FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Moartea lui Martin Tudor l-a năucit pe Victor Pițurcă: „Nu pot să-mi revin. A suferit mult de tot, e o dramă, un dezastru"

Martin Tudor și Victor Pițurcă au făcut parte din staff-ul Universității Craiova în 2010 // sursă foto: sportpictures.eu +22   FOTO
Martin Tudor și Victor Pițurcă au făcut parte din staff-ul Universității Craiova în 2010 // sursă foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 30 martie 2020 17:23

Victor Piţurcă (63 de ani) e devastat de vestea morții lui Martin Tudor.

Unul dintre oamenii cu care Martin Tudor a colaborat cel mai mult în fotbalul românesc e Victor Piţurcă. L-a avut ca antrenor la Steaua, la începutul anilor 2000, după care, când Tudor a renunţat la cariera de jucător, Piţurcă l-a inclus în staff-ul său.

GSP.ro a luat legătura cu fostul antrenor al Stelei și al Craiovei:

- Domnule Piţurcă....
- Ştiu despre ce vrei să mă întrebi. A fost unul dintre copiii mei, eu aşa l-am considerat. L-am avut fotbalist, apoi a lucrat alături de mine în ultimii ani. Eram atât de apropiat de el şi aveam o relaţie atât de bună, încât repet, îl percepeam ca şi pe copilul meu.

- Cum aţi aflat vestea?
- M-am trezit mai târziu astăzi, iar fix în acel moment mă apela Vali Argăseală, de la el am aflat. Apoi, când m-am uitat pe telefon aveam sute de mesaje pe tema asta. Sincer, şi acum încerc să-mi revin şi parcă nu reuşesc, atât de tare m-a bulversat şi m-a năucit această tragedie. Sunt dezorientat complet.

- Îl ştiaţi cu probleme?
- Nimic, niciodată nu mi-a lăsat să înţeleg că are ceva. Mai devreme însă am vorbit cu Opriţa şi l-am certat fiindcă nu mi-a zis că Martin Tudor a avut acel preinfarct acum un an. Dacă aş fi ştiut, îi interziceam să mai fumeze, îl trimiteam la medic pentru a se testa mai des.

- Fuma mult?
- Da, cam două pachete pe zi. Ţigările fac mult rău mai ales dacă ai boli de inimă, de plămâni. Plus că la el s-au adunat şi supărările din viaţa privată.

- Trecuse printr-un divor, s-a despărţit de soţie.
- Da, a suferit mult de tot. Are şi doi copii, e o dramă, un dezastru. Nu vreau să vă spun cum ţinea la aceşti copii, nici nu pot exprima în cuvinte dragostea lui pentru ei.

- Am văzut nişte imagini cu el, de la un meci caritabil, părea că e îngrăşase foarte mult.
- Nu, probabil erau mult mai vechi, acum arăta foarte bine. Eu l-am avut la Craiova în staff până acum 3 luni. Era foarte activ, cred că avea cel mult 2 kilograme peste greutatea optimă. Nici n-ar fi putut să fie supraponderal fiindcă atunci când eşti antrenor de portari trebuie să fii la fel de activ precum cei pe care îi pregăteşti.

+18 FOTO

VIDEO. Martin Tudor s-a stins din viață la numai 43 de ani

Citește și alte știri despre Martin Tudor:

Martin Tudor avea probleme cardiace mai vechi » În 2019, suferise un preinfarct într-un cantonament

Foștii colegi ai lui Martin Tudor de la Steaua, devastați: „Sunt șocat! Ce tragedie!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  31 Martie 2020, 08:34

Dumnezeu sa-l odineasca si sa-l ierte

465037723673380
Vasile Malaescu  •  30 Martie 2020, 22:27

mare fotbalist si deosebit prieten;; pacat ca nu a avut pe cineva mai apropiat de suflet in ultimii ani de viata;; toti ne ducem mai devreme sau mai tirziu;;

1714951005458226
Alex Musat  •  30 Martie 2020, 18:26

Dumnezeu sa il ierte

Vezi toate comentariile (3)
Comentează