FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA PENTRU PLAY-OFF

VIITORUL - BOTOȘANI 1-0 + HERMANNSTADT- POLI IAȘI 2-0 // Gică Hagi în play-off, Fabbrini la retrogradare! Viitorul a învins Botoșaniul și a prins ultimul loc între primele 6

foto: Ionuț Coman (Ovidiu) +4   FOTO
foto: Ionuț Coman (Ovidiu)

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 martie 2019 17:29

Viitorul e ultima echipă calificată în play-off, după o luptă purtată în 3, azi, în ultima rundă a sezonului regular, cu FC Botoșani și Poli Iași. Elevii lui Hagi au câștigat cu 1-0 în fața botoșănenilor, rezultat care îi duce printre cele mai bune șase echipe din Liga 1.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Lyes Houri în minutul 26, cu un șut superb de la 25 de metri. Acesta e primul gol al Viitorului în campionat după 672 de minute. Constănțenii au mai ratat câteva ocazii până la final prin Ianis Hagi și Denis Drăguș, fiecare cu câte o bară.

Ianis a fost iertat de cartonașul roșu în prima repriză, iar Golofca a ratat șansa unui egal spre final, când l-a luat la țintă pe Cojocaru. 

În celălalt meci care conta pentru calificarea în play-off, Poli Iași a pierdut meciul decisiv cu Hermannstadt, la Pitești, scor 0-2, după reușita din minutul 71 al lui Sergiu Popovici. Moldovenii n-au contat prea mult în atac și au ratat lamentabil șansa unei prezențe în play-off.

Pe final, Ovidiu Mihalache de la Iași a văzut un cartonaș roșu pentru o intervenție în postura de ultim apărător. Sibienii au profitat de omul în plus și au mai punctat o dată în ultimul minut de joc prin Jazvic.

CLASAMENT LIGA 1

clasament liga1

Citește și:

PROGRAM PLAY-OFF și PLAY-OUT // Iată țintarul etapelor în acest moment: când e FCSB - CFR Cluj

Viitorul - FC Botoșani 1-0
A marcat: Houri '26

Click AICI pentru liveTEXT

Vezi VIDEO cu cele mai importante faze

Echipele de start:

Viitorul: Cojocaru - Mladen, Țîru, V. Ghiță, De Nooijer - Houri, T. Băluță -I. Vînă - I. Hagi, Drăguș, A. Calcan
Rezerve: Tordai, Mățan, Rivaldinho, V. Achim, Ciobanu, Eric, R. Boboc
Antrenor: Gheorghe Hagi

FC Botoșani: Fraisl - Dumitraș, Miron, Burcă, Soiledis - J. Rodriguez, Karaboue - Fabbrini, R. Oaidă, Ongenda- Golofca
Rezerve:
Pap, Patache, Chindriș, E. Papa, M. Roman II, L. Buș, M. Târșa
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Arbitru: Ovidiu Hațegan / A1: Valentin Avram / A2: Sebastian Gheorghe / Observator: Aron Huzu
Stadion: Central Academia Hagi (Ovidiu)

Hermannstadt - Poli Iași 2-0
A marcat: Popovici '71, Jazvic '90

Click AICI pentru liveTEXT

Vezi VIDEO cu cele mai importante faze

Echipele de start:

Hermannstadt: Căbuz - Mățel, C. Pârvulescu, Dandea, I. Stoica, Tătar - P. Petrescu, Dâlbea, Sg. Popovici - Blănaru, Tsoumou
Rezerve: Niga, Mijuskovic, Pamfile, Serediuc, L. Dumitriu, Offenbacher, Jazvic
Antrenor: Vasile Miriuță

Poli Iași: D. Rusu - Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Sin - Qaka, Cioinac - Platini, Nascimento, Burlacu - B. Garros
Rezerve: Mino Peralta, Panțâru, Sanoh, Semedo Afonso, Gardoș, Enoh, P. Petre
Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru: Marius Avram / A1: Vasile Marinescu / A2: Ovidiu Artene / Observator: Marian Salomir
Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești)

PROGRAMUL ETAPEI A 26-A

Vineri
Dinamo - Chiajna 2-1 (Detalii, AICI!)

Sâmbătă
Gaz Metan - Dunărea Călărași 0-0 (Detalii, AICI!)
FC Voluntari - FCSB 2-2 (Detalii, AICI!)

Azi:
Hermannstadt - Poli Iași 2-0
Viitorul - FC Botoșani 1-0
CFR Cluj - Sepsi, de la 20:00

Luni
CSU Craiova - Astra, de la 20:00

 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (179)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Martie 2019, 22:13
Postat de ionut.07 pe 03 Martie 2019, 19:39

Pana la urma, sistemul implementat de Burleanu e unul care face mai atractiv asa-zisul fotbal autohton. Pe stadioane, lumea va veni doar atunci cand echipele romanesti vor avea performanta. Pana atunci, sistemul play-off/play-out e foarte bun ptr suporterul prin in fata televizorului dupa '90. E bine ca au intrat in play-off echipele care macar au investit ceva bani. Da, multi vor spune de diferite "Cooperative", insa ele ar fi existat oricum, cat timp Becali e prezent in fotbalul nostru. Macar, cei de la Viitorul se vor multumi sa nu incurce pe nimeni. Se vedem de partea cui se vor alia Astra si CSU (oltenii nu vor dori ca Becali sa ia titlul, spre deosebire de cei de la Botosani). Cat despre Dinamo.... Asa investitii, asa rezultate. Sa speram ca, in sezonul viitor, flerul si experienta lui Rednic vor duce Dinamo in play-off. Investitii oricum nu vor fi.

Corect era sa nu se injumatateasca punctele.

adook
adook  •  03 Martie 2019, 20:06
Postat de Andreea Lidia Sfetcovici pe 03 Martie 2019, 19:32

Colectia de meciuri cu adversarti adormiti continua: CFR Cluj - U Cluj, CFR Cluj - Viitorul, Astra - CFR Cluj, Unirea Urziceni - Dinamo, Viitorul - CFR Cluj.....

ia d-aici colectie de delimano madam tigaie si anume:fcsb-viitorul timp de 4 ani,fcsb-botosani,apoi colectii de meciuri cu arbitrii varf de atac si marcatori principali:fcsb-chiajna-finala cupei ligii,gol marius avram in min.113 si atfel scapa fcsb de lovituri de departajare,apoi acelasi avram da 11m la un asa zis hent la 1m si ceva in afara careului de 16(meci cu craiova0,tot avram acum cateva zile gol decisiv in fcsb-csu 3-2,mai vrei bubulina gospodina meciuri decisive cu fluierasi?am uitat de tudor dar daca esti guresa iti scriu si de el.

ionut.07
ionut.07  •  03 Martie 2019, 20:04
Postat de Daniel Irimescu pe 03 Martie 2019, 19:55

Like

Te salut, Dane! Macar, daca e sa facem un bilant, sunt doua lucruri pozitive: in play-out sunt echipe care s-au batut pana pe ultima suta de metri ptr play-off si vor fi meciuri puternice, in care Rednic poate sa testeze jucatorii nou-veniti si, doi la mana, triajul lui Rednic, la experienta lui, va fi mult mai bun decat cel al lui Bratu. In rest, Hagi e ca acel elev care copiaza dar se lauda peste tot ca e cel mai bun, desi ceilalalti colegi stiu ca el copiaza. Adica, nu doar ca echipa lui, acum cativa ani, i-a fost mentinuta in prima Liga, ci e si "impinsa" in play-off. Dar, cum noi avem sa alegem intre 2 rele mai mici, mai bine Viitorul decat cei de la F.C. Botosani.

Vezi toate comentariile (179)
Comentează