FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Noul căpitan al lui Dinamo, numit la cererea lui Burcă: „Mister a decis, nu pot decât să fiu mândru” + „Nu regret alegerile pe care le-am făcut”

Alin Dudea, în dreapta, a preluat banderola de căpitan al lui Dinamo / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP) +20   FOTO
Alin Dudea, în dreapta, a preluat banderola de căpitan al lui Dinamo / Sursă foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 05 august 2022 18:52 / Actualizat vineri, 05 august 2022 22:22

Alin Dudea, noul căpitan al lui Dinamo, povestește cum a fost să poarte banderola de căpitan la primul meci disputat de „câini” în Liga 2, succesul la limită cu Progresul Spartac, 1-0. Stoperul de 25 de ani dezvăluie pentru Gazetă cum a ajuns în această ipostază, vorbind despre alegerile unei cariere ce se anunța promițătoare în urmă cu câțiva ani.

Roș-albii au luat startul în primul sezon petrecut la matineu cu un căpitan surpriză. În vremuri de restriște și amar, banderola a ajuns pe brațul lui Alin Dudea, cel care, la dorința lui Burcă, le-a luat fața mult mai experimentaților Lazăr, Neluț Roșu sau Moura. 

Fotbalistul a vorbit despre așteptările pe care le are de la acest sezon, anunțându-i pe suporteri că și-a dat un restart complet: „E un nou început atât pentru echipă, cât și pentru cariera mea”, spune fostul internațional de tineret. 

Alin Dudea: „Mister a decis să fiu căpitan, nu pot decât să fiu mândru”

- Alin Dudea, căpitan la primul meci din istorie jucat de Dinamo în Liga 2. Ce înseamnă asta pentru tine, cum ai trăit meciul de ieri? 
- Este o onoare pentru mine să fiu căpitanul lui Dinamo și sper să avem cât mai multe reușite. Am trăit cu foarte mult entuziasm primul meci oficial în acest sezon și ne bucurăm că am început cu un succes.

- Cum s-a ajuns să primești banderola? Am văzut că ai purtat-o și în amicale, nu doar ieri. Întreb în contextul în care în lot sunt și unii jucători mai experimentați. A contat vechimea ta, să zic așa? 
- Mister (n.r. - Ovidiu Burcă) a decis să fiu căpitan și nu pot decât să fiu mândru. Mai sunt și alți jucători cu experiență în vestiarul nostru. Indiferent de nume sau de vârstă, trebuie să ne unim forțele și să fim o echipă pentru a ne atinge obiectivul.

- Cum ți s-a părut nivelul în partida cu Progresul Spartac? Ați avut momente în care a părut că ați suferit contra unui adversar abia promovat în Liga 3. 
- Aveți dreptate, am avut și momente mai puțin bune în meciul de ieri cu o echipă promovată din Liga 3. Importante au fost cele trei puncte, plus că aveam nevoie să începem cu dreptul acest sezon.

- Ai fost implicat și într-un clinci în prelungiri, „nouarul” de la Progresul a făcut un gest nesportiv în direcția ta. Ce s-a întâmplat acolo? 
- Atacantul celor de la Spartac l-a jignit pe portarul nostru, am intervenit imediat pentru a continua jocul, însă el a avut o ieșire nervoasă și m-a scuipat.

30 de meciuria adunat Alin Dudea în tricoul „câinilor”, în Liga 1, Cupă, Cupa Ligii și Liga 2

Alin Dudea, căpitan la Dinamo după ani de pribegie: „Nu regret alegerile pe care le-am făcut”

- Alin, în 2016, erai la prima echipă a lui Dinamo, erai considerat un puști de viitor, jucai inclusiv într-un derby memorabil cu FCSB pe Arena Națională. Ce s-a întâmplat pe parcurs? 
- După acel sezon, am ales să plec sub formă de împrumut la Chindia Târgoviște, unde am reușit promovarea în Liga 1. Doream să joc, să adun cât mai multe meciuri, iar după promovare am decis să rămân la Târgoviște, să continui în Liga 1.

Noul căpitan al lui Dinamo, numit la cererea lui Burcă: „Mister a decis, nu pot decât să fiu mândru” + „Nu regret alegerile pe care le-am făcut”
Alin Dudea, într-un derby cu FCSB din Cupa Ligii, câștigat de „câini” cu 4-1 / Sursă foto: Cristi Preda

- Tu ai apărut și în startul sezonului trecut, sub domnia lui Bonetti, apoi ai dispărut când a început „vârtejul” transferurilor. Cum de ai rămas la echipă, când mulți dintre foștii tăi colegi au „rupt ușa”? De unde răbdarea asta? Practic, a trecut aproape un an de la ultimul meci oficial și până la cel de ieri. 
- Anul trecut, am început sezonul complet nepregătiți și fără jocuri amicale, iar în etapa a doua m-am accidentat chiar la încălzire înaintea meciului din deplasare cu FC U Craiova. A fost un sezon greu pentru toată suflarea dinamovistă. Sperăm să redresăm lucrurile în acest an și să ne bucurăm alături de suporteri de victorii frumoase pentru tot ce înseamnă Dinamo.

- S-a blocat undeva cariera ta? Fost puști de mare perspectivă, transferat de Dinamo de la Universitatea Craiova, fost internațional de tineret..De ce crezi că ascensiunea ta s-a împotmolit? 
- Probabil că, plecând împrumut la două echipe de Liga 2, cota mea a scăzut. Mă refer aici la perioada petrecută la Chindia Târgoviște, apoi la CSM Reșița, după pandemie. Nu regret alegerile pe care le-am făcut, însă de astăzi vreau să vorbesc despre un nou început atât pentru echipă, cât și pentru cariera mea.

400.000 de eurovalora Alin Dudea în 2018. În prezent, are o cotă de piață de doar 50.000 de euro

Alin Dudea: „Cu Progresul, suporterii ne-au ținut în viață în ultimele minute”

- Aminteam mai sus de meciul cu FCSB din 2016. Acum, vei juca în Liga 2 cu CSA Steaua. Cum vezi acea partidă și care crezi că e diferența în acest moment între voi și rivalii din Ghencea? 
- Mai sunt patru etape până la meciul direct, nu ne gândim la duelul cu cei de la CSA. Vrem să luăm etapă cu etapă, să scoatem maximum din fiecare joc. Dinamo vs Steaua rămâne un derby si sperăm să fie un spectacol atât în teren, cât și în tribune.

-  În final, transmite-le un mesaj fanilor dinamoviști.
- Le mulțumesc, în numele tuturor jucătorilor, pentru susținere! La Clinceni, în ultimele minute ale meciului cu cei de la Spartac, suporterii ne-au ținut în viață, cum se spune, mai ales că eram în inferioritate numerică. Îi așteptăm să fie lângă noi în număr cât mai mare la fiecare meci și le promitem că vom da totul pe teren. Suporterii noștri sunt al 12-lea jucător pentru echipă.

3 echipemai are Dudea în CV, pe lângă Dinamo: Rapid CFR Suceava, Chindia Târgoviște și CSM Reșița

VIDEO Cum s-a trăit primul meci jucat de „câini” în Liga 2: atmosfera de la final

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Mingea e în terenul lui Dinamo » Murad, anunț de ultimă oră: „Până atunci mai aștept”

EXCLUSIV Burcă nu-i menajează pe dinamoviști: programul spartan cu care speră să prindă play-off-ul

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
istet10
istet10  •  06 August 2022, 23:02
Postat de creeperno807 pe 05 August 2022, 22:35

Bravo pentru jocul bun!

Care joc?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 August 2022, 10:08
Postat de albu pe 05 August 2022, 20:41

Dudea capitan la Dinamo,se rasuceste Hîldan in mormant,mai bine il punea pe Lazar

Semn al decăderii absolute. Stăm rău de tot. Mă uitam și la portarul ăla speriat de bombe. Zici că ieri s-a apucat de fotbal. Zăvăleanu ăsta ne omoară cu zile.

creeperno807
creeperno807  •  05 August 2022, 22:35

Bravo pentru jocul bun!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close