FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Vești din cantonament: "E imens" și nu mai dă nimeni bani pe el! Schimbare dramatică de situație pentru Denis Alibec

Denis Alibec, foto: Raed Krishan/GSP
Denis Alibec, foto: Raed Krishan/GSP

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 ianuarie 2018 09:50

Gigi Becali le-a impus lui Dică și lui MM să-l păstreze în lot pe Denis Alibec, cel mai gras fotbalist din campionat, atacantul fără gol după 22 de etape. Patronul speră să ia 2,5 milioane pe vârful de 95 de kilograme.

Câștigarea campionatului după două sezoane ratate constituie obiectivul principal al FCSB, dar staff-ul a mai primit o misiune în iarna asta: să-l reabiliteze pe Alibec, omul-problemă din 2017.

Atacantul indisciplinat și cu randament dezastruos, niciun gol în campionat, a rămas în lot doar pentru că Becali mai speră să-și recupereze banii pe care i-a investit în el. E vorba despre două milioane de euro, prețul achitat către Astra. Gigi ar vrea să obțină 2,5 milioane de euro, ca să scoată și salariul achitat până acum, și banii pe care i-a virat lui Denis la semnarea transferului de la Giurgiu.

95 de kile!

Dică și Mihai Stoica au arătat și public că nu mai sunt niște admiratori ai lui Alibec, un jucător care i-a înjurat în timpul meciurilor când s-a supărat din cauza indicațiilor pe care le auzea de pe bancă.

Antrenorul a fost chiar concret: "Poate lui Denis i-ar prinde bine un restart". În ciuda opiniei sale, tehnicianul a rămas cu el pe cap și trebuie să încerce să-l transforme într-un fotbalist bun de vândut.

Misiunea pare extrem de complicată! Ilie Dumitrescu a dezvăluit la DigiSport că a adunat date despre evoluția vârfului în vârstă de 27 de ani:

"Am informații că Alibec e cu totul alt jucător, e pozitiv în cadrul grupului și e dornic să ajungă la un nivel de pregătire foarte bun. A înțeles mesajul fanilor și al conducerii, nu mai simte nici durere și participă sută la sută la antrenamente. Și totuși mai e o problemă, e legată de kilograme. La 1,88, el ar trebui să aibă 86 de kilograme. Acum are 95 de kile, e imens!".

Fostul internațional a mai insistat și în timpul sezonului să-l convingă pe Alibec că ar trebui să se apuce serios de abdomene, să facă măcar câte o mie pe zi ca să ajungă la o formă bună. Sugestia n-a funcționat, atacantul a continuat să se îngrașe.

Nu mai dă nimeni bani pe el

Denis a ajuns să aibă acum cu 10 kilograme mai mult decât are Gnohere, concurentul lui pe post. E adevărat că "Bizonul" e și mai scund cu 5 centimetri. Francezul e avantajat, deocamdată, de prestația excelentă din a doua jumătate a anului trecut. Acum e golgeterul campionatului, cu 12 goluri.

Chiar dacă nu mai beneficiază de încrederea managerului Stoica și a antrenorului Dică, Alibec are șanse să înceapă anul ca titular, întrucât Gnohere e suspendat pentru trei meciuri din cauza unei altercații cu Țucudean în partida cu Viitorul.
"Îl mai am și pe Tănase, și el poate juca atacant", a calculat antrenorul.

Titularizarea lui Denis ar fi și un pas spre ameliorarea cotei lui, care s-a prăbușit în ultimele șase luni.

Șumudică a povestit că Becali i l-a oferit contra a 2,5 milioane de euro, un preț pe care turcii de la Kayserispor nu au vrut să-l achite. La echipa lui Șumi, vârf e Umut Bulut, un veteran care e și căpitan, așa că Alibec n-ar fi jucat nici acolo.

"OK, pe Alibec s-au plătit două milioane de euro. Și? E singurul fotbalist al Stelei pe care s-au dat două milioane de euro și n-a fost vândut? Au mai fost și alții!"
Nicolae Dică, antrenor FCSB

"Problema lui Alibec e că el mereu dă vina pe alții, niciodată nu recunoaște că a greșit. Dacă dă altul gol, a dat din nimereală, dacă ratează el, i-a dat celălalt pasa greșit. Când marchează el, e geniu! Alții doar din nimereală reușesc!"
Gigi Becali, patron FCSB

Mai sunt doi de 90 de kilograme

Alibec e cel mai gras din campionat, la cele 95 de kilograme ale lui și 1,87 înălțime. În Liga 1 mai există doi jucători de câte 90 de kilograme, portarul Ivan Kelava, de la Iași, și fundașul Alin Șeroni, de la Poli Timișoara.

Doar că portarul are 1,95m, iar fundașul central, 1,93, deci ambii sunt mult mai înalți decât stelistul. Mai rău decât Denis a fost Gnohere.

"Bizonul" a venit la Dinamo în urmă cu două sezoane și jumătate, recomandat de Mircea Rednic. Avea 105 kilograme la 1,82m!

"Când l-am văzut intrând în biroul lui Negoiță m-am speriat! Îi cunoșteam calitățile, dar nu aflasem că se îngrășase atât!", a povestit Rednic. Mircea a reușit să-l aducă într-o formă excelentă, "Bizonul" a fost golgeterul "câinilor" și a fost vândut la FCSB cu 250.000 de euro.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (14)
1498434707123363
Dumitru Neculai  •  13 Ianuarie 2018, 20:32

kilograme fumat cola femei masina calculator da din aripi nervos ia cartonase gratis etc marea problema a fotbalistilor nostrii TOTUL pleaca de la contract joci bine poftim banii joci bina banii plus prima Joci asa si asa cartonas galben joci la fel urmatorul ati iauBANI joci prost DUBLEZ amenda nu prinzi echipa da bani la cei ce joaca ANTRUN CUVANT JOCI IA LOELE NU JOCI DAI LOVELE e complicat????

catalynn
catalynn  •  13 Ianuarie 2018, 14:27

Am mai spus si in trecut, Alibec asta chiar a avut potential sa ajungă fotbalist. Insa e puturos, indolent si incapatanat ... Pacat! Insa poate isi revine, io unul ii doresc succes!

albalbastru72
albalbastru72  •  13 Ianuarie 2018, 14:09

A inceput sa-mi fie mila de el,asta trebuie sa dea gol meci de meci ca sa-si faca un pic de cota gen 300.000 dar cine-i da mai mult de 10 minute pe meci?Deci trbuie sa fie super eficace si mi-e cam greu sa-l vad...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează