FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN ANTALYA

VIITORUL // VIDEO EXCLUSIV Gabi Iancu explică impactul lui Hagi asupra sa: „Mi-a spus să nu fac de râs numele tatălui său” + Amintiri din Champions League

Articol de , - Publicat duminica, 12 ianuarie 2020 17:25

VIITORUL // Aflat în cantonamentul din Antalya, Gabi Iancu (25 de ani), atacantul celor de la Viitorul, a acordat un interviu Gazetei Sporturilor. 

Iancu, născut în București, a vorbit despre începuturile relației sale cu Gică Hagi, antrenorul care l-a șlefuit la Academie.

- Gabi, un moment important a fost la 11 ani, când ai semnat cu Academia Hagi.
- Mi-a fost foarte greu. Eram mic și îi auzeam pe părinți cum vorbeau în bucătărie despre Viitorul. Trăgeam și eu cu urechea. N-am vrut să vin inițial. Îmi era teamă să plec de acasă, de lângă familie. Primul an mi-a fost foarte greu, eram prea mic. Dar m-am obișnuit și apoi nu mai voiam să merg acasă (râde).

- Cum a fost impactul?
- Totul era diferit. Erau multe lucruri pe care nu le știam până atunci și le-am învățat aici. Dar am dat tot ce-am putut. Mereu am fost printre primii.

- Îți aduci aminte ce ți-a zis prima dată Gică Hagi?
- Daa! Mi-a zis să nu fac niciodată numele de râs. Numele de Iancu. Pentru că din câte știu acesta a fost numele tatălui său. Îmi aduc aminte asta!

Gabi Iancu: „Nu mai știam să țin nici picurele pe picior”

- Ți s-a cântat imnul Champions League, cum a fost? 
- Incredibil! Îmi aduc aminte primul meci. Nici nu mai știu dacă era Champions League sau Europa League. Cel cu Chelsea. Nu puteam să mai țin două picurele pe picior. Mă tot întreba Prepeliță ce-i cu mine. Aveam mari emoții, eram la început. Stadionul era plin. Imnul, jucători mari în teren. Totul extraordinar.

- Ai dat peste jucători pe care până atunci îi văzuseși poate doar la TV sau jucai în FIFA cu ei... 
- Da, așa e! E altceva când joci cu ei. Îi simți, vezi cum aleargă. E important să înveți de la ei. E greu ca la o vârstă fragedă să fii cum a fost Fernando Torres,  de exemplu. Dar trebuie să iei de la el tot ce face mai bun. Mi s-au părut toți fabuloși. Eu mă simțeam de parcă ei nici nu mă bagă în seamă, eu eram nimeni pentru ei. Au fost foarte ok în aceste meciuri. Și ca agresivitate, și cu mingea la picior. Ai timp mereu să faci mai multe decât la un meci de campionat. Te lasă să-l ataci. Aici contează mult duelul unu la unu.

2 meciuria bifat Gabi Iancu în grupele UCL

Vezi și: 

VIITORUL // Lyes Houri se transferă în Ungaria: cât primește Gică Hagi în schimbul francezului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
vishnu
vishnu  •  12 Ianuarie 2020, 22:56

Gica ar trebui sa-i spna si lui Ianis acelasi lucru. Sa vina acasa, sa nu mai faca de rusine numele tatalul sau prin Belgia.

tchibo
tchibo  •  12 Ianuarie 2020, 21:20

Vârsta actuala 25 ani, a semnat la 11 ani cu Academia Hagi?????!!! Acum 14 ani nu exista Academia!!! Iancu răspunde ca își aduce aminte????

Vezi toate comentariile (2)
Comentează