FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

EXCLUSIV // UPDATE S-a decis! Vom avea 16 echipe din sezonul viitor de Liga 1 » Dinamo e salvată de la retrogradare

Articol de , , - Publicat joi, 06 august 2020 09:06 / Actualizat joi, 06 august 2020 13:32

Azi, într-o consultare a Comitetului Executiv al FRF, s-a decis că din sezonul viitor de Liga 1 se va trece la formatul cu 16 echipe.

Sistemul cu 16 echipe în Liga 1 reprezintă salvarea lui Dinamo. „Câinii” nu au putut să-și dispute toate restanțele și au terminat play-out-ul pe loc retrogradabil. Dar creșterea numărului de cluburi din Liga 1 înseamnă că Dinamo nu ajunge în Liga 2 și va juca și sezonul viitor în Liga 1!

Liga 1 cu 16 echipe: ce presupune noul sistem competițional

  1. Clasamentele au fost înghețate și vor rămâne cum sunt acum, nu se va mai face nicio medie de puncte.
  2. Chindia Târgoviște va juca barajul pentru Liga 1 cu CS Mioveni, duminică 9 august/miercuri 12 august.
  3. Sezonul viitor vor fi 16 echipe în Liga 1: 6 în play-off, 10 în play-out. 
  4. Play-out-ul va avea o singură serie cu 10 echipe și meciurile se vor juca în manșă unică.
  5. În play-off va fi dublă-manșă.
  6. Ultimele 2 echipe - locurile 15-16 - vor retrograda direct.
  7. Locurile 13-14 din Liga 1 vor juca baraj cu locurile 3-4 din Liga 2.

Liga 1 a avut cel mai recent 16 echipe în ediția 2005-2006, un sezon de glorie pentru fotbalul românesc, în care Steaua și Rapid s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA. 

Clasament final play-off Liga 1:

Clasament final play-out Liga 1:

Consultarea Comitetului Executiv a avut loc azi, de la ora 10:00. Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, președinte LPF și prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, vicepreședinte FRF, și ceilalți membri CEx. au discutat la sediul Federației.

Mă așteptam după ultimele discuții să se ia decizia de 16 echipe. A fost decizia Ligii. Este o oportunitate pentru noi să rămânem în primul eșalon. Ne așteaptă două jocuri grele cu o echipă ambițioasă, omogenă, dar băieții sunt în cantonament și sunt pregătiți. Sperăm să rămânem în prima ligă.
- Marcel Ghergu, președinte Chindia, pentru GSP

170.000 de euro mai puţin din drepturile TV

Pentru că Liga 1 se va extinde la 16 echipe, cluburile vor încasa mai puţini bani. Drepturile TV vor rămâne la același nivel, 28 de milioane de euro pe an, însă vor apărea două echipe în plus, astfel că, în medie, ocupanta fiecărui loc din clasament va avea atribuită o sumă mai mică cu aproximativ 160.000 - 170.000 de euro.De exemplu, nou-promovatele se bazau pe aproape 1,4 milioane de euro; în varianta cu 16 echipe vor încasa puţin peste 1,2 milioane. 

Voluntari a propus să nu fie afectate sumele alocate primelor 12 locuri. În acest caz, ultimele două din Liga 1 și nou-promovatele ar împărţi doar 2,8 milioane de euro, ceea ce ar însemna câte 700.000 de euro fiecare, dacă s-ar oferi în mod egal.

VIDEO CFR Cluj a câştigat al 3-lea titlu consecutiv de campioană a României, al 6-lea din istorie

Citește mai multe știri din Liga 1: 

De la Tătărușanu la Stanciu, CFR Cluj e un dream-team din vorbe: ce vrea Ioan Varga nu se poate! A curtat un star de la Manchester City!

Gigi Becali, decizie radicală » Patronul FCSB face o schimbare uriașă: „Nu e nebunie, ești prea prost! Ai băut gaz?! Îmi e teamă”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (400)
catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  08 August 2020, 01:38
Postat de caesarone pe 06 August 2020, 13:41

E clar ca va ramane o "patà" anul asta pentru Dinamo! Lasa ca schimbati numele in dalmatienii rosii!:)))

si voi in fc *** la tigaie :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.fcdb
catalin.fcdb  •  08 August 2020, 01:36
Postat de mdg1 pe 06 August 2020, 13:36

Prietene, pe numărul de meciuri jucate, Dinamo era la retrogradare. Pana la urma voi n-ați fost în stare sa ii bateți pe viitorul, fără antrenor și complet demotivati, voi având nevoie absoluta de 3 puncte. De ce sa se prelungească încă 2 sau 3 săptămâni campionatul ptr Dinamo? De ce sa va jucați jocurile cu echipe demotivate SUA dezinteresate? De ce sa stea alte echipe în antrenamente ca să joace cu Dinamo când ar fi trebuit sa fie în vacanta? De ce Dinamo își testa jucătorii la 5 zile și Craiova și CFR zilnic??? De ce Lazăr era în munți când ar fi trebuit sa stea în carantina? Asta în timp ce jucătorul de la Craiova spune "am stat 14 zile în hotel și primeam mâncare la ușă". Adică Lazăr e deștept și restul sunt prosti? De ce la Dinamo au fost în repetate rânduri mai multe probleme? De ce este singurul club din 16, chiar 22 cu cele din L2 ajuns în situația asta? Bha, poate sunt eu prost, asa o fi, dar voi nu aveați ce sa mai căutați în L1. Cum am zis, Dinamo a fost prostul clasei anul asta. Taci din gura și bucura te în sinea ta. Va așteaptă un an și mai greu.

Esti irecuperabil de prost, pai tocmai ca toate nu au avut probleme ca nu si-au dat jucatorii in fapt, cum la Dinamo sa mers pe sinceritate, alte cluburi isi treceau jucatorii infestati la accidentati, ne lasi, inclusiv unu de la fcsb avea covid, vrei sa stii cine ??? Am aflat de la sora cumnatei care e pe punctu de a se casatori cu un fotbalist de la fcsb. Hai las-o jos amice

maximy.
maximy.  •  08 August 2020, 00:14
Postat de Ciprian-Marius Hutupasu pe 06 August 2020, 12:23

Pai faptul ca ultimele doua 15 si 16 retrogradeaza direct, asta trebuia sa se intample, bonusul financiar deja e dat, prin faptul ca iti mai acorda o sansa echipei de pe locul 14 dand barajul cu echipe de pe locul 13, ai ocazia sa ramai inca un an in prima Liga, alti bani, alta poveste si sa nu uitam ca prima echipa din play-out va da baraj cu ultima echipa din play-off pentru accederea in preliminariile Europa League, inca un bonus financiar... asa ca la momentul actual poti spune ca cu deciziile astea cam tre sa te bati pentru fiecare loc, o alta incrancenare, deci fiecare loc conteaza.

Dar de ce ultima din playoff sa joace baraj cu prima din playout ?? Aia din playout n au avut timp 30 de etape sa ajunga in playoff ?? inseamna ca nu merita baraju, ce mama naibii sistem e asta, doar ca sa faca jocurile catelusilor, hai ba, lasati naiba campionatu asta, faceti *** o liga de 8 echipe ca in Congo, in loc de mingi jucam cu nuci de cocos iar in loc de plase la porti, folosim sfoara cu care vaneaza talibanii in sulita melci,raci si alte vietati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (400)
Comentează