FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 3-3

FCSB - DINAMO 3-3 // Imperiul contraatacă! Dinamo lui Florin Bratu e sperietoare din nou! 3 puncte tari: de la Dan Nistor la încăpățânarea din teren

Articol de - Publicat luni, 30 iulie 2018 09:46

Dinamo redevine o sperietoare în fotbalul românesc. Fără investiții, jucătorii lui Bratu au terminat la egalitatea cu rivala FCSB, 3-3, arătând un joc foarte bun.

Câteva lucruri care au arătat excelent în Derby pentru alb-roșii:

1. Nistor și Mahlangu, arțăgoșii de la mijloc

Mijlocașii Dan Nistor și May Mahlangu au fost din jucătorii de bază ai echipei dinamoviste. Cei doi au arătat că sunt printre cei mai buni din Liga 1, au sudat mijlocul, și-au dominat adversarii, au recuperat și au creat pericol în atac. Au arătat agresivi, provocând lovituri libere. Mai mult, Dan Nistor, cel de care Nicolae Dică se temea, a reușit să și marcheze, pentru 2-2, cu un șut din mijlocul careului.


Statistica spune ceva. FCSB are jucători importanți la mijloc și în atac, dar posesia a fost 50-50 la finalul meciului, Nistor și Mahlangu fiind doi dintre factori care au influențat acest aspect. În plus, Dan Nistor pare fundamental pentru moralul echipei.

8a fost cea mai mare notă dată de GSP pentru jucătorii de la Dinamo și a mers către Dan Nistor și Mihai Popescu

2. Florin Bratu insistă

Numit în februarie, Florin Bratu, 38 de ani, arată decis să se impună. La prima experiență pe banca unei echipe de seniori, "Mitraliera"  a aranjat o echipă foarte bună pe faza ofensivă, care mereu caută golul, menținând departamentele echilibrate. 11 șuturi a avut Dinamo pe poartă. Bratu are o relație excelentă cu jucătorii, iar vestiarul îl apreciază. Deși Dinamo pornea cu a doua șansă în meciul cu FCSB, "câinii" au fost foarte bine motivați de antrenor și au jucat de la egal la egal cu rivala roș-albastră, fără să fie copelșiți.

7
a fost nota primită de Bratu din partea Gazetei Sporturilor după FCSB - Dinamo 3-3, în timp ce Dică a luat 6

Mai mult, Bratu arată că are personalitate puternică. După ce în finalul sezonului trecut l-a scos din lot pe Gabi Torje, antrenorul nu l-a convocat pentru meciul cu FCSB pe Daniel Popa, principalul atacant al echipei. Bratu a mizat pe Mircea Axente, jucător pentru care el a insistat, iar atacantul a marcat golul de 1-1. În plus, tehnicianul a trecut peste conflictul cu Ivan Pesici, un jucător care a impresionat în sezonul trecut, și l-a introdus iar în echipa alb-roșie.


3. Încredere de echipă mare

După două etape, Dinamo are patru puncte, este pe locul doi la egalitate cu FC Botoșani și poate fi depășită doar de Gaz Metan. În cele două partide din acest sezon, echipa alb-roșie a fost condusă. FC Voluntari a condus în prima etapă cu 1-0, dar Dinamo a câștigat cu 2-1, iar FCSB a avut 1-0, 2-1 și 3-2, "câinii" revenind de fiecare dată.

La cum arată după două etape, Dinamo s-a întors ca sperietoare în Liga 1. Și asta e foarte bine pentru fotbal.

"Nu scorul în sine mă mulțumește, ci faptul că jucătorii au dat dovadă de caracter și au reușit să revină de 3 ori. Dinamo nu avea în ADN ideea de a reveni și a se bate cu ea însăși" Florin Bratu

 

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (47)
1742401565799276
Gaby A Gator  •  30 Iulie 2018, 14:07

Gigică de ce erai nervos aseara!?

1742401565799276
Gaby A Gator  •  30 Iulie 2018, 14:06

Fc5beaua s-a facut de ras!

rocky2
rocky2  •  30 Iulie 2018, 13:48
Postat de orlick pe 30 Iulie 2018, 12:45

*** le dadea galbene stelistilor si daca se uitau urat la câini, iar pe Nistor & Co ii lăsa sa faulteze din orice pozitie, fără sa le arate vreun cartonas (uneori nu dadea nici fault).

Da tu ce marca de televizor ai? Pe ala al meu coreean s-a vazut un arbitraj bun spre foarte bun!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează