FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Ziua cea mai tristă pentru Clau-gol » Niculescu şi-a pus ghetele în cui: rămîne doar antrenor!

Niculescu mai avea oportunitatea de a ajunge antrenor la UTA, o altă grupare de tradiție a Ardealului, dar își dăduse cuvîntul celor de la Oradea
Niculescu mai avea oportunitatea de a ajunge antrenor la UTA, o altă grupare de tradiție a Ardealului, dar își dăduse cuvîntul celor de la Oradea

Articol de - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 24 septembrie 2012 20:45

Claudiu Niculescu, 36 de ani, şi-a reziliat ieri contractul cu U Cluj, a declarat că-şi pune ghetele în cui, iar azi urmează să semneze un acord, ca antrenor principal, cu FC Bihor.

Ziua de 24 septembrie 2012 va rămîne ziua în care Claudiu Niculescu şi-a pus, oficial, ghetele în cui. Chiar dacă cel supranumit Clau-gol nu mai jucase din primăvară, el nu renunţase la ideea de a mai juca măcar un meci. "Mă antrenez de 3-4 zile şi sper să mai pot intra într-o partidă. Chiar mi-e dor! Să mai dau o dată un gol, să salut publicul şi apoi pot să mă las", povestea olteanul duminică la prînz.

La nici 24 de ore, se întîlnea cu oficialii lui U Cluj, ajungea la rezilierea de comun acord a contractului, iar după-amiază s-a întîlnit cu fanii pentru a le motiva decizia.

Ar vrea meci de retragere
Mai întîi, în jurul prînzului, declara pentru Gazetă, pe un ton trist: "Am vrut întotdeauna să fiu cel mai bun, de aceea mi-aş fi dorit un alt final al carierei de fotbalist. Acolo, undeva pe teren, nu în birouri. Dar poate, cîndva, o să am un meci de retragere. Sînt emoţionat, nu ştiu ce să spun acum mai mult, oricum o să rămîn în domeniu, la o altă echipă, dar nu vreau să discut acum prea mult".

Următoarea destinaţie a lui Clau-gol: FC Bihor Oradea, locul 7 în Seria B2. O formaţie ce şi-a propus promovarea, momentan fiind la 5 puncte de liderul Corona Braşov. Niculescu urmează să semneze astăzi cu orădenii şi să înceapă antrenamentele cu noua sa formaţie, patronată de Marius Vizer, unul dintre cei mai buni prieteni ai naşului său de cununie, Cristi Borcea.

Însă apropiaţii deja fostului fotbalist au spus că alegerea lui Niculescu a fost pe valoare: "Vizer îl aprecia, într-adevăr, pe Claudiu, de cînd era jucător şi crede că va fi la fel de mare şi ca tehnician. Niculescu poate să crească la Oradea lîngă tineri fotbalişti şi, împreună, să readucă acest club de tradiţie în Liga 1".

12.000 de euro era salariul lunar al lui Clau-gol la Cluj. Niculescu nu şi-a mai încasat contractul din luna mai

84.978 de lei este suma salariilor restante pe care Claudiu le-a solicitat clubului, conform declaraţiilor oficiale ale şefilor lui U

18 goluri în 42 de meciuri a marcat Niculescu pentru U Cluj

"E o zi tristă pentru mine, dar trebuia să vină şi ziua asta urîtă. Practic, îmi închei cariera de fotbalist. Nu e cum aş fi dorit eu să fie, însă nu-ţi poţi alege singur acea zi" (Claudiu Niculescu)

"Eu mi-am făcut datoria faţă de fotbal, de aceea voi avea puterea să ţin capul sus întotdeauna. La orice echipă am fost, am încercat să fiu cel mai bun, pentru a-mi ajuta colegii, dar şi ca să fiu cineva" (Claudiu Niculescu)

"Dacă ar fi s-o iau din nou de la capăt, aş încerca doar să fiu şi mai bun, să cîştig şi mai multe trofee. Mi-aş dori să devin un antrenor de succes, dar o iau pas cu pas, cu smerenie şi cu discernămînt, chiar dacă multe alegeri le-am făcut cu sufletul" (Claudiu Niculescu)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
uclujnapoca
uclujnapoca  •  26 Septembrie 2012, 18:11

la U-Cluj-Napoca vei ramane un caracter demn de RESPECT ! JOS PALARIA MAESTRE !!!

cainelup
cainelup  •  25 Septembrie 2012, 17:28

Respect, Clau, te astept antrenor la Dinamo ! Ai fost preferatul meu din ultimii ani.

dynamovist
dynamovist  •  25 Septembrie 2012, 05:59

Trist, dar sunt sigur ca cel putin dinamovistii nu-l vor uita. Succes ca antrenor, poate ne scapi de macaronar.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează