FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Ne-au adus carne de câine, Răducioiu și-a vomitat mațele”

Vivi Răchită, alături de Alexandru Pițurcă, pe vremea când evolua pentru Steaua, foto: Arhiva GSP
Vivi Răchită, alături de Alexandru Pițurcă, pe vremea când evolua pentru Steaua, foto: Arhiva GSP

Articol de , - Publicat joi, 27 aprilie 2023 11:27 / Actualizat joi, 27 aprilie 2023 12:20

Valeriu Răchită (52 de ani), fostul fundaș al Stelei, a dezvăluit, în direct la GSP Live, detalii despre experiența prin care a trecut în Coreea de Nord, acolo unde a fost alături de naționala olimpică a României. 

Totul se întâmpla în anul 1987, când țara asiatică se afla încă sub controlul lui Kim Ir Sen, fondatorul țării comuniste. Fostul fotbalist a dezvăluit că magazinele erau goale și că, timp de 3 săptămâni, au mâncat numai orez cu pâine. 

Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Ne-au adus carne de câine, Răducioiu și-a vomitat mațele”
Poză de la un meci dintre Românie și Turcia.Vivi Răchită e al 5-lea de la stânga la dreapta. Răducioiu e antepenultimul, de la stânga la dreapta. Sursă foto: Arhivă GSP

Valeriu Răchită, despre experiența prin care a trecut în Coreea de Nord: „A fost cea mai tare din viața mea”

„Am fost coleg cu Răducioiu la naționala olimpică. Am fost în generație cu el și Stănici (n.r.- Constantin) și nu foarte multă lume a ajuns în Correa de Nord.

Noi am ajuns în Coreea de Nord pe vremea lui Kim Ir Sen, în 1987. A fost cea mai tare experiență din viața mea. Am zburat de la București la Moscova, de la Moscova la Novosibirsk, de la Novosibirsk la Irkuțk și de la Irkuțk la Phenian.

Am ajuns într-o altă lume. M-a șocat faptul că nu exista niciun fel de magazine, nu exista nimic, era o foame cumplită. Am mâncat, cât am stat acolo, vreo 3 săptămâni, numai orez cu pâine și niște fructe care erau un fel de prune mai mari”, a declarat Valeriu Rpchită, la GSP Live.

Valeriu Răchită: „Translatorul ne-a spus că am mâncat carne de câine”

Ulterior, Valeriu Răchită a continuat dezvăluirile despre experiența din Coreea de Nord. 

„Într-o deplasare cu trenul de lemn, trebuia să jucăm în altă localitate, iar în acel vagon căruia noi îi spunem vagon restaurant ne-au fost aduse niște boluri cu niște bucățele de carne într-un sos roșiatic.

Nouă ne era foame foarte rău și am mâncat cu orezul ăla, cu sosul ăla. Eram înnebuniți. După aceea, translatorul ne-a spus, în franceză, pentru că nu vorbea română, că a fost carne de «le chien» 

Răducioiu, care era lângă mine, îmi zice: «Ce a zis, Vivi?» «Că e de câine» Imediat s-a dus la toaletă. A vomitat și mațele din el, săracul. 

Radu era mai sensibil așa. Avea o viteză extraordinară, dar era mai sclifosit așa”, a mai punctat Valeriu Răchită, în emisiunea lui Costin Ștucan. 

Citește și: 

Kyros Vassaras, șeful arbitrajului românesc, vine în fața jurnaliștilor după controversele din Liga 1

Răzvan Burleanu, întrebat direct de reporterul GSP după Adunarea Generală: „E în regulă ca elita arbitrajului românesc să meargă în Kuweit și Arabia Saudită?” » Cum a răspuns șeful FRF

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
bl0catu
bl0catu  •  28 Aprilie 2023, 21:24

ce legatura avea viteza extraordinara a lui Raducioiu cu sclifoseala, Dumnezeu si autorul articolului stiu! in alta ordine de idei, nu stiu cum era pe vremea aia, acum este nasol insa! dar sunt curios, daca oamenii mancau numai orez cu paine si prune mai mari, de unde mama dracului aveau caini? la aia ce le dadeau sa manance? ca sa nu imi zica careva ca ii cresteau pentru consum, cand puteau creste porci, mai ieftin si mai rentabil!

Moshu
Moshu  •  28 Aprilie 2023, 20:41
Postat de parpalache pe 28 Aprilie 2023, 07:03

Aoleo!Ce facem acum?!Punem botul la propaganda din asta grosiera?!Tu ai vazut pe la TV cum arata Phyongyang-capitala lor?!Ii da clase Bucureștilor!aȘi nu de acum!Adica o țara care face rachete nucleare și lanseaza satelit in spațiu-ceeace China n-a reușit-moare de foame?!Pai pâna acum mureau toți,daca ne luam dupa papagali!

Bai frate,mai esteti multi d'astia p'aci ??Penibili !

arnautull
arnautull  •  28 Aprilie 2023, 12:11
Postat de Moshu pe 27 Aprilie 2023, 15:27

Alooo,tu esti mai draga Kim Jong un ? Al naibii ce bine te ascunsesi bre ! Pai ce povestesti tu nic in americi nu gasesti !

iq

Vezi toate comentariile (19)
Comentează