FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

Aventurile unui fotbalist togolez în România: „Românii au ceva din sufletul african. Nu sunt bogați, dar iubesc viața!”

Articol de - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 14:24 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 15:44

Charles Acolatse, 26 de ani, născut în Franța, dar de origine togoleză, e mijlocaș la U Cluj și a povestit despre cum e viața lui în România și experiențele prin care a trecut. 

Fotbalistul e în România din toamna lui 2017 și, înainte de a juca pentru U Cluj, s-a aflat și în lotul altor echipe din țara noastră. A început la Foresta Suceava, apoi a mai trecut pe la Daco-Getica, Turris Turnu Măgurele și Dunărea Călărași. La Cluj a ajuns în vara acestui an.

Viața ivorianului care a stat 3 ani la Dinamo: „Aș reveni cu mare plăcere la voi”
DINAMO
Viața ivorianului care a stat 3 ani la Dinamo: „Aș reveni cu mare plăcere la voi”

Acolatse, U Cluj: „La Suceava am prins o vreme teribilă”

Cu experiențe la echipe din toate regiunile istorice ale României, Acolatse a povestit despre impactul pe care l-au avut primele luni în țara noastră, pe când era la Suceava.

„În Suceava am stat puțin, doar patru luni. Eram mulți străini, stăteam la comun, nu prea am priceput mult din acea perioadă. Dar era un oraș drăguț acolo, cu oameni foarte, foarte calmi, de pus la inimă. Ce țin minte… am prins o vreme teribilă acolo, începutul lui octombrie, oribil, n-am pomenit așa ceva în viața mea. Mie îmi place soarele.”, a spus Charles Acolatse.

La Călărași am întâlnit, din păcate, oameni care ne-au țepuit pe mine și pe alții de banii din contract. - Charles Acolatse

Charles Acolatse: „Știam că România era o țară comunistă”

Mijlocașul defensiv a vorbit și despre ce impresie i-au lăsat românii. „Au ceva din sufletul african. Nu sunt bogați, la fel ca noi, dar iubesc viața! Oamenilor nu le pasă ce faci, adică nu te judecă, nu stau să te critice. Sau nu simt eu. Românii sunt oameni faini.

Am simțit o diferență mare între București și Cluj. Bine, la fel e și în Franța, am trăit și la Paris, și lângă ocean, la Nantes. Oamenii din provincie sunt mai calmi, pe chill, își oferă mai mult timp să te ajute la cumpărături, pe stradă.”, a spus Charles.

Acolatse: „În Franța, românii nu sunt apreciați”

Înainte de a juca în România, Charles Acolatse a evoluat și în Franța. De acolo, fotbalistul a rămas cu câteva impresii despre țara în care evoluează acum.

„Știam că era o țară comunistă, auzisem de Nicolae Ceaușescu, chiar știam de aceste detalii. În Franța, românii nu sunt apreciați, nu au o reputație bună. Îi consideră „gipsy”, oameni care fură sau care mint. Or, nu este așa, românii adevărați sunt super, nu sunt hoți sau răi. Aaa, că mai sunt și de acest gen, peste tot sunt. Uite, ce-mi mai place la români: îi văd bine pe oamenii de culoare, africani.”, a mai declarat jucătorul togolez.

Citește și alte știri din Liga 2: 

Reînvie încă o echipă de tradiție? Cine e patronul dispus să cumpere brandul

Antrenor dat afară în Liga 2: „Am demonstrat ce pot! Sunt deschis unei noi colaborări”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
449402853631732
Adrian Stefanescu  •  31 Martie 2022, 00:25

Lasa ma ca merge si asa! ASTA DOAR LA NOI ROMANII O AUZI. Si as putea sa continui cu multe alte exemple.

rilu
rilu  •  26 Decembrie 2021, 05:57

Nu numai in Franta sunt vazuti asa romanii ci peste tot! E trist muzica preferata a romanilor este maneaua. Vedeti pe Youtube in trending e plin cu manele.

cky33
cky33  •  25 Decembrie 2021, 18:29

@ionescugeorge77

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close