FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ DIN TURCIA

VIITORUL // GALERIE FOTO + VIDEO Imaginile zilei din cantonament » Gică Popescu și Iosif Rotariu se antrenează cu o echipă din Liga 1

Viitorul a început antrenamentele în stagiul de la Belek // FOTO: Ionuț Coman +5   FOTO
Viitorul a început antrenamentele în stagiul de la Belek // FOTO: Ionuț Coman

Articol de - Publicat sambata, 12 ianuarie 2019 12:30

VIITORUL // Gică Popescu și Iosif Rotariu, foștii mari internaționali, s-au pregătit cot la cot cu Ianis Hagi și restul fotbaliștilor lui Gică Hagi, în cantonamentul din Turcia.

 Antalya i-a întâmpinat pe băieții lui Hagi cu mina unei fete morocănoase, care tânjește după zilele însorite de vară. 

Ploaia torențială, însoțită de tunete și fulgere, a căzut neîncetat încă de vineri seara, când Viitorul a sosit la Belek, după o călătorie de vreo 6 ore pe ruta Constanța – Antalya, cu o scurtă escală la Istanbul.

Constănțenii și-au stabilit cartierul general la unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din stațiunea aflată pe malul Mării Mediterane. Sueno Deluxe, același stabiliment care i-a găzduit și la începutul anului trecut.

„Mă duc cu drag în Turcia, mă întorc la mine acasă, locul unde am fost atât de mult timp și am avut succese. Sunt condiții extraordinare, terenuri de o calitate incredibilă, adversari buni în amicale.

Stăm unde am fost și anul trecut, sper să facem și aceleași rezultate. Acum, nu o să fac aceleași antrenamente, că nu sunt superstițios ca Dan Petrescu. Când îi merge bine, repetă lucrurile. Eu mai schimb, nu sunt așa de superstițios ca el”, a glumit Hagi.

La hotel, constănțenii au fost întâmpinați de fostul lor coechipier, Eric, sosit cu câteva ore mai devreme, direct de la Doha. După aventura de o jumătate de an în țările arabe, brazilianul a decis să revină la Viitorul.

Și, după o scurtă discuție cu „Regele”, cei doi au ajuns rapid la un acord, urmând să parafeze contractul în zilele următoare. Surprinzător, mijlocașul în vârstă de 33 de ani pare într-o formă fizică excelentă, scăpând de problema kilogramelor în plus care l-a chinuit în trecut.

“Baciul”, alături de fiul său

După câteva ore de odihnă, jucătorii Viitorul au început în forță stagiul de pregătire. Dar speranțele că vor scăpa de ploaie s-au dovedit deșarte.

Biciuți de stropi de ploaie, Ianis și compania au făcut primul antrenament pe terenurile superbei baze sportive a hotelului, înconjurată de o vegetație luxuriantă. O suprafață de joc perfectă, care a absorbit fără probleme precipitațiile căzute în abundență în ultimele zile.

Marea surpriză au fost însă cei doi invitați speciali, care s-au alăturat lotului. Gică Popescu și Iosif Rotariu s-au încălzit alături de tinerii Viitorului, ba chiar “Baciul” a participat la antrenamente, intersectându-se cu fiul său Nicholas, mijlocașul în vârstă de 16 ani, luat în premieră în cantonament cu seniorii.

În ciuda vârstei, atât Gică Popescu, cât și Iosif Rotariu au alura unor jucători pregătiți să intre pe teren, ultimul fiind “trădat” de firele albe apărute în ultimii ani.

Antrenamentul a fost destul de scurt, constănțenii retrăgându-se la hotel după doar o oră.

Un scurt preludiu al cantonamentului de două săptămâni, pe care Viitorul îl va efectua la Belek înaintea reluării campionatului, cu gândul la primul obiectiv clar: calificarea în play-off!

Vezi și: OFICIAL Hagi a făcut al treilea transfer al iernii la Viitorul, după Eric și Tîrcoveanu » E fost internațional de tineret

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
gintonic
gintonic  •  12 Ianuarie 2019, 15:03

Sa te tot antrenezi cu o asa companie selecta!... Felicitari, Gica Hagi pt tot ceea ce faci !

bridges
bridges  •  12 Ianuarie 2019, 14:29

Asta e un articol care merita citit. Hagi si-a dus "copiii" in cantonament. Munca, relaxare, moral. Totul ca la carte, asa se formeaza viitorii fotbalisti de nationala cu un astfel de patron-antrenor. Unul care sa-i invete meserie, la prima mana, de la sursa.

valii_sv
valii_sv  •  12 Ianuarie 2019, 14:14

Eric mi-a placut intodeauna , e fotbalist ! Cred ca e un castig pentru Hagi !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close