FOTBAL  »  Superliga  »  DRAGOMIR CONTRA LUI BECALI

UPDATE Becali explică de ce a ales să ofere prime adversarelor Stelei din campionat

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 14:05

UPDATE Gigi Becali a dezvăluit la conferinţa de presă modalitatea prin care a reuşit să păcălească sistemul în care intrase ca proaspăt investitor cînd a preluat Steaua:

"Eu spun lucrurile acestea public şi le-am spus şi în faţa judecătorului în instanţă, aşa că Dragomir poate să afle de la Piţurcă orice, că nu mă interesează. Cînd am preluat Steaua, mi s-a zis că nu pot cîştiga campionatul dacă nu fac blaturi. Eu am refuzat. Am spus clar, nu cumpăr meciuri şi nici arbitri, aşa că a trebuit să găsesc o soluţie: PREMIEREA. Cum auzeam de un blat, cum mă duceam şi ofeream primă unei echipe ca să nu piardă.

Anul 2003, meci Rapid - Gloria Bistriţa. Cum vă explicaţi că bistriţenii fugeau de mine în timp ce eu voiam să le dau bani, primă, să nu piardă meciul? Le era frică de Tata Jean"

Explicaţiile finanţatorului Stelei vin ca răspuns la acuzele lui Dumitru Dragomir, care susţine că Steaua trebuia retrogradată.

****************************

Gigi Becali nu a întîrziat să-i răspundă lui Dumitru Dragomir, după ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că şeful din Ghencea are datorii la stat de peste 14 milioane de euro şi Steaua nu ar fi trebuit să primească licenţa.

Becali a continuat în nota obişnuită, recunoscînd ironic toate acuzele care i-au fost aduse de oficialul LPF, despre care a spus că ar trebui internat într-un spital de nebuni.

"Bate cîmpii, tot ce aude prin piaţă spune la televizor. E bolnav psihic acest om. Cînd îmbătrînesc, unora li se sclerozează mintea. Eu îmbătrînesc frumos. Tot ce a spus în conferinşa de presă sînt numai minciuni. Datorii către fostul club nu am, nici către jucători. El nu vrea să dea explicaţii, nu poate decît să jignească. Trebuie dus la balamuc pentru că e un om bolnav. Tot ce vorbeşte Dragomir e 80 la sută minciună, 20 la sută incompetenţă.

Dacă am luat clubul fraudulos e de competenţa instanţelor de judecată. Au anchetat vreo 5 ani procurorii acest caz şi nu au găsit nimic. Eu am adus 100 de milioane de euro în fotbalul românesc, practic  eu am salvat fotbalul de la noi. Trebuie să ţină cont că, dacă Steaua se retrage din drepturile de televizare, atunci nu mai ia nici 20 de milioane de euro.

Minte că am fi votat acel comision de 5%, dar o să vedeţi că vom cîştiga în instanţă o parte din acele 2.5 milioane de euro. O  să fac plîngere în instanţă pentru gestionare frauduloasă. 

De la el mă aştept la orice, ştiam că o să înceapă cu jignirile. Asta e «placa» lui de mult timp, nu de ieri sau azi", a spus Becali la GSPTV, la emisiunea Sport Cafe.

Becali vrea să îl schimbe pe Dragomir ca să nu mai fie furat
"Dragomir se agită pentru că 15.000 de euro pe lună este un salariul foarte bun pentru un moş de 65 de ani! Am decis să nu îi dăm doar 10.000 tocmai ca să nu fure. Scandalul ăsta se va termina numai cînd Dragomir va pleca de la LPF. Nu are scrupule, e în stare să calce pe cadavre ca să-şi facă interesul. Eu vreau să-l demit ca să nu mă mai fure".

Hrebenciuc şi Becali i-au salvat postul lui Dragomir
Finanţatorul din Ghencea a dezvăluit la GSPTV că în trecut i-a salvat postul lui Dumitru Dragomir, împotriva căruia se aliaseră 14 preşedinţi de cluburi din Liga 1

"Ţara asta ar ajunge un circ dacă am face ca Dragomir. Acest om era dat afară, erau 14 semnături scrise împotriva lui. Dar m-am întîlnit cu el în toiul nopţii şi ne-am dus la Hrebenciuc să ne ajute.  Am sunat toată noaptea preşedinţii de cluburi ca să le întoarcem decizia. Apoi Hrebenciu a vorbit cu Adrian Năstase, care i-a luat la rînd pe toţi cei care refuzaseră să-şi retragă cererile şi aşa i-am convins pe toţi. Era terminat acum. El toată averea şi-a făcut-o din fotbal şi, dacă nu eram eu, nu avea nici un ban".

Declaraţiile lui Becali vin după ce Dumitru Dragomir a declarat că Steaua nu ar fi trebuit să primească licenţa pentru acest sezon pentru că are datorii de peste 14 milioane de euro către fostul club.

"În decursul anilor, a pasat datorii de peste 14 milioane de euro clubului Steaua. Mă întreb, ţinînd cont că sînt datorii către stat, de ce Steaua a primit licenţa şi alte cluburi nu?! Nu îmi explic de ce Bisitriţa a fost retrogradată pentru 76.000 de euro, iar Steaua lui Becali a primit licenţa cu asemenea datorii"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  30 Iunie 2011, 16:55

"Tara asta ar ajunge un circ.." zice oitza, numai ca nu-si da seama ca tara aia e un circ si a devenit un circ odata cu aparitia lui la TV. Jiji-cratia de Dimbovita! Nu a avut Vadim ceva mai bun de facut decit sa-l faca pe acest Brinzovenescu deputat european!

razvan.urs
razvan.urs  •  30 Iunie 2011, 14:48

CAN-CAN TV !

thebluestlion
thebluestlion  •  30 Iunie 2011, 14:13

Atata timp cat campionatul asta e domiat de interese si coruptie, nu trebuie sa ne mai punem intrebarea de ce jucam fotbal la nivel de Jamaica!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează