FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Lumea lui Zenke » Povestea de viață impresionantă a noului transfer de la Dinamo: ce reguli urmează + cum se traduce numele lui

Zenke, al cărui nume se traduce +1   FOTO
Zenke, al cărui nume se traduce "Regele", se amuză postând o fotografie cu o coroană pe cap

Articol de - Publicat miercuri, 07 noiembrie 2018 09:37

Simon Zenke, 29 de ani,  fotbalistul nigerian care trebuie să rupă plasele adversarilor ”câinilor” are o poveste de viață impresionantă, fiind un familist devotat, cu mare grijă pentru banii lui și-ai familiei. 

Simon Zenke este ultimul sosit în "haită", așteaptă certificatul internațional de transfer pentru a parafa actele cu Dinamo. Mircea Rednic l-a lăudat pentru viteza sa, afirmând că este peste ceea ce există acum în Liga 1, nigerianul de 29 de ani evoluând atât aripă dreaptă, cât și atacant.

"E un băiat de caracter, tipul liniștit, familist. Viteză foarte bună ca fotbalist, își ajută fiecare coechipier, e altruist. E puternic în duelurile unu la unu", l-a caracterizat Marius Alexe, ex-dinamovistul ce i-a fost coechipier la Karabukspor.

Familistul

Fotbalistul născut în Ajunul Crăciunului are o poveste impresionantă. Self made man, orfan din copilărie, a crescut întreținându-și familia rămasă și nu a uitat de unde a plecat și promisiunile făcute părinților. Și-a pierdut mai întâi mama, când avea 11 ani, apoi tatăl, doi ani mai târziu. Cum se descrie jucătorul proaspăt adus de Mircea Rednic?

"Aspirațiile mele în viață sunt să fiu un soț mai bun, un tată mai bun, să construiesc un viitor mai bun copiiilor mei, să fiu un exemplu pozitiv pentru ei și pentru tinerii fotbaliști", a povestit Simon pentru un site nigerian, thenationonlineng.net.

A continuat: "La început, am fost atras de soția mea datorită frumuseții și simplității ei, dar m-am îndrăgostit de ea fiindcă e femeie cu frică de Dumnezeu! Și tot El a ajutat-o să-mi ofere trei copii minunați, două fetițe și un băiețel. Sunt cele mai importante ființe din viața mea și sursa bucuriei mele".

Ține la bani

Caracterul și l-a modelat singur, de mic. Și-a terminat colegiul ca promisiune pentru tatăl pierdut, chiar dacă a dat cu piciorul unui contract într-o perioadă a tinereții în care o ducea extrem de prost cu banii, el trebuind să întrețină restul familiei.

"Îmi place să mă îmbrac bine, dar nu sunt adeptul cheltuielilor mari. Ca nebunie personală, am o colecție impresionantă de adidași Air Jordan. Îmi plac mașinile, dar nu-mi cheltui banii pe ele așa cum fac alți fotbaliști. Mi-am luat un Volkswagen Touareg când am semnat primul contract de profesionist, în 2008, și l-am ținut 7 ani. În 2016, i-am cumpărat soției un Range Rover Evoque și chiar voiam să-mi iau și mie un Range Rover Sport. Dar când am văzut cât costă, mi-am adus aminte că am copii și că trebuie să mă ocup de viitorul lor. Și nu mi-am mai cumpărat mașina", a povestit Zenke.

 

"Ador să joc pe stadioane zgomotoase. N-o să uit niciodată primul meu gol marcat în Franța, pentru Strasbourg, pe "Velodromul" plin, iar la Marseille jucau Nasri, Cisse și Mamadou Niang"

"Îmi place să călătoresc și să descopăr noi locuri, de aceea îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru darurile sale, pentru fotbal. Sunt un gurmand, încerc tot felul de mâncăruri, dar preferatele mele sunt supele"

"Din fotbal, sunt fan Man United. Iubesc sportul. Susțin echipele unde joacă "Regele" LeBron James, sunt un împătimit al tenisului, fan Serena Williams și Roger Federer, dar îmi place și Formula 1 datorită lui Lewis Hamilton"
Simon Zenke, atacant Dinamo

Numele său înseamnă "Rege"

Simon este mândru de numele său de familie. Aceasta întrucât "Zenke" în limba poporului Tiv, o minoritate din Africa de Vest  din care se trage, se traduce prin "Rege".

"Tata mi-a spus odată că bunicul lui, Makera, a fost cândva regele zonei în care locuiam", a povestit fotbalistul. "Familia este cel mai important lucru pentru el în viață, fiindcă a fost orfan de mic, el fiind nevoit să se întrețină singur și să se maturizeze încă din copilărie", spun prietenii despre el.

Vezi și:  VIDEO Rednic aduce întăriri și în atac: vine vârful de careu! Iată ce știe să facă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
rocky2
rocky2  •  07 Noiembrie 2018, 18:34

Il vrei la echipa provincială?

lapusneanul
lapusneanul  •  07 Noiembrie 2018, 13:31
Postat de valii_sv pe 07 Noiembrie 2018, 13:09

42 de ani Bizonul si totusi e golgeterul FCSB-ului ! Nu te doare capul ? Pacat ca nu doare prostia ca multi de aici ar murii in chinuri !

hahaha, bre, omul a fost ironic...

valii_sv
valii_sv  •  07 Noiembrie 2018, 13:09
Postat de alin_ddb pe 07 Noiembrie 2018, 12:10

Siguranta are mai mult ! Asa face rednic..aduce jucatori cu varsta falsa ! Pe gnohere cand la adus, a zis ca are 28,de fapt avea 42 !

42 de ani Bizonul si totusi e golgeterul FCSB-ului ! Nu te doare capul ? Pacat ca nu doare prostia ca multi de aici ar murii in chinuri !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează