FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV // VIDEO „Ni s-a propus să facem egal” » Viorel Anghelinei, despre blatul Oțelul - Dinamo 3-3: „Știam că trebuie să dea Cămătaru 3 goluri. Dacă nu cântam cum voiau ei, ne lucrau”

Viorel Anghelinei la emisiunea GSP Live
Viorel Anghelinei la emisiunea GSP Live

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iunie 2022 11:01 / Actualizat marti, 28 iunie 2022 14:39

Invitat la emisiunea GSP Live, Viorel Anghelinei (63 de ani), fost jucător și arbitru în Liga 1, a povestit despre un blat dintre Dinamo și Oțelul Galați la care a participat în 1987.

Viorel Anghelinei, fundaș central la gălățeni în acel meci, spune că partida a fost aranjată pentru ca Rodion Cămătaru să aibă șansă la Gheata de Aur.

Viorel Anghelinei: „Dacă nu cântam cum voiau ei, ne lucrau”

„Atunci presiunea asta noi nu am simțit-o că nu ni s-a adresat nouă nimeni. Într-adevăr, înainte de joc se auzea că Rodion Cămătaru trebuie să ajungă golgeter și ni s-a propus să facem meci egal. A dat Cămătaru 3 goluri, am făcut 3-3. Îmi aduc aminte că mai degajam mingea prin tribună, mingile nu mai veneau înapoi. 

Așa era situația, totul s-a terminat cu bine pentru noi până la urmă, pentru că puteam să pierdem și să retrogradăm. Știam doar că trebuie să dea Cami 3 goluri. Era complicat fiindcă atunci când vrei să se întâmple ceva de genul ăsta nu îți iese cum ai regizat. Ne cam dădeam cap în cap prin careu. 

Lumea a simțit, a început să ne huiduie, vă dați seama. Cum să ne simțim? Pe o parte ne părea bine că avem o șansă să nu retrogradăm, fiindcă știți cum erau influențele pe atunci. Dacă nu cântam cum voiau ei, ne lucrau”, a declarat Anghelinei la GSP Live.

Cu cele trei goluri reușite la Galați, Cămătaru a ajuns atunci la 30 de reușite, în timp ce liderul clasamentului, scoțianul Brian McClair, avea 35 de reușite. 

În ultimele patru etape, Cămătaru avea să mai marcheze de 14 ori, câștigând Gheata de Aur cu 44 de goluri! Ulterior, trofeul i-a fost retras din cauza scandalului mediatic provocat de dezvăluirile privind modul în care a marcat acele goluri.

Rodion Cămătaru: „«Gheata» e la mine, nu s-a anulat, nu nimic”

Invitat în aprilie la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Rodion Cămătaru, fostul atacant al celor de la Dinamo, a vorbit despre modul în care a câștigat Gheata de Aur.

„Mi-aduc aminte cât de cât, au trecut 30 și ceva de ani. Nu se mai putea să-i ajungem pe cei de la Steaua și s-a ales ca obiectiv câștigarea acestui trofeu (n.r. - Gheata de Aur). Vă dați seama că totul venea din exterior dacă era să vină? Îmi aduc aminte că am câștigat un meci cu 8-2, când am marcat trei, patru goluri. 

Poate unul dintre cele mai frumoase l-am marcat atunci. Pe mine m-a afectat. Acum ce-ai vrea să fac eu?! De-atâtea ori am răspuns la întrebarea asta încât nici nu mai vreau să o aud! (n.r. - dacă a fost regizat)

«Gheata» e la mine, nu s-a anulat, nu nimic. Gura lumii e slobodă. Niciodată nu mi-au cerut «Gheata» înapoi. E doar o chestie simbolică. Nu mai vreau să mă disculp după atâția ani de zile. E treaba lor!”, spunea Cămătaru

Citește alte știri din Liga 1:

S-au evaporat străinii » Bilanț incredibil al jucătorilor „de import” înaintea startului Ligii 1
Transferuri
S-au evaporat străinii » Bilanț incredibil al jucătorilor „de import” înaintea startului Ligii 1
Mutu trebuie să-i trezească » 3 dintre jucătorii aduși de Rapid sunt sub titularii din sezonul trecut
RAPID
Mutu trebuie să-i trezească » 3 dintre jucătorii aduși de Rapid sunt sub titularii din sezonul trecut

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (12)
litovoi
litovoi  •  28 Iunie 2022, 20:37

La Cami si Mateut a mers uns, aveau experienta de la a doua gheata a lui Dudu.

Averroes
Averroes  •  28 Iunie 2022, 15:51
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 28 Iunie 2022, 13:42

Iar tu te impui prin prostie zi de zi !!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

io.s_ge
io.s_ge  •  28 Iunie 2022, 14:49

Ca hienele. Dezgropati schelete, poate, poate mai mai gasiti un oscior neros!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează