FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

UPDATE Ieșenii au scăpat pentru un moment de Horia Sabo! Directorul general vrea să cumpere clubul: „Ofer 500.000 de euro” + Reacția lui Ambrosie

Articol de , - Publicat joi, 18 aprilie 2019 17:14

Instanța i-a respins directorului general de la Poli Iași, Horia Sabo, și apelul la solicitarea de repunere imediată în drepturi la club.

UPDATE 20:37

Adrian Ambrosie a reacționat imediat: „Ceea ce comunică domnul Horia Sabo este diferit de la un moment la altul și nu se poate pune baza pe ce declară. Inițial, în urmă cu câteva luni, a susținut că a obținut o ordonanță presidențială, care urma doar să fie redactată, dar care nu există în realitate. Ulterior după ce a introdus-o și a pierdut-o definitiv, încearcă să găsescă scuze pentru eșecul acestui demers judiciar. Probabil că va găsi scuze și pentru eșecul avocaților săi, în frunte cu Dan Idita, despre care a afirmat că nu au pierdut nici un proces!

Când Consiliul Director i-a propus rezilierea contractului de asociere pe cale amiabila, a cerut 10 milioane de euro! Acum vrea să cumpere clubul cu 500 de mii? Este evident că acesta, așa cum a afirmat, nu se pricepe nici la fotbal și nici la valorea unui club, dar mai ales jignește jucătorii și pe suporterii clubului și ce reprezintă acesta pentru un întreg oraș. Iasiul nu-i vinde lui Sabo clubul, pentru că acesta va ajunge în faliment ca și firmele pe care le-a deținut dumnealui.

Datoriile cu care ne-a împovărat domnul Horia Sabo, de când a venit la club, inițial cu titlul de investitor, sau de manager, nici acesta nu mai știe exact ce este, însă acum este pacient in concediu medical, de peste 60 de zile, s-au dublat, au căzut pe umerii clubului si vom încerca, fără ajutorul acestuia, sa redresam situația actuala!”.

UPDATE 20:00

Horia Sabo a pierdut și apelul prin care solicita repunerea imediată în drepturi, dar nu s-a resemnat în privința colaborării cu moldavii. Directorul general a anunţat că vrea să cumpere clubul: „Ofer 500.000 de euro. Să-şi ia banii şi să mă lase să conduc. Ei au făcut datorii imense şi nici nu au rezultate. Eu voi atinge obiectivele fixate vara trecută dacă voi prelua clubul. Acum, cred că nu vor vinde. Dacă însă problemele continuă şi nu vor găsi pe nimeni să redreseze echipa, lucru probabil, ieşenii îi vor trage la răspundere şi-i vor forţa să ia în considerare oferta mea”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Tentativa lui Horia Sabo de a reveni rapid în fruntea lui Poli s-a soldat azi cu un eșec. Tribunalul Iași a analizat încă o dată cererea sa de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale și i-a respins și apelul.

În consecință, conducerea clubului va fi asigurată în continuare de președintele executiv Adrian Ambrosie. Iar procesul prin care directorul general reclamă nerespectarea contractului de asociere semnat vara trecută cu Consiliul Director își urmează cursul firesc.

Un termen va fi în mai, în vreme ce o sentință s-ar putea da cel mai devreme în toamnă, potrivit avocatului lui Sabo, Dan Idita. Ceea ce înseamnă că până la finalul sezonului în curs, omul de afaceri băimărean va fi simplu spectator.

„E un pas important spre adevăr. E decizia corectă, cea pe care o și așteptam. Considerăm că ne aduce liniștea de a ne ocupa de echipă, de noul stadion și de ceea ce ne-am propus să mai facem. Noi muncim acum din greu ca să diminuăm prejudiciile de imagine, financiare și sportive pe care ni le-a provocat asocierea cu Sabo", a comentat azi Ambrosie.

Sabo, la rându-i, a punctat:Îmi pare rău că tentativa mea de a o salva pe Poli de la dezastrul financiar în care se află, și asta o spun ei, nu eu, a eșuat. Nu-mi rămâne decât să sper că echipa nu va retrograda sau nu va ajunge în insolvență până mă voi reîntoarce în fruntea clubului”.

Și acum, la DIICOT!

În afara procesului prin care reclamă nerespectarea contractului de asociere, Sabo mai are un litigiu cu ieșenii.

Clubul i-a făcut plângere penală la DIICOT, reclamând contractele făcute de directorul general membrilor echipei sale manageriale, din care face parte și fostul internațional Tibor Selymes. Ambrosie consideră că beneficiile generate de respectivele acorduri au prejudiciat grav clubul: „Vorbim de un grup infracțional”.

1.000.000 €era cuantumul datoriilor lui Poli Iași la 1 ianuarie. Sabo a fost îndepărtat din club la începutul lui decembrie 2018

Citește și:

Se lasă Marko Momcilovici? Etape capitale pentru fundașul lui FCSB » Poate ajunge la un an fără meciuri oficiale!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează