FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

UPDATE / EXCLUSIV FOTO Vești mari pentru dinamoviști, după două ore de discuții între Badea și Iagăr pentru stadionul Dinamo! GSP.ro a aflat ce au stabilit părțile implicate

FOTO: Vlad Nedelea +4   FOTO
FOTO: Vlad Nedelea

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2017 14:54

Astăzi, de la ora 12:00, Monica Iagăr, şefa CS Dinamo, a avut o întâlnire cu Nicolae Badea și au discutat despre situația stadionului Dinamo (imagini în galeria foto). După mai bine de două ceasuri, Iagăr a părăsit sediul Computerland, iar GSP.ro a aflat că părțile ar fi ajuns la un acord pentru modernizarea arenei: 

14:45

"SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN"

Vești mari pentru dinamoviști, după discuția decisivă de azi dintre Badea și Iagăr. Surse apropiate celor două părți au dezvăluit pentru GSP.ro că s-a ajuns la un acord privind un draft de contract. Acesta a fost trimis avocaților, iar mai multe detalii urmează să fie prezentate în scurt timp,  printr-un comunicat oficial.

Conform informațiilor neoficiale de ultimă oră, Badea ar fi renunțat la pretențiile asupra stadionului pe perioada construcției. În schimb, ar urma să primească o cotă importantă din administrarea spațiilor comerciale care vor fi făcute în jurul arenei.

De asemenea, șefa CS Dinamo a dat de înțeles la negocierile de azi că ia în calcul să renunțe la pista de atletism, la presiunea suporterilor și a jucătorilor clubului de fotbal. 

Contactată telefonic, Monica Iagăr nu a dorit să facă vreun comentariu. 

update 14:00

După 2 ore, Monica Iagăr a plecat de la sediul firmei lui Nicolae Badea.

update 13:15

Discuțiile au început în jurul ore 12:00, iar Badea și Iagăr discută în continuare, de mai bine de o oră.

UPDATE 12:05

Reporterul GSP.ro informează că Nicolae Badea și Monica Iagăr au ajuns la sediul uneia dintre firmele fostului acționar de la Dinamo, pentru a avea întâlnirea decisivă. 

Știrea inițială:

Cele două părți vor discuta despre situația stadionului Dinamo, care ar trebui să fie modernizată pentru Euro 2020Arena este concesionată societății lui Nicolae Badea, FC Dinamo, și nu poate fi modernizată atât timp cât contractul dintre cele două părți este în vigoare.

Pe 15 martie, FC Dinamo și CS Dinamo au avut o întâlnire preliminară și au vorbit despre rafacerea stadionului, dar reprezentanții lui Badea și Iagăr nu au ajuns la acord.

Suporterii pun presiune pe cele două părți să se înțeleagă și, în plus, solicită arenă nouă fără pistă de atletism, dorință care însă nu e pe placul Clubului Sportiv. 

Federația a recunoscut recent că în acest moment discuțiile sunt blocate, iar oficialii dinamovişti mai au timp până la 31 martie să ajungă la un consens. În caz contrar, stadionul va ieși de pe lista pentru Euro 2020.

Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, doar că există riscul de a fi exclus din listă, întrucât sunt probleme între CS Dinamo (n.r. al Ministerului de Interne).

CUM S-A AJUNS AICI

În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.

În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.

În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:

  • dacă societatea lui Badea intră în faliment
  • dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
  • dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (93)
zecs93
zecs93  •  21 Martie 2017, 00:53
Postat de smdb pe 20 Martie 2017, 16:01

Ce echipa de fotbal joaca in Ghencea?! Nici una. Daca ai facut aluzie la Steaua, ei joaca pe Arena Nationala si platesc chirie. Canta la alta masa...

Si pana sa joace pe NATIONAL Arena unde a jucat ?? la maica-ta in sufragerie nu ?? Nu v-ar fi rusine obrazului, daca LACATUS va promova cu CSA STEAUA in liga 1 sa vezi cum o sa uiti ca fcsb joaca pe national arena, te dai cu CSA Steaua ca doar vrei si tu identitate la fel ca ceilalti gigisti de la palatu de branza !!!

aldo_m
aldo_m  •  20 Martie 2017, 20:02

BECALIII A SPUS CA BADEA E ROM ADICA ROMIII DIN TARA ASTA SANT AVANTAJATI DE CE SA FIE DISCRIMINARE

aldo_m
aldo_m  •  20 Martie 2017, 20:01

NIMENI NU TREBUIE SA MAI PLATEASCA IMPOZITE NIMENI NU TREBUIE SA MAI PLATEASCA IMPOZITE CATA VREME BORFASII RAMAN LA MPUTERE

Vezi toate comentariile (93)
Comentează