FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

„Mamă, de câte ori am auzit «șeful de galerie sau analfabetul»”. Ultrasul George Simion s-a întors pe stadion: „Am prieteni la Craiova și Farul”

George Simion
George Simion

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 15:23 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 15:34

George Simion, liderul partidului AUR, a acordat un interviu chiar pe stadionul Dinamo. Politicianul cu trecut de ultras în peluzele românești și-a amintit de perioada copilăriei sale, când juca fotbal, dar făcea și atletism. I-a pomenit și pe marii fotbaliști. 

Invitat în emisiunea lui Adiță Voicu de pe canalul de Youtube „TheXclusive”, George Simion a lăsat sacoul de politician pentru câteva zeci de minute și s-a îmbrăcat într-o ținută sport. A intrat pe terenul de fotbal și din prima a anunțat că are o mare durere în ceea ce privește sportul românesc.

„Acum trebuie să ai fost mulți bani ca să practici un sport, nu mai sunt baze sportive, nu se mai încurajează un mod de viață sănătos, s-a distrus totul în sport și în societate”, i-a spus Simion lui Adiță Voicu, care l-a și întrebat dacă a practicat vreun sport.

George Simion: „Am prieteni și de la Craiova, și de la Farul”

În copilărie, George Simion juca fotbal, dar făcea și atletism. „Am fost la CSS 2 și CSS 6 și un pic la atletism. Da, făceam pe Olimpia pentru că eu sunt în Dristor (n.r. cartier din București) localizat, apoi mergeam la Lia Manoliu pentru atletism”, a spus acesta, după care a adăugat: 

„Când eram mic am mers la meciuri la Steaua, după am fost dezamăgit, nu am mai mers. Am prieteni şi de la Craiova, şi de la Farul. S-a dezbinat totul. Uite, ai două echipe din zona Ghencea, ai două echipe de la Craiova, îşi dă frate cu frate în cap. Dezbinarea asta şi toată corupţia, toate aranjamentele care au fost în mediul fotbalului românesc m-au făcut să mă scârbesc şi am mers doar la meciurile României”, a mai zis el.

George Simion a vorbit și despre viața lui ca ultras, înainte să se implice în politică. „Care e treaba cu fenomenul ultras? De ce mulți te-au considerat ultras? Ai avut vreo legătură cu fenomenul ăsta?”, a fost întrebat.

„Mamă, de câte ori am auzit «șeful de galerie sau analfabetul»”. Ultrasul George Simion s-a întors pe stadion: „Am prieteni la Craiova și Farul”
George Simion ca ultras

Politicianul nu s-a ferit și a răspuns: „Mamă, de câte ori am auzit: Șeful de galerie sau analfabetul! Mi-a plăcut fenomenul suporterilor organizați. Sunt fascinat de ce se întâmplă în țări cum e Italia, cum e Polonia de care sunt foarte tare legat, dar n-am fost șeful unei galerii, aș fi fost bucuros să fiu, asta implică multă organizare”, a spus el.

Și a continuat: „În general suporterii organizați și oamenii care merg la meciuri sunt de multe ori etichetați. Într-o peluză găsești de la doctori la profesori universitari până la zidari și avocați. E o reflexie a societății”, a explicat George Simion care a vorbit și despre cei mai buni fotbaliști români.

„Mie îmi plăcea foarte mult când eram mic de Răducioiu”

Pe cine alege dintre Gheroghe Hagi, Dobrin și Balaci? „Mie îmi plăcea foarte mult când eram mic de Răducioiu. E foarte subiectivă chestiunea, și nu știu dacă putem aprecia pentru că au făcut parte din generații diferite.

Eu zic Gheorghe Hagi. Ne place de el sau nu ne place, cum este și Dobrin, din ce am citit a fost un jucător excepțional care rivaliza cu Pele și alți jucători ai lumii. E greu de spus. Dar e o falsă discuție, adevărata discuție e cum revitalizăm fotbalul românesc, sportul și nu atât cel de performanță pentru că performanța vine dacă lărgești baza. Azi, în școlile din România nu se mai face sport”, a mai susținut George Simion.

Citește și:

FOTO „Incalificabil! Ce intervenție inconștientă!” » Căpitanul Oțelului, eliminat direct după o intrare HORROR cu Poli Iași

Ce jos a ajuns Dinamo! Moment stânjenitor cu Gloria Buzău: „Ținând cont de situația materială...”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
iri_
iri_  •  21 Martie 2023, 03:16

Asta nu e nici un ultras, e un vai de capul lui. Auzi la el "cand era mic a mers la meciuri la Steaua dar a fost dezamagit" pfa ha ha, nimeni de la Steaua din peluze nu-l cunoaste pe neica nimeni asta...

fany
fany  •  20 Martie 2023, 07:24

Emilică , înghiți ca pelicanu' , pe nemestecate. Dormi și tu pe pernă , că omu' nu pe statul micului cercetaș neomarxist.

Moshu
Moshu  •  19 Martie 2023, 22:32
Postat de Moshu pe 19 Martie 2023, 17:07

Buuun,in sfarsit ati inceput sa diversificati "clientela",ati ajuns si la *** ! Dar ce relevanta au spusele acestui nene ? Nici una,nici dpdv politic,nici sportiv si nici macar de "mica barfa",este vid total ! La mai mare si la mai multi ! Apropos,sosoaca ce sporturi a practicat,cind ii vine rindul la "***" ?

Care acuzatii si care probe mai baieti ?Pai orice om cu bun simt intelege ce am scris io acolo,altfel ce rost are "articolasul" ala intr-o publicatie de sport ? Sau nu mai sunteti de sport si v-ati "diversificat" chiar atit de mult ?

Vezi toate comentariile (14)
Comentează