FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Răsturnare în cazul lui Florinel Coman! » Vești proaste primite de FCSB: ultimele estimări

FCSB. Absența lui Florinel Coman (22 de ani, extremă stânga) se prelungește și staff-ul medical are un nou obiectiv în ceea ce îl privește: să fie apt de joc la jumătatea lui decembrie, când au loc derby-urile cu CFR și CS Universitatea Craiova.
FCSB. Absența lui Florinel Coman (22 de ani, extremă stânga) se prelungește și staff-ul medical are un nou obiectiv în ceea ce îl privește: să fie apt de joc la jumătatea lui decembrie, când au loc derby-urile cu CFR și CS Universitatea Craiova.

Articol de , , - Publicat duminica, 22 noiembrie 2020 20:27 / Actualizat duminica, 22 noiembrie 2020 20:43

FCSB. Absența lui Florinel Coman (22 de ani, extremă stânga) se prelungește și staff-ul medical are un nou obiectiv în ceea ce îl privește: să fie apt de joc la jumătatea lui decembrie, când au loc derby-urile cu CFR și CS Universitatea Craiova.

FCSB n-are parte de vești bune. Florinel Coman, poate cel mai bun fotbalist al echipei în startul sezonului, nu a revenit încă la pregătire, deși inclusiv Mihai Stoica anunțase în urmă cu o săptămână că reapariția lui la antrenamente se va produce în cel mai scurt timp. Lucru care nu se va întâmpla fiindcă recuperarea în ultima perioadă nu a decurs bine și se va prelungi perioada de inactivitate. 

Florinel Coman, în continuare indisponibil la FCSB

Coman nu se va antrena alături de coechipieri nici în această săptămână, astfel că va putea reveni la ședințele normale abia în decembrie. Tocmai pentru că e un fotbalist extrem de important, staff-ul medical a primit ca sarcină principală obiectivul de a-l reface 100% și de a nu exista niciun risc atunci când se va produce reîntoarcerea lui la antrenamente și la meciurile oficiale. 

Fără a avea presiunea antrenorilor pentru a-l forța pe Coman, medicii și-au creat propria țintă în privința revenirii lui Florinel. Să fie bun pentru a fi folosit la jumătatea lunii decembrie, atunci când sunt programate cele mai importante jocuri din turul campionatului regulat, derby-urile cu contracandidatele în lupta pentru titlu, CFR și Craiova, ambele în deplasare. 

Coman s-a accidentat grav pe 17 septembrie, în meciul din Serbia, cu Backa Topola, din turul 2 preliminar în Europa League. Atunci, FCSB s-a calificat grație unei prestații excelente a lui Florinel: a marcat, a oferit un assist și a scos și un penalty, fiind notat cu 9 de Gazeta Sporturilor. De atunci au trecut aproape 10 săptămâni!

5,5 milioane de euroe cota de piață a lui Florinel, conform transfermarkt, cel mai valoros fotbalist din toată Liga 1

20 de mii de euroe noul salariu pe care îl are Coman la FCSB, nivel la care a ajuns începând din octombrie

E prima accidentare gravă a lui Florinel Coman

De când a fost debutat în Liga 1, în decembrie 2015, când avea 17 ani și jumătate, Coman se află la cea dintâi accidentare serioasă. La Viitorul și la FCSB, până în această toamnă, nu a absentat niciodată mai mult de 1-2 etape din cauza unor probleme medicale. 

În sezonul precedent, între iunie 2019 și iulie 2020, Coman a jucat nu mai puțin de 48 de meciuri oficiale, pentru FCSB și naționalele de seniori și tineret, cu cea din urmă fiind prezent și la turneul final Euro U21, când a evoluat în toate cele 4 meciuri și a reușit și o dublă împotriva Angliei.

Cum s-a descurcat FCSB fără el

Pierderea lui Florinel, mai ales pe termen scurt și raportat la campania din Europa League, a fost una insurmontabilă. Echipa a fost eliminată în turul imediat următor celui în care s-a întâlnit gruparea sârbă Backa Topola, meci în care s-a rupt Florinel, însă atunci FCSB a fost decimată de multele cazuri pozitive cu coronavirus. Totuși, în campionat, FCSB a surmontat absența lui Coman, iar în cele 7 etape a făcut 18 puncte și a pierdut doar deplasarea din Copou, cu Poli Iași.

N-a avut șansa lui Mihăilă

Coman era monitorizat de câteva cluburi importante în momentul în care a survenit accidentarea, lucru care l-a împiedicat să mai facă obiectul unui transfer. Nu același lucru s-a întâmplat cu un alt fotbalist tânăr, cu cotă, din Liga 1. Valentin Mihăilă a fost cumpărat de Parma pentru 8,5 milioane de euro, deși atacantul Universității se accidentase la trupa din Bănie. Clubul italian a trecut peste acest minus al jucătorului, care s-a operat din cauza unei pubalgii și va reveni abia spre finalul lui decembrie.

2021 infernal pentru Florinel Coman

Pentru Florinel, refacerea pe care o realizează acum e extrem de importantă, mai ales că urmează un an care se anunță extrem de intens pentru el. În primul rând, pauza de iarnă va fi una atipică, fără un cantonament prelungit, fiindcă Liga 1 se va relua pe 15 ianuarie, cel mai devreme all-time. 

În plus, în luna martie, Coman va fi disputat de naționala U21, care are faza grupelor la Euro, și reprezentativa de seniori, care va disputa primele 3 meciuri din preliminariile CM 2022. Apoi, la final de iulie - început de august, dacă va mai fi la FCSB, va fi iarăși obiectivul unei dileme: va merge la Tokyo, cu naționala olimpică, sau va rămâne să ajute FCSB să se califice în grupele cupelor europene?

VIDEO Toni Petrea, precaut înainte de meciul cu Gaz Metan: „Trebuie să fim atenți!”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Toni Petrea sare în apărarea lui Dennis Man și Florin Tănase: „Sunt liberi să spună ce vor, eu asta cred” + Ce îl îngrijorează înainte de meciul cu Gaz Metan

Cât de rău a pierdut Gigi Becali? 3 jucători au câștigat procesele cu FCSB: care ar putea fi consecințele

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (17)
andrei.f
andrei.f  •  23 Noiembrie 2020, 12:25

Diseară, steliștii bat și se distanțează în clasament, să pleznească dușmanii de năcaz !

116988019705812
Trafalet Simfoniu  •  23 Noiembrie 2020, 09:44

De ce etnie este Florinel ? Domnul Udrea ar putea să ne răspundă mai argumentat , că pare frate cu aripel ...

johnwick
johnwick  •  22 Noiembrie 2020, 23:53
Postat de catalynn pe 22 Noiembrie 2020, 22:04

Îl așteptăm cu deosebit interes pe Florinel la meciurile cu Steaua in L3! :-))) Și pe el, și pe Man! :-)))) O bloca el ne-a jjijji Steaua, dar și noi ii vom face paguba de ... 300 de milioane! :-)))))

la ce să piardă un om citav timpul cu liga satelor?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează