FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - PETROLUL 5-0

Valeriu Iftime surprinde! Motivul pentru care nu-și dorește ca FC Botoșani să intre în play-off: „Acolo sunt banii”

Valeriu Iftime / Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP) +39   FOTO
Valeriu Iftime / Sursă foto: Vlad Nedelea (GSP)

Articol de - Publicat luni, 06 februarie 2023 21:46 / Actualizat luni, 06 februarie 2023 21:49

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, susține că ar prefera ca echipa lui să termine pe primul loc în play-out în detrimentul unei prezențe în play-off. Raționamentul afaceristului? Locul 7 ar însemna pentru moldoveni o posibilitate reală de a evolua în preliminariile Conference League.

Victoria spectaculoasă reușită de FC Botoșani cu Petrolul, scor 5-0, a dus echipa lui Stoican la doar trei puncte distanță de ultimul loc care asigură play-off-ul. Cu toate acestea, Iftime are alte planuri cu formația care până nu demult era considerată una dintre candidatele certe la retrogradare. Totodată, omul din fruntea Botoșaniului a ținut să-l laude pe Flavius Stoican pentru parcursul din 2023. 

FC Botoșani - Petrolul Ploiești 5-0 » Tiki-taka în Moldova! Trupa lui Stoican îi spulberă pe „găzari” și defilează în 2023: imagini din vestiar, după meci
FC Botoșani - Petrolul 5-0
FC Botoșani - Petrolul Ploiești 5-0 » Tiki-taka în Moldova! Trupa lui Stoican îi spulberă pe „găzari” și defilează în 2023: imagini din vestiar, după meci

Valeriu Iftime explică de ce nu vrea ca FC Botoșani să intre în play-off: „Locul 6 nu-ți dă nimic”

„Toată lumea îmi spunea că mă retrogradează Stoican. Dacă ascultaţi locurile în care a antrenat Stoican şi ce a făcut, o să vedeţi nişte lucruri care sunt absolut incredibile. La Dinamo, Petrolul, Craiova lui Mititelu, Zimbru Chişinău, incredibil, omul ăsta chiar a avut mare nenoroc la viaţa lui.

Acum nu visez (n.r. la play-off) că e zi, poate la noapte. (...) Nu mă aşteptam la parcursul ăsta, cum nici acum nu sunt convins că lucrurile sunt chiar atât de frumoase. Dacă mă întrebaţi pe mine, aş vrea să fiu pe locul întâi în play-out, ca să am şanse pentru o cupă europeană, dacă o luăm financiar. 

Locul şase în Liga 1 nu îţi dă nimic, îţi dă cu o sută de mii mai mult decât locul şapte, dar dacă ești pe locul şapte sau opt poţi juca un baraj, după care poţi avea un alt baraj şi sunt multe şanse să prinzi o cupă europeană şi acolo sunt banii”, a spus finanțatorul moldovenilor, la Prima Sport 1

Fotbalul te răsplătește când faci totul din pasiune. Le mulțumesc oamenilor care sunt alături de noi în tribună și celor care ne susțin financiar. Mă bucur că nu am tratat superficial jocul și nu ne-am gândit la victoriile de la început.

Să nu uităm că de 3 etape n-am primit gol. Avem un portar extraordinar, Edi Pap, care se pregătește perfect la antrenamente. Am hotărât ca jocul bun pe care l-a făcut Șeroni să fie răsplătit cu executarea penalty-ului.

- Flavius Stoican, antrenor FC Botoșani

FC Botoșani a surclasat-o pe Petrolul, scor 5-0, continuând trendul pozitiv pe care se află în 2023, sub conducerea lui Flavius Stoican. Cu Sebastian Mailat din nou în zi de grație, botoșănenii le-au oferit „găzarilor” o veritabilă lecție de fotbal și au ajuns la trei victorii din tot atâtea meciuri în noul an.

VIDEO Așa s-a marcat cel mai rapid gol al sezonului în Superligă! Acțiune-fulger în secunda 54

FOTO / Cele mai tari imagini din victoria lui FC Botoșani cu Petrolul, 5-0

+35 FOTO
  • Sursă foto: Ionuț Tăbultoc (GSP)

Citește și alte știri despre FC Botoșani: 

VIDEO+FOTO FC Botoșani - Petrolul Ploiești 5-0 » Tiki-taka în Moldova! Trupa lui Stoican îi spulberă pe „găzari” și defilează în 2023: imagini din vestiar, după meci

Așa s-a marcat cel mai rapid gol al sezonului în SuperLigă! Acțiune-fulger în secunda 54

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
romeverest
romeverest  •  07 Februarie 2023, 16:39

Cum asa nea Iftimie !! Pai…cine ramane sa-i ajute pe fecesebisti in play-off ?? Sperantele alora erau in matale, fiindu-le asigurate cele 6 puncte !!

1948
1948  •  07 Februarie 2023, 12:03
Postat de magic4ever pe 07 Februarie 2023, 00:13

Nu este corect ca echipa din play-out sa joace baraj pentru cupele europene...chiar daca echipa din play-off are prima sansa la baraj,poate sa prinda o perioada mai dificila cu multe accidentari sau suspendari si sa piarda meciul de baraj si asa ajunge Botosani nemeritat sa joace in cupele europene

in felul asta play outul devine mai atractiv,avand o miza,in partea superioara,altfel s ar ajunge la situatia in care echipele de pe locurile 7,8,9 sa joace cu juniorii/rezervele in ultimele etape ceea ce ar avantaja unele adversare. Ideea e buna, pt ca face competitia cat de cat interesanta,asa cum ar tb sa fie totul in viata.

parpalache
parpalache  •  07 Februarie 2023, 09:24

„Baanii”e la Gigi!Și Iftime știe mai bine ca oricine!E obligat sa intre in play off!Cooperativa a hotarât asta!Și i-a pus și arbitrii la dispoziție!Ca jupânul din Pipera mai vrea un satelit in play off!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close