FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » FCSB - Farul 2-3, comentat live pe GSP.ro de Eduard Apostol, Cătălin Țepelin și Cristian Geambașu

Articol de GSP - Publicat duminica, 29 ianuarie 2023 17:59 / Actualizat duminica, 29 ianuarie 2023 21:23

FCSB - Farul 2-3 a fost comentat live pe GSP.ro de Eduard Apostol (reporter GSP), Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos ai opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

FINAL: FCSB - Farul 2-3

Eduard Apostol: „Gigi Becali și-a dat cu stângul în dreptul la schimbări. Ar fi putut fi apreciat dacă ieșea golul lui Tavi Popescu din minutul 71. Dar n-a fost! S-a scos Gică Hagi, imperial, cu două goluri în prelungiri, dând toate calculele peste cap. Nici lui nu i-au ieșit niște modificări, dar Omrani și Oaidă, pariurile "antrenorului" FCSB, au creat victoria, meritată, a Farului, în meciul-șampanie al ediției.

Tot răul spre bine pentru roș-albaștri: Dawa, de cascadorii râsului, va absenta în Gruia, după eliminarea din prelungiri.”

Cătălin Țepelin: „Fotbal spumos, show frenetic, o perlă născută din haos. Factorul declanșator a fost sarabanda de schimbări bezmetice, unele de neînțeles, altele la limita dintre fler și nimereală. 

Surprinzător, FCSB i-a scos la pauză pe Sorescu și Edjouma, printre cei mai buni în prima repriză. Nou-apărutul Coman a făcut imediat diferența, cu pasă decisivă pentru Cordea, după ce l-a ridiculizat pe Sârbu, cel care "rezolvase" și meciul cu CFR, băgat și-atunci de Hagi pe parcurs. Apoi, Gigi Pintilii îi scoate pe Cordea și Compagno, care făcuseră golul de 2-1, și îi bagă pe Miculescu și Omrani, care "fac" împreună golul Farului din prelungiri! Hagi a luat caimacul, Becali a luat plasă. Ca de obicei.”

Cristian Geambașu: „Final halucinant cu două goluri înscrise în prelungiri de Farul. Sfîrșitul meritat al jocului de-a ruleta la schimbări, când Edjouma trebuie să-i lase locul lui Florinel Coman, iar Cordea e pedepsit pentru golul înscris și trimis pe bancă pentru a-i face loc lui Miculescu, care n-a reușit niciun meci decent de când a venit de la UTA. 

3-2 pentru Farul după golul înscris de tânărul "academician" într-un moment în care FCSB juca deja cu un om în minus după eliminarea lui Dawa. Trufia și suficiența se plătesc cu puncte greu de recuperat. Acest meci a fost o mostră elocventă despre cum își poate sabota afacerea propriul patron. Care de fapt, nu e o afacere, ci o jucărie cu care din când în când mai dă de pământ. Și uite cum te bate nașul Gică cu niște juniori care nu și-au încheiat nici creșterea fizică, darămite cea fotbalistică.”

La pauză: FCSB - Farul 0-0

Eduard Apostol: „Meci foarte încins, sunt mulți fotbaliști care vor să impresioneze, mai ales că, în sfârșit, a ajuns și selecționerul Edward Iordănescu la meci. Hagi a schimbat deja ambii fundași laterali, care oferiseră bulevarde adversarilor. "Perlele" Octavian Popescu, respectiv Louis Munteanu încă sunt reci. În schimb, Alibec e prea încălzit, principalul atu al "Regelui" e surescitat și adversarii caută să-l tamponeze și enerveze. Sorescu e fulminant ca fundaș/aripă în stânga. Compagno nu e în meci, încă, a irosit o oportunitate uriașă, probabil, Omrani își spune-n barbă că va face din nou diferența.”

Cătălin Țepelin: „Antrenorul-patron al Farului a ajuns mai impulsiv decât patronul-antrenor de la FCSB. Dar constănțenii n-au jucat nici pe departe așa de rău cum ar putea-o sugera schimbările rapide. Deși Hagi și-a tăiat repede "aripile", nervos că benzile erau dominate de Cordea / Sorescu, Farul a fost piperată pe contraatac. FCSB-ul a fost același mix de talent neatrenat și orbecăială entuziastă, cu Edjouma foarte bun la butoane. Hagi mai mizează acum doar pe discursul din vestiar, pentru că nu prea mai are schimbări, în timp ce dincolo e expoziție de "grei" pe bancă. Va fi de ajuns?”

Cristian Geambașu: „Meci viu, alert, nu lipsește calitatea tehnică, au fost și ocazii. Parcă nu mai seamănă cu ce știam până acum doi-trei ani, deși dacă te uiți pe banca de rezerve a FCSB-ului riști să încurci echipele. FCSB domină teritoriul prin Olaru, Octavian Popescu și Cordea, dar se expune mereu din cauza rudimentarului Dawa. Sorescu, blocat, Compagno, șut peste transversală din careul mic, și Luis Munteanu, bară după un contraatac ca o lamă de cuțit japonez, semnează marile ratări ale primelor 45 de minute. Febril, Hagi a schimbat doi oameni până la pauză și i-a luat-o înainte lui Becali. Vine și răspunsul, nicio grijă!”

Înainte de FCSB - Farul: la ce să ne așteptăm

Eduard Apostol: „FCSB, Gigi Becali, Mihai Pintilii și restul roș-albaștrilor pot arăta în această seară dacă emit pretenții la a stopa hegemonia CFR-ului. Contra fostului lider al campionatului, Farul, înaintea derby-ului din Gruia. Două decizii, tehnice, înainte de duelul cu Hagi: 1) Omrani din nou rezervă, deși a marcat ambele goluri din 2023 ale echipei, unul în amical, altul în victoria de la Sibiu, 2) Sorescu fundaș stânga, pe foaia de joc, în condițiile suspendării lui Radunovic. 

De partea cealaltă, Hagi așteaptă semne de viață din partea jucătorilor săi, spulberați de Dan Petrescu la începutul săptămânii. Înainte de meci, Omrani și Alibec s-au salutat cordial, în timp ce șeptarul Farului vorbea relaxat cu Cordea. Mihai Popescu se îmbrățișa și glumea cu Sorescu de dragul vremurilor trecute. Derby-ul etapei va fi decis de atacantul care va fi mai realist în fața porții adverse.”

Cătălin Țepelin: „Farul - nicio victorie în ultimele 4 meciuri, un singur gol marcat și "regista" pierdut, după vânzarea accelerată a lui Pitu. FCSB, 4 victorii și apărare beton, un singur gol primit în ultimele 5 etape. Cum ar putea câștiga Hagi? Cu bunăvoința roș-albaștrilor nu se (mai) poate, așa că pare mai degrabă să tragă cu ochiul la un egal, de-asta a și schimbat aproape toată apărarea de la 0-3 cu CFR. Dincolo, poli-Sorescu schimbă banda, iar Pintilii mai are un pariu: l-a salvat pe Compagno în primul 11 și n-are mai mult de o repriză să-i iasă.”

Cristian Geambașu: „Tsunamiul evenimentelor de la Sfântu Gheorghe a abătut atenția de la derbyul dintre FCSB și Farul. După mocirla de la Cluj și de la Ploiești, mizeria de la Sepsi-U Craiova. Dar speranța că derbyul va fi derby nu moare din câteva smârcuri. La nivelul gazonului, care ieri arăta promițător nu sunt mari surprize. Slab pe flancul drept la debut, Sorescu a fost mutat pe stânga, acolo unde absentează Radunovici. În rest, la FCSB formula cu toate piesele grele. Olaru, Compagno, Octavian Popescu. 

Dincolo de tradiția compromițătoare, Farul duce în cârcă amintirea recentă a acelui 0-3 cu CFR. Oamenii lui Hagi se prezintă cu o apărare-șvaițer, cu Larie & Mihai Popescu în centru, și cu o ofensivă care tocmai l-a pierdut pe Pitu. Pronostic: avantaj FCSB. Precizare. Nu joc niciodată la pariuri sportive”

FCSB - Farul, echipe de start: 


FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Sorescu - Olaru, Ad. Șut, Edjouma - Cordea, Compagno, Oct. Popescu 
Rezerve: A. Vlad - Fl. Coman, Miculescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu 
Antrenor: Mihai Pintilii 

Farul: Aioani - Baravykas, Larie, M. Popescu, Kiki - T. Băluță, Nedelcu, Artean - Alibec, L. Munteanu, Grameni 
Rezerve: Buzbuchi - Dan Sîrbu, Borza, Casap, Grobry, Sali, Mazilu, V. Morar, Mateus Barbosa 
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Arena Naționala (București)
Arbitru: Horațiu Feșnic; A1: Valentin Avram; A2: Alexandru Cerei; VAR: Ovidiu Hațegan; AVAR: Vladimir Urzică

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (60)
mafa
mafa  •  30 Ianuarie 2023, 14:22

Mi-mi....te ascunzi ??...nu mai zici nimic !!!

parpalache
parpalache  •  30 Ianuarie 2023, 09:18

Daca și ala a fost...„fotbal spumos”,(pentru„specialiștii”fotbalului din Becalistan),ce sa ne mai miram ca suntem ciuca batailor in Europa,iar echipa de„perle”(așa zic ei),ia zece goluri și nu inscrie niciunul- intr-un meci cu o echipa obscura din...Danemarca?!***-cu fundași care fugea de minge și cu„perle”care se tavaleau pe jos la fiecare atingere-ca sa puna presiune pe arbitru-dar„stricat”de...Alibec!Cum le-a mai stricat *** și când era la Astra(dupa ce fusese dat afara-la intrigile lui MM)!Și„s-a mai bagat”și puștiul Enes Sali,facându-i pe jnapani sa creada ca viseaza urat!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  30 Ianuarie 2023, 08:59
Postat de rocky3 pe 29 Ianuarie 2023, 23:51

Alibec face cât toate pseudovedetele ciobanului la un loc! A făcut ce a vrut cu ei și aproape ca i-a bătut de unul singur!

Dacă Alibec juca la Becali fix în aceași manieră era eliminat cat pentru 2 meciuri ! Și nu trebuie să mă crezi pe cuvânt ! Alibec a jucat la Becali și a fost eliminat pentru simulări și intrări agresive...Una din eliminări la CFR...O cădere nu în careu a fost socotită simulare...

Vezi toate comentariile (60)
Comentează