FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAŞI - DINAMO 1-1

VIDEO Wrestling în zăpadă » Dinamo a scos doar un punct din deplasarea de la Iaşi, scor 1-1

Matei (în duel cu Crețu) a avut o viață grea la Iași, a ratat dintr-o poziție excelentă
Matei (în duel cu Crețu) a avut o viață grea la Iași, a ratat dintr-o poziție excelentă

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 decembrie 2012 00:57

Fotbal hibernal aseară, la Iaşi, unde Dinamo a scăpat victoria printre degete, dar a fost mîngîiată şi de inspiraţia din final a lui Bălgrădean.

Dinamoviştii erau cu gîndul la Moş Crăciun şi la cozonacii pe care şi i-ar lua din salariile restante, cînd Straton a scuturat de zăpadă plasa porţii lui Bălgrădean. Gol la primul atac, în secunda 20, din cauza unei ieşiri hazardate a lui Pulhac ce i-a permis lui Onofraş să centreze, însă Luchin a fost coautor la golul moldovenilor.

Năuciţi de reuşita ieşenilor mai ceva decît de frigul şi ninsoarea din zonă, dinamoviştii erau să fie făcuţi oameni de zăpadă. Gazdele au mai avut două ocazii importante, pe greşelile bucureştenilor.

Sania cu zurgălăi
Roş-albii s-au trezit din hibernare. Alexe (22) l-a lansat pe Matei, dar Vladu a blocat. La prima ocazie reală, "cîinii" au egalat, la o fază prelungită de atac şi cu ajutorul lui Tincu (23), care şi-a dat autogol. Sania dinamovistă, încălzită, era să dea lovitura reprizei, dar Matei (26) a ratat copilăreşte, bărbierind balonul, după pasa cu călcîiul a lui Curtean.

Avrămia (36) era să-şi copieze căpitanul, din dorinţa de a respinge tot din faţa lui Dănciulescu. Presînd, însă cu o construcţie uşor haotică, zăpada neoferind prea multă clarviziune jucătorilor, roş-albii n-au lăsat nici apărarea deoparte. Dar ieşenii nu au putut să-l mai surprindă pe Bălgrădean.

Ghinion şi şansă
Curtean (50) l-a încălzit bine pe Irimia, care a scos de la colţul scurt. Terenul a rezistat tot mai greu, bătut de crampoanele băieţilor. Dănciulescu (53) a ratat golul desprinderii, reluînd cu capul imprecis, după centrarea lui Rus.

Înfometaţi, "cîinii" au împins jocul peste poarta adversarului, dar Alexe a fost blocat cînd să savureze o reluare de 2-1. Erau momente în care ieşenii erau criogenaţi de-a binelea. Tincu s-a lipit ca timbrul de scrisoare de Alexe, iar golgeterul dinamovist nu prea a avut ce face în duelul serii.

Joc dîrz, nici una dintre echipe n-a vrut să cedeze metrii de teren cîştigaţi cu muncă. Iar ceaţa ce s-a instalat în ultimele 20 de minute a adus un fotbal-bambilici, în mare parte, cu toate că fotbaliştii au depus un efort considerabil.

Dănciulescu (81) probabil că nu pricepe nici acum cum Irimia a scos din faţa lui! Minutul 88 putea să aducă victoria gazdelor, dar Bălgrădean a evitat eşecul din poziţie de unu la unu cu Herghelegiu. În prelungiri, "Pufi" a fost din nou providenţial în faţa aceluiaşi vîrf, iar Dinamo nu ştie dacă să se bucure sau nu de punctul obţinut în zapadă.

Dorinel, foc şi pară
La final, Dorinel Munteanu era foarte supărat pe ai lui: "Nu m-a mulţumit nici rezultatul, nici jocul. Am vrut o echipă Dinamo care să muncească din minutul 1 pînă în 93. Am discutat ceva cu jucătorii, dar unii n-au înţeles. O să trag concluziile şi le voi comunica echipei. Am stat în spatele fotbaliştilor la acest protest. Eu îi susţin pe jucători, dar şi ei să muncească pentru echipă. Jucătorii nu dau totul pe teren. Nu sînt mulţumit, dacă mă înţeleg bine, o să fie OK, dacă nu, păcat. Trebuia să muncim mai mult. Am început ca pe faleză partida, răbdarea mea are o limită".

"Joc de luptă, de angajament. Şi noi, şi ei puteam obţine victoria, remiza e echitabilă. Ninge întruna la Iaşi, n-ar trebui să mai jucăm şi ultima etapă, cu Rapidul" (Liviu Ciobotariu, antrenor CSMS Iaşi)

"Am decis cu tot grupul, cu antrenorul, să protestăm pentru neplata salariilor. Avem caracter, nu ne depunem memorii, mai avem răbdare pentru că ni s-a promis ceva" (Laurenţiu Rus, mijlocaş Dinamo)

543243-csms-dinamo.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Cel mai rapid gol al campionatului
Bogdan Straton a înscris în secunda 20 a întîlnirii de aseară. A fost cel mai rapid gol al acestei ediţii de campionat, fotbalistul ieşenilor devasîndu-i pe Mugurel Buga (gol în secunda 53, etapa 1, Viitorul - Braşov 2-2), pe Viorel Dinu (secunda 54, etapa 4, U Cluj - Viitorul 2-1) şi Cleiton (secunda 59, etapa 13, U Cluj - Oţelul 1-1). (Ovidiu Minea - Iaşi)

Grevă inedită în Liga 1
Partida a început cu o întîrziere de 12 minute. Ionuţ Negoiţă a anunţat la DolceSport că ştia de o grevă a jucătorilor dinamovişti, de doar două minute, pentru neplata a trei salarii şi jumătate: "Ştiam de intenţia lor, sînt de acord într-o oarece măsură. Sper ca pe viitor să nu mai aibă motive să facă astfel de proteste, o să găsim soluţii pentru a rezolva situaţia".

Cert este că arbitrul Balaj a fost anunţat de către jucătorii dinamovişti că vor să înceapă meciul cu cîteva minute întîrziere, ca protest pentru neplata salariilor, iar băimăreanul a fost de acord.

Oficialii roş-albilor de la Iaşi n-au confirmat greva: "Din cauza zăpezii şi a ninsorii s-a mai amînat startul partidei. Apoi, au fost ceva discuţii între cele două televiziuni ce au transmis partida, Antena 1, respectiv DolceSport, una a vrut ca meciul să înceapă la ora 20:00, alta la 20:15". (Ovidiu Minea - Iaşi)

Inbox
- Tincu a bifat aseară al 9-lea autogol al sezonului! Şi a fost al doilea de care a beneficiat Dinamo după cel al lui Trtovac, în etapa 11, la Mediaş (2-2).
- Fanii roş-albilor, în jur de o sută, au ţinut să fie alături de favoriţi, iar bannerul afişat la meci spune totul: "O altă zi petrecută departe de casă, dar sîntem cu Dinamo şi asta contează".
- Toţi dinamoviştii au fost huiduiţi şi apostrofaţi, doar Andrei Cristea a fost primit cu căldură la Iaşi. Nu s-au uitat golurile marcate în 2008, 6 reuşite, şi în 2009, 7, atacantul contribuind la evitarea retrogradării echipei.
- Ultimul meci pentru asistentul Zoltan Szekely, arbitrul de 45 de ani primind flori din partea ambelor echipe.
- Ieşenii au făcut un om de zăpadă în tribune, punîndu-i cîteva steaguri ale echipei favorite.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
andystar
andystar  •  10 Decembrie 2012, 16:43

Si iata ca dinamo a reusit o noua performanta ,aceea de a primi cel mai rapid gol din sezonul actual ! Performanta dupa performanta ,bravo dinamo tot asa !Etapa viitoare va bate si Brasovul si gata va bateti si voi alaturi de rapid la retrogradare ! ________________________ V-am spus saptamana trecuta ca se termina egal 1-1 daca nu e blat !

vaalah
vaalah  •  10 Decembrie 2012, 13:53
Postat de jaguaarr pe 10 Decembrie 2012, 13:12

achiesez parerii tale

Dinamo a aratat ca nu poate trece de primul tur preliminar, cate campanii cu zero puncte pt ROMÂNIA mai sunt necesare ca sa pricepem ca acest club trage în jos România ? Insolventa și falimentul și Mitica sa nu mai dea licență pe mita !

jaguaarr
jaguaarr  •  10 Decembrie 2012, 13:12
Postat de vaalah pe 10 Decembrie 2012, 11:31

FC RUȘINEA ROMÂNIEI 1948, clubul care este eliminat invariabil din UEFA înainte sa înceapă competiția , din primul tur preliminar, mizeria care aduce doar ZERO PUNCTE fotbalului romanesc , o veșnică umilință în cupele europene , trebuie sa nu mai joace niciodată în competițiile europene . Mizeria voastră a tras suficient fotbalul romanesc în jos, gata ! - Insolventa și falimentul pt binele fotbalului romanesc , FC RUȘINEA ROMÂNIEI 1948 trebuie sa dispară definitiv .

achiesez parerii tale

Vezi toate comentariile (19)
Comentează