FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e pe la echipa aia de Liga a 4-a, nici măcar n-a promovat"

sursa foto: Fanatik +7   FOTO
sursa foto: Fanatik

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 ianuarie 2019 10:22

Au trecut mai bine de 19 ani de la momentul în care Vasile Ardeleanu a fost scos din fotbal de Marius Lăcătuș, într-un meci Steaua - FCM Bacău (2-1), pe Ghencea.

"Fiara" l-a faultat dur pe Ardeleanu în minutul 13, iar viața fostului fundaș băcăuan s-a schimbat în totalitate din acel moment. Verdictul medicilor a fost horror: dublă fractură transversală de tibie și peroneu, plus rupere de ligamente.

Ardeleanu a ajuns la 45 de ani și locuiește acum în satul Cârligi, comuna Filipești, la 25 de kilometri de Bacău. Fostul fundaș e la curent cu tot ce se întâmplă în fotbalul românesc, inclusiv cu ce face în prezent "călăul" său, Marius Lăcătuș.

"Am stat două săptămâni în spital. Mi-a plătit Lăcătuș toată internarea. Dar de atunci nu l-am mai văzut. Și nici nu mă interesează de el… Să fie sănătos! Am văzut că e pe la echipa aia de liga a patra… Nici măcar n-a promovat… I-a bătut Rapidul...

După ce m-am recuperat era ca și cum nu mi-aș fi rupt piciorul! Nimic, nimic, nicio zgârietură măcar nu mi-a rămas… Și nici frică nu am avut până m-am retras în 2005.

Am pus piciorul la minge la fel ca și înainte. Cum îl pun și acum cât mai joc… Și mai joc… Că-mi place fotbalul. Iar după meci stăm cu băieții și mai bem o bere, mai tăiem un porc, mai tăiem o oaie… Trăim…", a spus Ardeleanu pentru Fanatik. 

729056 poza pag 1 ardeleanu jg3
+8 FOTO
Foto: Gazeta Sporturilor

Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe Vasile Ardeleanu în 2016, când fostul fotbalist și-a povestit în detaliu coșmarul trăit în 1999 și calvarul de după accidentare. Reportajul despre ce face în prezent Ardeleanu poate fi citit integral AICI!

104 meciuri a jucat Ardeleanu în prima divizie, toate pentru FCM Bacău: a marcat de patru ori

5 e locul cel mai bun pe care l-a ocupat FCM Bacău cu Ardeleanu în lot: s-a întâmplat exact în sezonul '98-'99, când s-a petrecut teribila accidentare a fundaşului

VIDEO cu accidentarea! atenție, imagini dure!

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (61)
slobozia1974
slobozia1974  •  08 Ianuarie 2019, 09:35

Idolul prostilor

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  06 Ianuarie 2019, 12:11

Nu va este rusine gesepistilor? Sa scrieti asa ceva despre cel care este si acum simbolul echipei de ***, steaua bucuresti

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

200330753699692
Ioska Cotoz  •  06 Ianuarie 2019, 11:54

si ma zice lumea ca este un simbol la Steaua da este un simbol al duritati si agresivitati fara limita in joc,si zice unul ca nu Lacatus este de vina ci sistemul dar ma intreb sistemul l-a accidentat si acest lucru nu este singular.Acest calau a mai facut si alte victime in tara si in strainatate vezi fotbalistul din Scotia.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close