FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Unde sunt trofeele? Cum se prezintă situația reală în războiul Craiovelor: Mititelu nu a câștigat, de fapt, nimic! Iar CS U a pierdut aproape tot!

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 18 iunie 2018 20:58

CS U Craiova, deținătoarea Cupei României, nu are palmaresul Științei istorice. Mititelu exultă pe Facebook, deși nici echipa lui din Liga a 3-a nu e continuatoarea alb-albaștrilor legendari. 

Situația fotbalului din Craiova e complicată din nou în instanță, când atmosfera se mai calmase un pic în oraș, cu CS U câștigătoare a Cupei României și a unui număr mare de suporteri. Curtea de Apel din Timișoara a respins o solicitare a CS U: clubul condus de Mihai Rotaru nu deține palmaresul întreg al Universității Craiova.

Instanța nu specifică dacă altcineva e continuator al istoriei alb-albaștrilor, doar că nu este CS U. Mititelu a reacționat fericit pe net, deși nu câștigase, de fapt, nimic. Avea doar ocazia să se bucure de un eșec al rivalilor din oraș, cu care luptă de câțiva ani pentru recunoașterea tradiției.

Care e cazul și cum se prezintă situația reală, pe scurt:

  • CS U Craiova, echipa din Liga 1, poartă acest nume în baza unei asocieri cu Clubul Sportiv din oraș și a câștigat în justiție dreptul de a se chema așa și de a purta sigla cu leul, un simbol important pentru fanii craioveni.
  • Pavel Badea, ca șef al Clubului Sportiv, a solicitat în instanță recunoașterea palmaresului Universității Craiova, "campioana unei mari iubiri" la care Badea a și jucat. Clubul Sportiv a pierdut procesul la Tribunal, a pierdut și la Curtea de Apel, apoi dosarul a fost mutat la Timișoara, pentru ca o instanță din Craiova să nu fie cumva influențabilă. Judecătorii din Timișoara au confirmat azi: CS U Craiova nu continuă tradiția Universității istorice.

Unde e palmaresul, atunci? Decizia pe scurt nu precizează așa ceva, ar trebui să apară și motivarea, care poate să mai clarifice măcar un pic lucrurile. În funcție și de motivare, poate și de viitoare procese, sunt mai multe scenarii legate de viziunea judecătorilor:

  • Palmaresul poate să fie rupt. Adică CS U să nu-l capete pe tot, dar să obțină o bucată din istorie, restul să-i fie atribuită clubului FC U Craiova, aflat acum în faliment. FC U chiar a intervenit în proces și judecătorii au specificat: "Activitatea fotbalistică a pârâtei a fost întreruptă în iulie 2011 ca urmare a deciziilor Federației Române de Fotbal". Pârâta e FC U. A nu se confunda cu FC U Craiova 1948, echipa lui Mititelu care tocmai a promovat în Liga a 3-a! E vorba despre vechiul club, deținut ultima oară de Mititelu și aflat acum în dizolvare, fără venituri și cu datorii mari.
  • FC U poate să primească întreg palmaresul în urma deciziei judecătorilor. Și dacă l-ar avea pe tot sau doar o piesă, palmaresul ar fi scos la licitație de lichidator și banii încasați pe el s-ar folosi pentru plata unor datorii dintre cele pe care le-a generat Mititelu înainte să ducă echipa în faliment. La licitație ar putea să participe atât Mititelu, cât și CS U.

Mititelu, personal, nu a primit palmaresul la Curtea de Apel, așa cum s-a lăudat pe Facebook. Și nici noul lui club, înființat în 2013 și urcat acum în Divizia C, nu l-a primit. Până la motivarea care va urma verdictului de la Curtea de Apel Timișoara, instanțele au stabilit doar că CS U Craiova nu are tot palmaresul Științei. Nu au precizat că l-ar avea alt club.

"Mergem la Înalta Curte!"

CS U Craiova a reacționat pe site-ul oficial: "Societatea lui Mititelu nu are nicio calitate în acest dosar. Nu ne-am judecat cu el sau cu societățile lui. Ținem să precizăm că această hotărâre este cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție!". Recursul ar avea șanse de judecare și de succes, eventual, numai dacă reclamantul CS U ar apărea cu probe noi, neluate în calcul în instanțele precedente, Tribunal și Curtea de Apel. Și e puțin probabil să apară documente nevăzute de nimeni până acum. CS U, clubul de fotbal, a intervenit în instanță deja în favoarea Clubului Sportiv al lui Badea, care solicita palmaresul, și l-a susținut. FC U, clubul falimentar, a intervenit împotrivă. Mititelu mai are doar calitatea de creditor al FC U, societatea care ar putea fi beneficiara palmaresului Craiovei.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (77)
fcu1948
fcu1948  •  19 Iunie 2018, 10:35
Postat de suporterucv pe 19 Iunie 2018, 10:04

Ca sa fiu mai pe inteles....echipa care tocmai a promovat in liga a 3-a (si bravo ei) din Craiova NU se poate numi UNIVERSITATEA si nu poate avea insemnele acesteia. punct

Iar echipa din Liga 1 a fost înființată în anul 2013 la București, se numește Clubul Sportiv U Craiova și are in palmares doar Cupa României câștigată anul acesta.

kaloogarele
kaloogarele  •  19 Iunie 2018, 14:13
Postat de Laurentiu Marica pe 19 Iunie 2018, 13:38

CONFORM DECIZIEI CURTII DE APEL , PINA LA UN EVENTUAL RECURS , PALMARESUL ESTE LA SOCIETATEA FALIMENTARA A LUI MITITELU !! ALOO FANII CS U , VA PUTETI INSCRIE LA LICITATIE LOOL .

societatea falimentara a fost a lu' mititelu. acu' e a creditorilor ;).

kaloogarele
kaloogarele  •  19 Iunie 2018, 14:12
Postat de fcu1948 pe 19 Iunie 2018, 12:29

Lasă ca plătiți voi chirie la stadion! V-ati trezit sa vorbiți despre bani tocmai voi aia care folosiți stadionul contra unui procent infim din încasări. Sa ridicați glasul când toate echipele din Craiova vor beneficia de tratament egal.

pai in craiova toate echipele de divizia a au tratament egal ...

Vezi toate comentariile (77)
Comentează