FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Walter a construit în jurul lui proiectul U Cluj, dar acum l-a abandonat » "Mă gîndesc să mă retrag"

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 12:01

Gabriel Boştină, jucătorul în jurul căruia Florian Walter a demarat proiectul "U", a fost abandonat de actualul finanţator al Petrolului. Mijlocaşul de 35 de ani îşi încheie luni angajamentul cu "şepcile roşii" şi se gîndeşte tot mai serios la retragere.

- Gabi, nu eşti nici la "U", nici la Petrolul. De ce?
- Nu mi s-a propus nimic. De luni voi fi liber de contract şi o să văd ce voi face. Mă gîndesc să mă şi retrag. Pînă la urmă, pot să fac şi altceva să cîştig bani.

- Dar ai vorbit cu Florian Walter? Totuşi eşti printre primii jucători aduşi de el la Cluj şi în jurul căruia spunea că va construi echipa...
- Sînt chiar primul jucător venit cu Florian Walter. Asta e viaţa. Am vorbit cu el la telefon, poate nu mai investeşte la "U", probabil are alte planuri în care nu mă regăsesc. Eu respect deciziile fiecărui om şi nu le judec. Cert este că nu voi mai fi nici la "U", dar nici la Petrolul.

- Nu mai eşti jucător la "U", dar rămîi vicepreşedinte?

- În hîrtii sînt vicepreşedinte pînă se va schimba acţionariatul. Acum sînt la Cluj să-mi fac bagajele şi să eliberez apartamentul unde am locuit.

"Cînd treci de 30 de ani nu mai eşti bun"

- Te gîndeşti serios să pui ghetele în cui?
- Mă gîndesc să mă şi retrag. Îmi pare rău, fiindcă fizic aş mai putea să joc liniştit un an, dar în condiţiile astea din România m-am săturat.

- La ce te referi?
- Cînd ajungi la 30 de ani şi ceva nu mai eşti bun, că nu te mai poate vinde nimeni ulterior. Nu am nimic de reproşat nimănui, fiecare îşi face strategia cum consideră. Mai nou, în România se joacă fotbal după buletin, nu contează ce faci în teren, cum te pregăteşti, ce calităţi ai. Nu mă plîng. Şi să ştiţi că acum nu o să dau anunţ că sînt liber de contract şi cine mă vrea să apeleze la mine.

- De ce crezi că a eşuat proiectul lui Florian Walter la "U" Cluj?
- Noi eram în grafic sezonul trecut. Am stat mult timp în obiectiv, pe locul 4. Aveam echipă bună, au fost momente cînd am jucat un fotbal foarte plăcut pentru spectatori. Chiar am jucat frumos. Nu pot să spun de ce s-a ajuns aici.

- Au existat suspiciuni de noncombat la meciurile cu Steaua (0-1) şi CFR (2-3). Au vreun suport?
- Au fost mai multe suspiciuni. În ultimul timp, în România, s-au înmulţit meciurile puse sub semnul întrebării. E o prostie să dezvoltăm treaba asta cu suspiciunile. S-a spus şi că eram echipa lui Dinamo şi nu cred să fi pierdut în faţa lor, doar victorii şi egaluri. Cu CFR am fost aproape să cîştigăm, am avut 2-0, dar am pierdut. Într-un derby cel care pierde va fi întotdeauna dezamăgit. "U" n-a mai bătut de zeci de ani CFR-ul şi aici este marea dezamăgire.

Clujul respiră fotbal

- Peste tot pe unde ai evoluat ai fost apreciat de suporteri, chiar dacă ai jucat şi la Steaua, şi la Dinamo. Te-ai bucurat de ataşamentul fanilor şi la "U"...
- Am simţit că am fost respectat peste tot pe unde am jucat. Şi la Dinamo, după 6 ani la Steaua, fanii m-au acceptat şi chiar dacă nu am scandat împotriva Stelei, m-au respectat după ce au ajuns să mă cunoască. La "U" m-am simţit mai mult decît respectat, m-am simţit iubit. A fost un sentiment aparte. Eu am încercat să-i răsplătesc numai pe teren, nu prin declaraţii, pentru că mie nu-mi plac linguşelile. Galeria te ajută foarte mult în teren şi asta o ştiu toţi fotbaliştii. Am avut doi ani de vis la "U".

- Va reuşi echipa să se menţină în prima ligă?
- Le urez tuturor succes şi să dea Dumnezeu să fie bine şi să-şi atingă obiectivele. Rămîn suporterul lui "U". Mi-e greu să mă despart de locul ăsta. Există atîta dragoste în oraş pentru fotbal şi pentru această echipă la care persistă sentimentul de a juca de plăcere. Nu ştiu să mai fie undeva aşa în ziua de azi. La Cluj, cu suporterii lîngă tine uiţi de bani, uiţi de tot şi joci fotbal de plăcere.

"La U am simţit încrederea fanilor şi asta m-a făcut să fiu devotat şi mult mai responsabil. Trebuie să recunosc că la Steaua şi la Dinamo eram un jucător mai boem. Tu ca fotbalist te faci iresponsabil, iar fanii te fac responsabil"
Gabriel Boştină

324 de meciuri şi 27 de goluri în Liga 1 a strîns Gabi Boştină
1.752 de minute a evoluat mijlocaşul de 35 de ani în sezonul trecut pentru "U" Cluj

Nu se face antrenor
Chiar dacă va continua în fotbal şi după finalul carierei de jucător, Gabi Boştină nu are de gînd să devină antrenor. "Am licenţa B UEFA, urmează să obţin licenţa A, dar nu mă atrage. Am timp suficient să mă gîndesc ce voi face după ce-mi închei cariera de jucător", a spus Boştină.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cristimh
cristimh  •  29 Iunie 2012, 17:07

gabita, ia mai lasa tata din pretentii si vino acasa la severin.

monkyylover
monkyylover  •  29 Iunie 2012, 17:00
Postat de misucfr pe 29 Iunie 2012, 13:19

Vai de U.....................

Vai de mata...

misucfr
misucfr  •  29 Iunie 2012, 13:19

Vai de U.....................

Vezi toate comentariile (5)
Comentează