FOTBAL  »  Superliga  »  PROPUNERE

Cer schimbarea denumirii Arenei Naționale » Propunerea trimisă către primarul Nicușor Dan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 08 decembrie 2021 08:49 / Actualizat miercuri, 08 decembrie 2021 09:40

Inaugurată în septembrie 2011, Arena Națională și-ar putea schimba numele, pentru a genera profit pentru municipalitate.

Gazdă pentru meciurile celor de FCSB, Rapid și naționala României, Arena Națională a fost gazdă de-a lungul anilor pentru mai multe evenimente extrasportive, concerte, iar în octombrie și-a deschis porțile pentru turneul de Dota 2.

Raed Arafat a anunțat relaxarea restricțiilor pe teritoriul României! Ce se întâmplă cu evenimentele sportive
Restricții
Raed Arafat a anunțat relaxarea restricțiilor pe teritoriul României! Ce se întâmplă cu evenimentele sportive

USR Plus cere schimbarea numelui Arenei Naționale

La doar câteva zile după ce ce s-a anunțat că pe cel mai mare stadion din țară se va organiza ediția din 2022 a festivalului Saga, în intervalul 3-5 iunie, USR PLUS București i-a cerut primarului Nicușor Dan să schimbe denumirea arenei, pentru a obține noi fonduri.

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a USR Plus Sector 5 se arată că Arena Națională a generat pierderi de 38 de milioane de lei, astfel că grupul USR PLUS din Consiliul General al Municipiului București vrea scoaterea la licitație a denumirii stadionului.

USR PLUS București solicită primarului general scoaterea la licitație a numelui Arenei Naționale

Grupul USR PLUS din Consiliul General a înaintat o solicitare primarului prin care să fie suplimentate veniturile generate de municipalitate prin scoaterea la licitație a denumirii Arenei Naționale, o practică deja recunoscută internațional, pentru a acoperi din cheltuielile de operare ale arenei și pentru a reduce presiunea pe bugetul local.

Arena Națională este una dintre clădirile valoroase din patrimoniul Capitalei, cu un cost de construcție și amenajare ce a depășit suma de 200 de milioane de euro. Conform rezultatelor financiare din anul 2019, arena a costat municipalitatea aproximativ 19 milioane de lei și a generat venituri de doar 3 milioane de lei, o pierdere de aproximativ 16 milioane de lei în anul respectiv. În anul 2020, an de pandemie, pierderile au ajuns la 22 de milioane de lei.

Avem exemplul orașelor mari, precum München și Frankfurt, care atrag sponsorizări de 6, respectiv 5,5 milioane de euro anual prin acest mecanism. Considerăm că și Bucureștiul ar putea avea de câștigat în urma unui astfel de parteneriat cu mediul privat.

„Avem nevoie de diversificarea veniturilor atrase de municipalitate pentru a ne putea concentra eforturile pe dezvoltarea orașului. Banii atrași prin închirierea numelui Arenei Naționale pentru o anumită perioadă pot fi cheltuiți pentru întreținerea acesteia, iar fondurile care se duc acum din buget pentru întreținere să fie cheltuiți pentru dezvoltarea sportului bucureștean în rândul copiilor, de exemplu”, a declarat Florin Covaci, consilier general USR PLUS și inițiator al demersului.

Dacă propunerea USR PLUS de scoatere a numelui Arenei Naționale la licitație va fi pusă în practică de către primărie, pot fi generate venituri importante, în locul pierderilor pe care Arena le înregistrează în prezent.
- comunicat USR Plus Sector 5

VIDEO Ion Crăciunescu, scandalizat de prezența lui Kyros Vassaras în fruntea CCA: „Să plece!”

Citește și: 

Dinamo a depășit obstacolul birocratic din calea noului stadion: „Directorul CNI a confirmat în această seară”

Nici Petrea nu-i oferă lui Becali ceea ce-și dorește: FCSB nu are mingea și nici nu joacă mai frumos decât o făcea cu Edi Iordănescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
cornelcc
cornelcc  •  08 Decembrie 2021, 18:56

Eeeee, Claudita Second Hand, ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea sa primesti! Poate i-ai dat o idee lui jijel, face o aroganta si da un meleon de euro pe an si NA devine GB Arena (NORDIS)! Noroc ca nu traim in Japonia si sepukku nu este o traditie pe la noi, pe unde onoarea nu exista decat in DEX, ca multi si-ar gasi sfarsitul in chinuri groaznice!

1177177172317584
Christian Ciuca  •  08 Decembrie 2021, 15:59

asta mai lipsea, Arena Berea Ursu sau Arena Ciucas, ca in rest le aveam pe toate ...

gago747
gago747  •  08 Decembrie 2021, 15:28

O sa cistige McDonalds licitatia, si o sa-i zicem MacArena.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează