FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL

Vor milioane de euro din Arena Naţională! » Ce s-a discutat la dezbaterea "Momentul 0 în sportul românesc"

Federalul Kassai (în spate) nu a fost de acord cu Morariu, Mitică Dragomir i-a dat sfaturi premierului Ponta // Foto: Cristi Preda +3   FOTO
Federalul Kassai (în spate) nu a fost de acord cu Morariu, Mitică Dragomir i-a dat sfaturi premierului Ponta // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 29 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 28 martie 2013 21:58

La şedinţa la care a luat parte şi premierul Ponta, Octavian Morariu, capul COSR, a acuzat că forul nu primeşte banii cuveniţi din biletele vîndute pe stadionul bucureştean, aşa-zisul timbru olimpic: ar fi pierdut 700.000 euro doar din partidele Stelei din Europa League! A fost combătut de Hagi, dar şi de reprezentanţii FRF, Adalbert Kassai şi Dumitru Mihalache.

Sportul românesc trece prin clipe nefaste, aşa că mai-marii COSR, capii federaţiilor şi foste glorii au fost prezenţi la o discuţie despre viitor cu premierul Victor Ponta şi alţi miniştri ori secretari de stat. Printre invitaţi: Nicolae Bănicioiu, Carmen Tocală, Elisabeta Lipă, Mariana Bitang, Dumitru Dragomir sau Ivan Patzaichin.

Mai întîi, îmbrăcaţi elegant, participanţii s-au salutat cordial. Dar temele abordate au fost delicate, finanţarea sportului şi problemele de la nivelul juniorilor, aşa că n-au lipsit momentele tensionate! Înghesuiţi în spatele unui baraj consistent de cameramani şi flancaţi de microfoane, unii oaspeţi s-au inflamat repede.

"Rege" incisiv
Cel mai aspru a fost dialogul dintre Octavian Morariu, şeful COSR, şi reprezentanţii FRF. După ce Hagi a propus ca sportul să fie finanţat de firme multinaţionale, Morariu a aprobat: "Gică are dreptate! În rugby-ul japonez, echipele poartă nume ca Toshiba, Toyota. S-ar putea face asta şi la noi!". "Regele" a replicat: "Din păcate, eu văd «Dacia» pe pieptul lui Udinese, nu în Liga 1!".

Timbre neplătite
Contraatacul neaşteptat al lui Hagi l-a făcut pe Morariu să se lege de lumea fostului "decar": "N-am nimic cu fotbalul, dar COSR are pierderi din cauza lui! Organizatorii unui meci au obligaţia să aplice timbru olimpic pe bilete. 10% din bilet! N-am văzut nici un ban de la Arena Naţională, deşi stadionul a fost mereu plin".

Dumitru Mihalache, director general FRF, a sărit ca ars: "Adică ne impozităm între noi? Ne taxăm între noi, ăsta e viitorul?". "Păi, banii luaţi i-am putea trimite către juniori", a contracarat Morariu. "Da' de ce să îi pasăm? Îi dăm noi la copii, staţi liniştit!", a conchis Adalbert Kassai, secretar general FRF.

Hagi s-a arătat dezamăgit de incident. A bombănit minute în şir, după care s-a întreţinut în particular cu Morariu. "Nu s-a întîmplat nimic", a barat Hagi la final.

Planul lui Ponta
Victor Ponta le-a cerut reprezentanţilor MTS să se mişte repede cu redactarea pachetului legislativ pentru sport, "sînteţi în întîrziere! Pentru a-l adopta, trebuie să îl avem gata!". Premierul a găsit şi o soluţie de finanţare: înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, Se estimează că astfel bugetul va fi suplimentat cu 87 milioane de lei în acest an şi cîte 117 milioane lei în fiecare din următorii cinci ani!

Dialog savuros Mitică - Ponta
Dumitru Dragomir i-a propus lui Ponta să înfiinţeze "50 de centre de copii şi juniori, Guvernul să investească 10 milioane de euro, după care să-şi tragă 30% din transferul fiecărui jucător. Vă asigur că nu veţi fi pe pierdere. Dacă da, să-mi luaţi toată averea!", a sărit Dragomir. Ponta a răspuns: "Nu putem să v-o luăm înainte?". "Nu vă ajunge nici de-o masă", a încheiat şeful LPF.

"Federalii" au făcut show
Încă de la sosire, Dumitru Dragomir a remarcat tripleta Kassai - Hagi - Mihalache: "Ia uite-i, ce bine le stă laolaltă! Ăsta e viitorul!". Tot Mitică a întrerupt şedinţa pentru a întreba cine este ultimul personaj aşezat în prezidiu, secretarul de stat Dan Manolescu, venit să-l înlocuiască pe ministrul finanţelor, Daniel Chiţoiu! "Are faţă de om inteligent, dar nu ştiu cine este", a spus "Mitică". "De ce lipseşte ministrul? Şi-a dat demisia?", a comentat, ironic, Adalbert Kassai.

Bilete gratis pentru consilierii Capitalei!
Toţi cei 55 de consilieri generali ai Capitalei au aprobat, marţi, o hotărîre prin care beneficiază de gratuitate la toate evenimentele care au loc pe Arena Naţională! Aceştia vor primi bilete gratuite la tribunele 1 şi 0, la meciurile importante.

"E păcat că aruncăm cu reţetele în stînga şi în dreapta dacă nu avem grijă de cel mai important medicament, sportul" ( Pierre de Hillerin, directorul Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport)

"De azi (n.r. ieri), 15 milioane de euro sînt disponibili pentru finanţarea tinerilor sportivi români, prin proiectul "Pierre de Coubertin". Banii vor veni de la Guvern din accizele la tutun şi alcool" (Carmen Tocală, secretar de stat MTS)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
dannicola
dannicola  •  29 Martie 2013, 17:48

As vrea sa stiu ce contributie financiara au avut acesti consilieri de vor gratuitate? Si la biserica sunt trecuti printre ctitori, dar isi platesc darile ca orice miren!! Pe acest stadion sunt organizatori cei care il inchiriaza. Ei platesc chirie si vor sa isi scoata banii prin biletele vindute. Pomanagii la poarta Catedralei Neamului!!

soarerodion
soarerodion  •  29 Martie 2013, 16:07

Toţi cei 55 de consilieri generali ai Capitalei au aprobat, marţi, o hotărîre prin care beneficiază de gratuitate la toate evenimentele care au loc pe Arena Naţională! Aceştia vor primi bilete gratuite la tribunele 1 şi 0, la meciurile importante. MORTI MASI , VOR GRATIS ..... DC EI SI NU UN OM AMARAT , CARE NU ARE BANII ?

vandersaar
vandersaar  •  29 Martie 2013, 13:45
Postat de wallachian pe 29 Martie 2013, 09:54

asta cu "consilierii au votat sa intre gratis la meciuri" este cea mai tare... data viitoare sa isi voteze si cate un Ferrari din bani publici pentru fiecare... nimeni nu se sesizeaza?

Pai e posibil orice la noi. Eu nu ma mai mir de absolut nimic.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează