FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Doi fani vor șefia DDB. Unul anunță: „Felul în care merg lucrurile acum înseamnă, probabil, moartea DDB-ului și a lui Dinamo”

Articol de - Publicat vineri, 29 iulie 2022 15:50 / Actualizat vineri, 29 iulie 2022 16:25

E agitație mare în DDB. Duminică, 31 iulie, este ultima zi în care membrii DDB își pot depune candidaturile pentru alegerile programate la 16 august. Doi suporteri sunt pregătiți să intre în cursa pentru funcția de președinte al Programului „Doar Dinamo București”. Adrian Sterpu (53 de ani), fost președinte DDB Spania, și Eduard Ziriakus-Galan (49 de ani), membru DDB Brașov, sunt cei doi candidați.

Galan încă mai strânge adeziuni, iar Sterpu a explicat pentru Gazeta Sporturilor că dosarul său nu a fost încă validat din cauza unor cerințe de care nu a știut și pe care încearcă să le rezolve în regim de urgență.

- Bună ziua, domnule Sterpu. Sunteți pregătit pentru alegeri?
- Încă nu mi-a fost validat dosarul. A fost o mică problemă. Eu am avut un alt program pentru candidatură, l-am trimis, dar a fost contestat.

- De ce?
- N-am știut că trebuie să am 50 de adeziuni, cazier judiciar și certificat medical. Le-am spus că tot ce pot face este să încerc să le obțin în zilele următoare. Aici, la Madrid, cererile se fac online.

Mai jos de atât nu se poate! Umilitor: Dinamo, programată să joace în Liga 2 în aceeași zi în care 3 echipe românești evoluează în Conference League
PROGRAM
Mai jos de atât nu se poate! Umilitor: Dinamo, programată să joace în Liga 2 în aceeași zi în care 3 echipe românești evoluează în Conference League

- Deci, candidatura nu a fost încă acceptată. 
- Deocamdată, nu. Eu am trimis proiectul meu, am trimis justificarea de la poliție că am solicitat cazierul. În mod normal durează cam trei zile până iese. Azi trimit și justificarea că am făcut programarea la medic. Și încă strâng semnături pentru cele 50 de adeziuni. Mă apropii, cred că azi le am toate. Mă bucură faptul că sunt foarte mulți suporteri dinamoviști care și-au reactivat cardurile pentru a mă suținute să pot candida.

„Soția știe că s-a măritat cu Dinamo și cu mine"

- Până când e termenul limită pentru depunerea candidaturilor?
- Până duminică, 31 iulie. Sper să rezolv toate și să-mi fie acceptată candidatura. Țin legătura cu Bogdan Aron, unul dintre oamenii implicați în organizarea alegerilor.

- De ce vreți să conduceți DDB?
- Iubesc prea mult Dinamo. Sper să am timp să conduc acest program, dacă voi fi ales. Va fi foarte greu. Soția când a aflat s-a cam... În fine. Știe că s-a măritat cu Dinamo și cu mine. Asta e. Vor fi anumite probleme, pentru că trebuie să vin o dată, de două ori pe lună la București. Sper să reușesc. Situația e foarte, foarte grea, Programul DDB merge din ce în ce mai rău.

- Ce vă propuneți să schimbați în DDB? 
- Sper să mișc ceva, pentru că ritmul în care mergem acum înseamnă, probabil, moartea DDB-ului și a lui Dinamo.

„Transparența în DDB e foarte importantă"

- Mulți suporteri dinamoviști solicită mai multă transparență din partea celor care conduc DDB.
- Transparența este cel mai important lucru. Și trebuie să fie pe două paliere. În primul rând, toate cheltuielile să fie vizibile pentru toți membrii. Eu sunt socios la Real Madrid și pot să văd în orice minut fiecare cent cheltuit de Real Madrid. Apoi trebuie să fie transparență din partea clubului Dinamo, în privința banilor încasați de la DDB. Noi, fiind acționari, avem tot dreptul să știm pe ce se cheltuie banii noștri.

- Cum veți colabora cu acționarul majoritar Dorin Șerdean?
- Un capitol din proiectul meu se referă la Șerdean. Trebuie să vorbim cu el, să găsim o soluție. Dacă el nu găsește. DDB ca acționar minoritar nu poate să facă nimic, e legat de mâini și de picioare. Speranța că va veni un investitor mâine-poimâine e mică. Am această convingere.

„O să cadă tot greul pe spatele suporterilor lui Dinamo”

- Și când credeți că se va găsi un investitor?

- În momentul în care clubul Dinamo va fi organizat, pus pe roate. Altfel nu o să vină nimeni. Așa cred eu. O să cadă tot greul pe spatele suporterilor. Dacă voi fi ales, sper să creez o emulație. Să încercăm să ducem acest proiect spre ceva ce se numește socios. Este destul de simplu.

- Veți încerca să scoateți Programul DDB de sub tutela APCH?

- Nu, nu. O să găsim alte forme. Cert e că modul de colaborare dintre DDB și APCH, care deține 20% din acțiuni, se va schimba puțin. Îi vom consulta, dar după ce membrii DDB vor vota ceva. Nu voi lua eu singur deciziile. Ca președinte, îmi voi face singur echipa.

Sunt dispus să-mi depun demisia în alb dacă nu reușesc să realizez tot ce-mi propun, pentru că sunt un om care are onoare
Dragoș Sterpu, candidat DDB

„Dinamo a ajuns unde a ajuns din cauza lui Mureșan"

- Ce părere aveți de managementul clubului în primul an de insolvență?

- Cred că a fost cel mai negru an din istoria lui Dinamo. Zăvăleanu nu are nicio vină, a venit să facă treabă pe partea judiciară. Dacă la precedenta insolvență satul a avut câini, acum n-a mai avut satul câini. Iuliu Mureșan trebuia să-și facă treaba, dar nu și-a făcut-o și am ajuns unde am ajuns.

- În cazul în care veți fi ales, se va mai implica DDB la nivel tehnic, să pună și să dea afară antrenori?

- Nu, DDB nu numește antrenori. În schimb, DDB va cere să fie informat de orice acțiune care poate pune în pericol programul. Eu, dacă eram președinte DDB, nu permiteam să fie adus Mircea Rednic, cât timp Iuliu Mureșan era la Dinamo. Între cei doi a fost un război personal. A fost o greșeală.

„Vorbesc des cu Nicolae Badea"

- Cu ceilalți acționari ați vorbit? Mă refer la Nicolae Badea, la Dorin Șerdean?

- Sigur. Acum două zile am vorbit cu domnul Badea. Am vorbit și cu domnul Șerdean, să văd cum e starea de spirit. Va trebui să colaborăm, dacă voi fi ales președintele DDB. Nu plecăm la război. Mi-au spus prietenii: «Ce-o să faci, o să te bați cu Bucurică». Nu, eu mă duc să mă înțeleg cu Bucurică. Nu duc să mă bat cu nimeni. Toți avem același scop, să salvăm Dinamo! Trebuie să găsim soluții împreună.

- Cum l-ați simțit pe Nicolae Badea. Mai susține Dinamo?

- Eu cred că n-au știut cum trebuie să vorbească cu domnul Badea. Nu s-a știut cum să se comunice cu dânsul. Eu personal vorbesc des cu domnul Badea, îl sun, îmi răspunde, mă sună dânsul. Am răspuns. Sunt convins că printr-o comunicare eficientă cu domnul Badea putem găsi soluții pentru Dinamo. S-a greșit mult de când au plecat spaniolii, pentru că fiecare s-a crezut mai tare decât celălalt, dar nu era nimeni tare. Într-un acționariat trebuie să fii prieteni, nu dușmani. Trebuie să fim parteneri.

- Cum vi se pare noul administrator special, Vlad Iacob?

- Ori trăiesc eu în altă lume, ori sunt obișnuit altfel. L-am văzut la GSP Live. Nu poți să spui că azi semnezi cu noul sponsor și, de fapt, tu să nu semnezi. E o greșeală. Știu că e un băiat tânăr, dar poate sunt eu prea exigent. N-am văzut, deocamdată, nicio informare oficială prin care să fie anunțat noul sponsor.

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Burcă, primele nemulțumiri la Dinamo » Conducerea îl liniștește: „Se va întâmpla asta cu certitudine”

Mai jos de atât nu se poate! Umilitor: Dinamo, programată să joace în Liga 2 în aceeași zi în care 3 echipe românești evoluează în Conference League

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
boierasul
boierasul  •  01 August 2022, 21:55
Postat de balotelli pe 01 August 2022, 15:26

Da. Uneori 'muncesc' și gratuit pentru aplauze. Profit de faptul că nu mai intră nimeni pe articolu' ăsta răsuflat și o să-ți răspund la întrebare divulgând un mic secret: obișnuiesc să cânt la nunți. Și nu o fac întotdeauna pentru bani. Pentru colegi și prieteni, o fac gratis. Sau, cum zici tu... "pentru aplauze". Și fără să reduc cuantumul 'darului de nuntă' :-).

Facturile și cheltuielile unui club nu pot fi acoperite cu aplauze. Ce faci tu în timpul liber este un hobby, nu o meserie.)

balotelli
balotelli  •  01 August 2022, 15:26
Postat de boierasul pe 01 August 2022, 04:39

Unele comparații sunt total deplasate)) Dacă tu crezi că o echipă de fotbal se ține doar cu aplaudat din palme.... În cazul tău ești dispus să muncești gratuit doar pentru aplauze?) Eu nu ma pot compara cu Becali, deși uneori mai fac și eu mici donații către copii nevoiași din România care sunt ajutați de biserica ortodoxa, mai fac mici donații către persoanele care au în grija lor câini și pisici fără stăpân. Poate fața nu o vei vedea pictata la întrarea în stadionul Dinamo, dar numele meu este posibil să fie scris pe un scaun) Eu merg pe ideea ca dacă am e păcat de la Dumnezeu sa nu ajuți. Eu am rămas plăcut impresionat când am văzut copii care au plătit cotizația din alocații și pensionari care au plătit din pensiile mizerabile din România aceasta cotizație și totul din dragoste pentru Dinamo. Cu asemenea suporteri Dinamo nu va muri, deși sunt conștient ca ușor nu va fi fără un investitor. Acei puțini bani dați din toată "sărăcia" care este în România, valorează de un milion de ori mai mult decât banii dați de Becali pentru a cumpăra publicitatea.

Da. Uneori 'muncesc' și gratuit pentru aplauze. Profit de faptul că nu mai intră nimeni pe articolu' ăsta răsuflat și o să-ți răspund la întrebare divulgând un mic secret: obișnuiesc să cânt la nunți. Și nu o fac întotdeauna pentru bani. Pentru colegi și prieteni, o fac gratis. Sau, cum zici tu... "pentru aplauze". Și fără să reduc cuantumul 'darului de nuntă' :-).

therealreddog33
therealreddog33  •  01 August 2022, 11:35
Postat de boierasul pe 01 August 2022, 04:47

Este normal ca niște candidați să prezinte un cazier judiciar, care este avizat de organele competente, nu de Bucurica)) Cei doi de care pomenești sunt doar membri Ddb nu candidați, iar pentru a fi membru nu trebuie prezentat cazierul). Dacă vrei să ajuți Dinamo fără frica de a fi furat de Bucurica, o poți face cumpărând un abonament direct de la club sau când vom deschide magazinul online cumpărând produse. Totul ține de voința și de cât de mult iubești Dinamo. Scuze putem găsi pentru orice). Așa este în viața, e mai ușor să aruncam cu acuze și noroi în munca unora decât sa ne implicam dacă avem puterea necesară.

Nu caut scuze, nu am de ce sa ma scuz. Critici și păreri diferite da. Suportul nu se oferă doar pompand bani în ceva neclar. Suport este și criticând și oferind idei. Ceea ce am făcut în multe posturi. Mai mult din poziția mea de simplu suporter nu prea am ce face. Dacă as fi factor de decizie, probabil. Tricouri am acasă o întreaga colecție :))

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close