FOTBAL  »  Superliga  »  AREST

Pițurcă l-a sunat pe Dragomir înainte să fie reținut de DNA: „Asta mi-a zis! Este un șoc”

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste d Fotbal, susține că a vorbit cu Victor Pițurcă duminică seară, înainte ca fostul selecționer să fie reținut de DNA. Antrenorul e acuzat de cumpărare de influență
Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste d Fotbal, susține că a vorbit cu Victor Pițurcă duminică seară, înainte ca fostul selecționer să fie reținut de DNA. Antrenorul e acuzat de cumpărare de influență

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 19:51 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 21:16

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste d Fotbal, susține că a vorbit cu Victor Pițurcă duminică seară, înainte ca fostul selecționer să fie reținut de DNA. Antrenorul e acuzat de cumpărare de influență

 • Direcția Națională Anticorupție a anunțat, oficial, reținerea lui Victor Pițurcă pentru 24 de ore. Împreună cu el a fost reținut și Gabriel Țuțu, directorul general al Romarm, companie din subordinea Ministerului Economiei.
 • Conform procurorilor, Romarm a încheiat două contracte de achiziție publică din care făcea și o firmă controlată de familia Pițurcă. În urma acestora, DNA susține că societatea națională, aflată în subordinea Ministerului Economiei, ar fi fost prejudiciată cu o sumă uriașă, 8,6 milioane de lei, spre 2 milioane de euro.
 • Victor Pițurcă ar fi influențat accesul fiului său la un contract cu Ministerul Apărării Naționale. Fostul selecționer ar fi ajutat la transportarea unor măști de protecție neconforme către MApN.
 • Victor Pițurcă va fi adus în fața judecătorilor marți dimineață. Procurorii DNA vor cere arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Dumitru Dragomir a dezvăluit că a fost sunat de Pițurcă înainte ca acesta să meargă la DNA. Conform spuselor lui Dragomir, fostul selecționer nu se aștepta să fie reținut.

DNA anunță oficial de ce a fost reținut Victor Pițurcă! Procurorii: „Mită de 50.000 lei”
DNA
DNA anunță oficial de ce a fost reținut Victor Pițurcă! Procurorii: „Mită de 50.000 lei”

Pițurcă l-a sunat pe Dumitru Dragomir înainte să fie reținut de DNA

„M-a sunat duminică seară şi mi-a spus că a pus şi el bani la unul care a cumpărat măşti. Şi a fost chemat la DNA: «Bă, eu am pus bani, nu ştiu ce s-a întâmplat, mă cheamă mâine la DNA!». Asta mi-a zis.

Poţi să greşeşti. Nu era speriat deloc. Mi-a dat telefon: «Bă, mă duc la DNA mâine. Nu am făcut nimic. Am pus şi eu bani, ca să cumpere măşti. Eu ştiu ce-o fi făcut ăla?».

Părerea mea este că nu poată să îl reţină pentru aşa ceva. Are vreo societate că a înşelat pe cineva? Nu se aştepta să îl reţină. Este un şoc”, a declarat Dumitru Dragomir, citat de Fanatik.

Comunicatul DNA în dosarul în care e implicat Victor Pițurcă

Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat în care aduce lămuriri cu privire la situațiile suspecților Gabriel Țuțu și Victor Pițurcă, cei care sunt reținuți pentru 24 de ore. Victor Pițurcă e acuzat de cumpărare de influență, în timp ce Gabriel Țuțu de la compania Romarm e acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență în formă continuată și fals intelectual.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: 

- abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,  -
 trafic de influență în formă continuată,  
- fals intelectual; 

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

 1. Pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, suspectul Țuțu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
  Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).

  2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 - 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.

  În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
  În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019. 

- Comunicat Direcția Națională Anticorupție

Citește și: 

Mihai Rotaru a sunat imediat un avocat când a aflat că Pițurcă e reținut de DNA: „Am vorbit și mi-a zis asta”

Victor Pițurcă, reținut pentru 24 de ore de DNA!

Playtech: Cum arată actriţa din ‘Xena, prinţesa războinică’ la 55 de ani. Lucy Lawless, de nerecunoscut


Comentarii (21)
danglumetu
danglumetu  •  01 Februarie 2023, 08:27

sa-l fi intrebat daca stie pe cineva, undeva, care sa... iar asta a uitat sa ne spuna??? nu cred, din moment ce se stie nevinovat...

nicky_ghimpele
nicky_ghimpele  •  31 Ianuarie 2023, 22:42

CUM SE APARA HOTII INTRE EI

tororosso
tororosso  •  31 Ianuarie 2023, 20:50

Frăția lotrilor funcționează perfect !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close