FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DUNĂREA CĂLĂRAȘI 0-1

Dunărea Călărași câștigă primul meci din istorie în Liga 1 » Viitorul lui Hagi scârțâie în debutul sezonului

Articol de - Publicat duminica, 22 iulie 2018 16:29

Viitorul Constanța a pierdut partida de debut din acest sezon, scor 0-1, contra celor de la Dunărea Călărași.

De 3 minute și 44 de secunde a avut nevoie Dunărea pentru a marca primul gol din istoria clubului în Liga 1. Și ce gol!

O lovitură liberă de la 17 metri executată perfect de Honciu lângă bara din stânga lui Cojocaru. A fost prima și singura ocazie a călărășenilor din tot meciul, discipolii lui Alexa retrăgându-se imediat în defensivă, pe două rânduri, după metoda "Autobaza" brevetată de Cârțu.

Bine organizați, cu intervenții la limita regulamentului, i-au lăsat fără idei pe băieții lui Hagi. Așa au apărut șuturile de la distanță, majoritatea pe lângă poartă sau direct în brațele lui Straton. Cu o excepție.

"Ghiuleaua" lui Voduț, care a zguduit de la 16 metri transversala. Și totuși, constănțenii au avut șansa uriașă de a egala, după ce Rusandu a acordat un penalty pentru un fault asupra lui Voduț, doar după semnalizarea primită de la asistentul Sebastian Gheorghe. Căpitanul Ianis Hagi și-a continuat însă ziua neagră și a tras slab de la punctul cu var. Iar Straton a parat.

Apărare ca la Rovine

La pauză a început să miroasă a furtună. Și în aer, dar mai ales în vestiarul Viitorului. Două schimbări la reluare, dar nicio modificare în situația de pe teren.
Aceeași lipsă de idei la gazde, aceeași apărare superaglomerată la Dunărea. După aproximativ 13 minute în care partida a fost întreruptă de o furtună, Țâru și compania a reînceput cursa pentru egalare. Cu Alexi Pitu, un atacant de 16 ani și o lună, aruncat în luptă de Hagi. Și au mai apărut ceva ocazii. Tot la poarta oaspeților, care au trecut rar de centrul terenului.

O lovitură de cap a lui Ianis, reținută de Straton, o "foarfecă" marca Drăguș, care nu a prins spațiul porții. Asaltul a fost întrerupt de eliminarea lui Băluță, taxat cu al doilea "galben" pentru o intervenție mai tare. Dar chiar și în inferioritate, formația de pe Litoral a presat.

Și ultimele minute au sintetizat întreaga desfășurare a partidei. Atacuri sterile ale constănțenilor, apărare ca la Rovine a celor de la Dunărea. Și trei puncte mari pentru Alexa. Dar fără fotbal. 

 

"Ne-am dăruit foarte mult, am și suferit, dar suferința e frumosă. Am așteptat mult să debutez în Liga 1, iar faptul că am făcut-o cu un gol e un bonus pentru mine. Suntem o echipă mică, dar vreau să demostrăm că merităm să fim în Liga 1" Georgian Honciu, mijlocaș Călărași

"Pentru mine a fost un meci oarecare, ce s-a încheiat cu o surpriză imensă. L-am citit bine pe Ianis la penalty. Știam că bate în dreapta, dar inspirația de moment m-a făcut să mă duc în stânga și aia a fost"Cătălin Straton, portar Călărași

"Am început prost și-am avut momente în care nu ne-a ieșit nimic. Chiar dacă am dominat jocul, ne-am creat ocazii, dar n-am fost în stare să marcăm. Cred că avem o problemă la finalizare" Bogdan Țâru, mijlocaș Viitorul

"E supărare mare și pentru rezultat, dar și pentru joc. Nu am reușit să-i desfacem, iar când am reușit n-am mișcat. N-am fost în stare să marcăm... Nu-mi dau seama prin ce trecem, dar trebuie să nu mai avem astfel de derapaje"Vlad Achim, mijlocaș Viitorul

Viitorul Constanța - Dunărea Călărași 0-1
A marcat:  Honciu '4 

Partida a fost reluată după 10 minute de pauză.

Partida a fost întreruptă în minutul 64! Nocturna de la Ovidiu a cedat din cauza furtunii de afară. Jucătorii sunt trimiși de vestiare de Lucian Rusandu.

  • Ianis Hagi a ratat un penalty în minutul 45.

echipele de start

Viitorul: V. Cojocaru - Ștefaniță Boboc, B. Țîru, S. Mladen, De Nouijer - V. Ciobanu, Cr. Băluță, Vână - D. Drăguș, I. Hagi, M. Voduț
Rezerve: Buzbuchi - Luchin, Achim, Țîră, Lima Duarte, Houri, Pitu
Antrenor: Gică Hagi

Dunărea Călărași: Straton - Gligorov, A. Șandru, Dobrosavlevici, D. Ispas - Cr. Pușcaș, Monroy - D. Munteanu, G. Honchiu, Drăghiceanu - Vl. Alexandru
Rezerve: Cezar Lungu - Kouakou, St. Cucu, Pană, Mendy, Ndiaye, G. Simion
Antrenor: Dan Alexa

Arbitru: Lucian Rusandu

Gică Hagi debutează un nou puști în Liga 1. Radu Ștefăniță Boboc (19 ani) evoluează pe postul de fundaș dreapta, fiind considerat noul Romario Benzar. 

Viitorul lui Gică Hagi a debutat deja în actualul sezon. A trecut în Europa League de luxemburghezii de la Racing Union (2-0 la general). În prima etapă vor înfrunta câștigătoarea ediției trecute de Liga a 2-a, Dunărea Călărași. 

Formația lui Dan Alexa s-a întărit serios pentru debutul în Liga 1. La capitolul veniri sunt trecuți D. Ipsas (Șirineasa), Gligorov (Sileks), Cucu (Botoșani), Honciu (Șirineasa), Monroy (Dinamo), Straton (Poli Timișoara), Șeroni (Poli Timișoara), Buzan (Craiova), Mediop (Ripensia), Danciu (Oțelul), Keyta (Chambly), Babei (Târgu Secuiesc), G. Simion (Juventus), Al. Dincă (Metaloglobus) și Buzan (U Craiova).

 
 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (90)
dmarci
dmarci  •  23 Iulie 2018, 16:50

cred ca hagi sta deja la rand la pasapoarte...pleaca din tara.

ray51
ray51  •  23 Iulie 2018, 11:17

Ce de fotbal...

0nikko
0nikko  •  23 Iulie 2018, 09:55

Lot la Viitorul este doar că trebuie băgați cei care sunt mai în formă la data meciului! FĂRĂ EXCEPȚII!!!

Vezi toate comentariile (90)
Comentează