FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

UPDATE Cererea a fost respinsă! Inculpaţii din "Dosarul Transferurilor" pot părăsi ţara

Articol de GSP - Publicat marti, 19 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 februarie 2013 21:46

UPDATE 21:40 Conform Mediafax, ICCJ a respins, marţi, cererea DNA privind aplicarea interdicţiei de a nu părăsi ţara pentru cei opt oameni de fotbal, Gheorghe Copos, Jean Pădureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu şi Gheorghe Neţoiu, implicaţi în dosarul transferurile de jucători.  Decizia poate fi contestată la completul de cinci judecători al ICCJ.

UPDATE 19: 51 Decizia a rămas în pronunţare. Nu a fost comunicat un termen la care aceasta va fi anunţată.

UPDATE 18:53 "Procurorii DNA susţin că Gigi Becali l-ar fi sfătuit pe Cristi Borcea să plece din ţară", anunţă B1.ro.

UPDATE 17:04 Avocaţii celor 8 acuză că procurorii au folosit informaţiile apărute în presă în ancheta lor şi că presa din România nu reprezintă ceva verosimil.

UPDATE 16:47 Procurorul DNA: "Prezint solicitarea ca inculpaţii să nu părăsească ţara, pentru că vorbim de pedepse de la 3 la 8 ani şi este evidentă că această măsură trebuie luată! Mă bucur că inculpaţii au luat poziţia de a nu părăsi ţara. Nu văd care este problema, de ce contestă cererea? Avînd în vedere situaţia financiară a fiecăruia dintre inculpaţi, există riscul ca aceştia să părăsească ţara"

UPDATE 16:26 Avocaţii depun documente medicale pentru Cristi Borcea şi fraţii Becali. Avocatul fostului acţionar dinamovist: "Consider inadmisibilă cererea procurorilor.

UPDATE 16: 22 Moment comic cu Jean Pădureanu! Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa începuse să vorbească despre perioada petrecută la echipa din Ardeal: "O conduc din '64, am rămas preşedinte onorific...", moment în care judecătoarea i-a transmis că bate cîmpii. Pădureanu a realizat că e la alt proces şi a declarat că nu intenţionează să plece din ţară.

UPDATE 16: 20 Ioan Becali: "Copiii mei sînt români şi columbieni. Din 1996 am venit cu toată familia aici!",  Victor Becali: "Puteam pleca oricînd din ţară, în nenumărate locuri, unde am nenumăraţi prieteni"

UPDATE 16:15 Mihai Stoica: "Deşi funcţia pe care o deţin mă obligă să plec în străinătate, nu am nimic de declarat"

UPDATE 16:10 George Copos: "Cererea de insolvenţă a Rapidului am făcut-o în concordanţă cu legea. Am fost prezent la toate procesele şi familia mea este în ţară"

***

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide astăzi dacă cei opt oameni de fotbal implicaţi în " Dosarul Transferurilor" vor putea părăsi ţara pînă la verdictul definitiv. Judecarea dosarului va avea loc pe 5 martie.

Cei 8 implicaţi sînt Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu. Ultimii trei au primit cîte 3 ani de închisoare cu suspendare la Curtea de Apel, în timp ce restul vor merge după gratii, dacă ÎCCJ va decide să menţină verdictele.

Pedepsele celor 8 oameni de fotbal:
Ioan Becali 8 ani
Victor Becali 7 ani
Cristi Borcea 7 ani
George Copos 5 ani
Mihai Stoica 4 ani
Jean Pădureanu 3 ani*
Gigi Neţoiu 3 ani*
Gică Popescu 3 ani*
*cu suspendare

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (44)
micromarius
micromarius  •  20 Februarie 2013, 09:45
Postat de spivak pe 20 Februarie 2013, 00:05

E clar, urmează achitarea.

Din pacate la asta ma gandeam si eu... Motherfuckers!!

paul.o.53
paul.o.53  •  20 Februarie 2013, 03:05

Poate imi explicati si mie ce inseamna "interdictia de a NU parasi tara"...

haxor
haxor  •  20 Februarie 2013, 00:52

cum au venit neocomunistii la putere, cum justitia romana si-a tocit dintii in amenintarile si sugerarile venite de la guvern! ce tara de mafioti!!! :-)))))))

Vezi toate comentariile (44)
Comentează