / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+29 FOTO

Doar o galerie a mai cântat până la final, cea a „Șepcilor Roșii”, care simte din ce în ce mai intens parfumul dulce al primei ligi. Dincolo, frustrare și neputință! Fanii lui Dinamo n-au acceptat și al doilea gol primit și au devastat sectorul de peluză, aruncând scaune spre pista de atletism a stadionului. Returul e pe 29 mai, la București.

U Cluj - Dinamo 2-0

  • Final, 2-0 pentru U Cluj! 
  • min.90: Repriza secundă și agonia „câinilor” sunt prelungite cu patru minute.
  • min.83: GOL Universitatea Cluj. Ioan Filip „inventează” o pasă de excepție, iar Boiciuc marchează de lângă Steliano Filip. Lovitură de teatru pe Cluj Arena, Dinamo e cu un picior în liga secundă!
  • min.80: Irobiso refuză să paseze, își asumă șutul și trimite în bara transversală, mingea fiind ușor deviată și de un fundaș de la U Cluj. A doua transversală a reprizei pentru gruparea lui Uhrin.
  • min.76: Ocazie mare ratată de Dinamo: Gorcea respinge miraculos, cu piciorul, după un șut în forță, din interiorul careului, al lui Vlad Morar.
  • min.72: Ely Fernandes e eliminat, vede al doilea „galben” după o intrare urâtă comisă asupra lui Cătălin Carp! Decizie corectă a „centralului” Cătălin Popa.
  • min.70. Cosmin Matei își bate joc de o lovitură liberă de la 18 metri, șutează defectuos, în zid.
  • min.68: Iese Remacle, marcatorul unicului gol de până acum. În locul său, e trimis în teren Cristian Balgiu.
  • min.65: Ocazie imensă ratată de Irobiso, după câteva bâlbâieli în serie în apărarea clujenilor. „Câinii” se mulțumesc doar cu un corner.
  • min.60: Dinamoviștii încearcă să crească presiunea la poarta lui Gorcea, dar atacurile lor nu au intensitate și nu reușesc să penetreze defensiva lui „U”. Cu excepția unor cornere slab executate, roș-albii nu reușesc să-și creeze ocazii periculoase.
  • min.57: În ciuda forcing-ului dinamovist din startul reprizei secunde, tot U Cluj e aproape de gol. Boiciuc scapă singur cu Eșanu, are spațiu uriaș de manevră, însă decizia unui dribling în lateral se dovedește falimentară. Eșanu îi suflă balonul, iar defensiva lui Uhrin îndepărtează pericolul.
  • min.47: Start bun de repriză pentru Dinamo, „decarul” Cosmin Matei zguduie bara transversală printr-un șut din interiorul careului!
  • min.46. A început repriza secundă.
  • Pauză la Cluj-Napoca. U Cluj se află în avantaj, scor 1-0!
  • min.45+3: Torje șutează periculos de la 16 metri, dar șutul său plasat se duce puțin pe lângă poarta lui Gorcea.
  • min.45: Cinci minute suplimentare sunt arătate de la margine.
  • min.45: În pană de idei, Romario Pires ține mult prea mult balonul și pierde un tempo vital la o fază fixă a clujenilor. Șutul acestuia din unghi vine prea târziu, e reținut fără probleme de Eșanu.
  • min.41: Aloe e schimbat de Uhrin, fiind înlocuit cu „veteranul” Răzvan Patriche
  • min.38: Schimbare la U Cluj: iese Pîrvulescu, accidentat, intră Dobrescu.
  • min.38: AUCH! Ciocnire îngrozitoare între Baptiste Aloe și Ely Fernandes, la un duel aerian petrecut în jumătatea dinamovistă. Fernandes îl lovește în pomete pe fundașul roș-albilor, care sângerează. Francezul „câinilor” are nevoie de intervenția medicilor și nu mai poate continua partida.
  • min.34: Încă o oportunitate imensă ratată de trupa lui Lincar. Tescan pătrunde vijelios în careu, șutează în forță, însă Eșanu reușește să respingă în față.
  • min.29: Dublă ocazie la poarta lui U Cluj. Mai întâi, Torje întârzie inexplicabil să șuteze către poarta lui Gorcea, deși se afla într-o poziție ideală. Peste câteva secunde, Pierret își încearcă norocul de la distanță, goalkeeper-ul clujean alege să respingă în corner pentru siguranță.
  • min.27: Remacle șutează în forță de la 20 de metri, balonul se duce peste poartă. Dinamo e în continuare fără reacție după golul „Șepcilor Roșii”.
  • min.24: Uriașă oportunitate ratată de U Cluj, care e la un pas de desprindere! Tescan se joacă, literalmente, cu apărarea roș-albilor, Ely Fernandes ajunge în poziție de finalizare, dar șutează defectuos dintr-o poziție ideală.
  • min.23: Curajosul Tescan expediază o torpilă de la 22 de metri, Eșanu reușește să prindă mingea.
  • min.18: Defensiva lui Dinamo e franjuri, roș-albii nu-și revin după golul primit! Tot U Cluj e echipa care controlează jocul după reușita lui Remacle.
  • min.14: GOL Universitatea Cluj. Belgianul Martin Remacle profită de o ieșire hazardată a lui Eșanu și înscrie în poarta goală. Cum s-a derulat faza? Angajat în adâncime, Tescan scapă singur și e lovit în plin de un Mihai Eșanu visător. Mingea ajunge la Remacle, care îndeplinește o simplă formalitate.
  • min.13: La faza imediat următoare, Ioan Filip reia cu capul de lângă Moura, însă execuția acestuia se duce peste poartă.
  • min.12: Clujenii sunt periculoși la o fază fixă executată de Pîrvulescu, Aloe se înalță și respinge în corner.
  • min.9: Fostul dinamovist Ioan Filip, în prezent unul dintre liderii incontestabili ai „Șepcilor Roșii”, șutează de la 20 de metri, balonul se duce însă mult pe lângă poarta lui Eșanu.
  • min.6: Centrare excelentă a brazilianului De Moura, Cosmin Matei ajunge târziu la minge și nu reușește să finalizeze.
  • min.3: Irobiso ia pe cont propriu o acțiune, dar se încurcă în propriile driblinguri și „câinii” ratează oportunitatea unui atac promițător.
  • min.1. Start în duelul de la Cluj. „Șepcile Roșii” au beneficiat de lovitura de start. 15.000 de spectatori asistă la confruntarea din Ardeal. Dintre aceștia, 2.500 sunt susținătorii oaspeților.
  • 30 de minute ne mai despart de startul întâlnirii de la Cluj. Stadionul devine neîncăpător de la minut la minut, sunt mii de spectatori încă în afara arenei!
  • Răzvan Zăvăleanu, Florin Prunea, Costel Orac, Ionel „Oneață” Augustin sau rapidistul Horațiu Moldovan sunt câteva dintre numele importante prezente la meci, în loja oficială de pe „Cluj Arena”, transmite Eduard Apostol, corespondentul Gazetei în Ardeal.
U Cluj - Dinamo, comentat de Eduard Apostol, Cristi Geambașu și Viorel Tudorache
U Cluj - Dinamo
U Cluj - Dinamo, comentat de Eduard Apostol, Cristi Geambașu și Viorel Tudorache

U Cluj - Dinamo, echipe de start

U CLUJ: Gorcea - Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu - Filip, Pires - Tescan, Remacle, Ely Fernandes - Boiciuc
REZERVE: Păun, Hofman, Dobrescu, Vomir, Gugu, Ribeiro, Haită, V. Alexandru, Balgiu
ANTRENOR: Erik Lincar

DINAMO: Eșanu - Moura, Carp, Aloe, Filip - Răuță, Pierret - Bordușanu, Matei, Torje - Irobiso
REZERVE: Fara, Radu, Patriche, Jovanovic, Ivanov, Crețu, Bani, Mihaiu, Morar
ANTRENOR: Dusan Uhrin

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

Citește și alte știri despre baraj:

Fanii lui Dinamo, totul pentru salvarea de la retrogradare » Primă importantă strânsă pentru jucători, dacă trec de U Cluj

EXCLUSIV Antrenorul care-i pune în gardă pe „câini” înaintea meciurilor de baraj: „Dinamo nu e favorită!”

Dusan Uhrin, înainte de turul barajului pentru menținerea în Liga 1: „Șanse 50-50, dar sunt încrezător” » Cei 2 jucători indisponibili

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (286)
Ady_1947
Ady_1947  •  22 Mai 2022, 13:28
Postat de catalynn pe 22 Mai 2022, 07:24

Ni prostie crasă, fcsbistă: face mișto de “cazarmisti” și el își pune logoul cu A la avatar! Așa ceva!? :-)))

Alo domnu talpa-iute daca ai la profil stema stelei cu A trebuie neaparat sa sustii cazarma csa?

tomthompson
tomthompson  •  22 Mai 2022, 13:21
Postat de Anticiumarosie pe 22 Mai 2022, 11:43

Bine punctat. Însă totul e o farsă. Mafia securistă a născut monștri și va avea grijă de acest club impostor sovietic. Dinado Maskva trebuia demult sa dispară. Se vor agăța de orice. Cert e ca la începutul mascaradei din toamna aceasta echipa va fi la start. Un nou start ratat. Și tot așa....nu ne mai facem bine....

ai informatii ca o sa fie blat in reutr? sa mergem la DNA sa spunem ca o sa fie meci de blat duminica la vitan barzesti -u cluj.

adriann_
adriann_  •  22 Mai 2022, 13:14
Postat de popescu.dzn2 pe 22 Mai 2022, 07:49

Noi nu suntem suporteri de rezultat, ca rapidiștii care au făcut petrecere la falimentul clubului, aia da prostie :)))

Postacul fecesebist n-a inteles nici acum diferenta dintre un club si societatea comerciala/ONG-ul pe care acesta isi desfasoara activitatea :)) De unde nu e nici Dumnezeu nu cere... :))

Vezi toate comentariile (286)
Comentează