FOTBAL  »  Superliga  »  

VIDEO EXCLUSIV Comedie pură: transfer cu peripeții pentru un căpitan al naționalei. “Dragoș Grigore s-a rătăcit în tren și a ajuns după 3 zile, în sandale și cu o pungă în mână”

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 11:52

Fostul antrenor Ioan Sdrobiș (73 de ani) a povestit în direct la GSP Live o anecdotă din perioada în care a lucrat cu Dragoș Grigore, unul dintre fotbaliștii săi de suflet. Ulterior, fundașul central a ajuns căpitanul echipei naționale pentru care a jucat 31 de meciuri.

Sdrobiș și Grigore au lucrat împreună la Vaslui, pe vremea când fundașul central avea doar 18 ani. În 2006, când antrenorul a fost instalat pe banca lui CFR Timișoara, “Părintele” l-a adus pe Grigore în vestul țării și l-a debutat în fotbalul mare.

În direct, la GSP Live, Sdrobiș a povestit un moment amuzant petrecut la transferul favoritului său.

VEZI AICI VIDEO CU POVESTEA AMUZANTĂ A LUI SDROBIȘ

“Când m-am dus la Timișoara, l-am rugat pe Costinel Botez, care mi-a fost secund la Vaslui: “Ia, trimite-mi-l, bă, pe leșinatul ăla de copil!” A plecat băiatul de la Vaslui la Timișoara și a ajuns după trei zile. A ajuns pe la Botoșani mai întâi.


A ajuns la mine după trei zile, cu o sacoșă în mână, cu pantalonii trei sferturi și cu sandale de cauciuc. Când a ajuns mare fotbalist, i-am spus: “Pune sandalele alea în dulap și când ți se suie la cap, cum li se urcă șmecherilor ăstorlalți, deschide dulapul și uită-te la săndăluțele alea”

Reporter: De ce a făcut trei zile pe drum?

Sdrobiș: Eu știu ce cultură națională avea?! S-a rătăcit pe drum. De la Vaslui a ajuns la Botoșani. A încurcat trenurile, săracul. Râdem și acum despre asta.

În 2006, Grigore a făcut 72 de ore pe un traseu care, în 2020, este parcurs cu trenul în minimum 15 ore și jumătate. Traseul mai lung, prin Vatra Dornei, e străbătut în 22 de ore.

VIDEO EXCLUSIV Comedie pură: transfer cu peripeții pentru un căpitan al naționalei. “Dragoș Grigore s-a rătăcit în tren și a ajuns după 3 zile, în sandale și cu o pungă în mână”

Încurcătura lui Grigore și drumurile Vaslui - Timișoara

Sdrobiș îl consideră pe Dragoș Grigore unul dintre copiii săi. “M-a sunat ieri, de Sfântul Ion, și mi-a zis că i-a părut rău că nu a fost în țară. Venea și el cu trupa care mă vizitează la Târgu Ocna. E un băiat tare bun. Câți antrenori n-au fost la Vaslui?! Niciunul nu a spus: “Ia, vino, bă, baiatule (n.r. - Grigore) la echipă!”. Au spus unii că e modest. Da, este modest, dar este un jucător de echipă. Are banderola naționalei pe mână”.

Acum la Ludogoreț, Dragoș Grigore (33 de ani) a purtat de cinci ori banderola de căpitan al naționalei, în 2016, în mandatul lui Christoph Daum.

Ioan Sdrobiș (73 de ani) a jucat fotbal la Dinamo Bacău, apoi a antrenat Oțelul, Universitatea Cluj, Ceahlăul, Dacia Brăila, Selena Bacău, CSM Reșița, Jiul Petroșani, FC Vaslui, CFR Timișoara sau Farul. În 1993, a dus-o pe Dacia Unirea Brăila în finala Cupei României, pierdută în fața Universității Craiova (0-2).

În 1994, Sdrobiș a fost ofertat de Steaua, dar generalul Cornel Oțelea l-a ales în cele din urmă pe Dumitru Dumitriu.

În cariera sa, Sdrobiș a promovat fotbaliști precum Cristian Chivu, Dragoș Grigore sau Vali Badea.

Vezi și: 

EXCLUSIV L-a avertizat pe Pițurcă! Ioan Sdrobiș dezvăluie dialogul purtat cu fostul antrenor al oltenilor: „Victorașule, n-ai echipă! Improvizații și tâmpenii”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close