FOTBAL  »  LIGA 2  »  OFERTĂ

Ioan Ovidiu Sabău, gata să revină pe bancă după 7 ani: „Mă vor antrenor-manager”

Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani) e dorit de FC Brașov, nou-promovată în Liga 2. Sabău nu a mai antrenat din 2014.
Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani) e dorit de FC Brașov, nou-promovată în Liga 2. Sabău nu a mai antrenat din 2014.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 iunie 2021 21:19 / Actualizat miercuri, 16 iunie 2021 21:31

Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani) e dorit de FC Brașov, nou-promovată în Liga 2. Sabău nu a mai antrenat din 2014.

„Mă vor antrenor-manager cei de acolo. S-a discutat, acum rămâne să vedem ce decizie se va lua. Vor analiza conducătorii dacă eu sunt cea mai bună variantă. 

Probabil se discută și cu alții, nu știu sigur. Urmează să vedem și să ne punem de acord, în ce condiții putem colabora”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău în emisiunea „Digi Sport Special”.

Ioan Ovidiu Sabău, dorit la Brașov

Corona Brașov a obținut promovarea în Liga a 2-a, însă din sezonul următor echipa se va desprinde de Clubul Sportiv și va prelua numele de Fotbal Club Brașov Steagul Renaște. Primăria încearcă astfel readucerea brandului istoric FC Brașov în atenție, însă fanii, susținători ai proiectului SR Brașov, nu-s de acord și așteaptă o invitație la discuții.

Ioan Ovidiu Sabău, gata să revină pe bancă după 7 ani: „Mă vor antrenor-manager”

S-au scurs 4 ani de când Brașovul a dispărut de pe harta fotbalului înalt din România. La finalul sezonului 2016-2017, FC Brașov termina pe locul 6, însă echipa s-a desființat din cauza numeroaselor probleme financiare. Fanii au înființat propria echipă, SR, pe parcurs a apărut și Corona, club susținut de Primărie, care a ajuns în Liga 2.

Practic, în sezonul următor de Liga a 2-a, cel mai probabil, la start va lua loc această nouă echipă, pe care autoritățile locale speră să o îmbrățișeze și brașovenii. În acest moment, se fac eforturi ca până la finalul lunii iunie să fie gata noua structură, pentru ca în sezonul următor FC Brașov Steagul Renaște să poată avea drept de promovare - detalii, pe larg, AICI!

Ioan Ovidiu Sabău nu a mai antrenat din 2014

Cu 8 goluri în 55 de selecții, Neluțu Sabău, membru al Generației de Aur, a cochetat și cu meseria de antrenor. Clujeanul a început la U Cluj, a trecut apoi la Gaz Metan Mediaș și Gloria Bistrița, aici având ochi în lansarea lui Gabi Mureșan și Laszlo Sepsi. În ediția 2006/2007, a terminat campionatul pe locul 6, urmând apoi o victorie de palmares, 2-1 cu Atletico Madrid, sezonul viitor, în defuncta Cupa UEFA Intertoto.

În 2009, pentru o noapte, a fost antrenorul lui Dinamo București, după ce Mircea Rednic a fost demis, însă a renunțat la post din cauza unui conflict mai vechi cu Ioan Becali. A ajuns la Poli Timișoara, producând șocul ediției preliminariilor Champions League, eliminând Șahtior Donețk (cu Mircea Lucescu antrenor) din turul III preliminar al UCL.

În vara 2012, a semnat cu Rapid București, dar în octombrie același an a reziliat cu giuleștenii. În trei mandate, a mai antrenat la Târgu Mureș, iar din 2014 nu a mai antrenat.

VIDEO. Alex Curtean și detaliile conflictului cu Sabău de la Timișoara: „Nu era mulțumit de mine!”

Citește mai multe știri de actualitate:

Șumudică, victorie la scor la debutul pe banca lui CFR Cluj » Cum a arătat echipa în primul amical al verii

Dinamo, răspuns-instant pentru Legia: „Ce ofertă e asta?!” » Licitație pentru Sorescu: „Primim de două ori mai mulți bani”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
traian_v
traian_v  •  17 Iunie 2021, 08:43

Meriti sa stai pe banca doar cand astepti autobuzul.

traian_v
traian_v  •  17 Iunie 2021, 08:42

N-o sa ti-o ierte o generatie intreaga cand ai tras pt cfr in 2004 impotriva Jiului.

gazistu
gazistu  •  16 Iunie 2021, 23:44

Sigur FC Brasov se numeste echipa care a promovat in liga 2a ? atunci Corona Brasov este cea a suporterilor, nu? :O Gabi Mureșan (Mobila Sovata, Liga 4a) și Laszlo Sepsi (juniorii GMM) au fost promovati de la Gaz Metan Medias... apoi sa dus la Bistrita si ia adus in Liga 1 ... ce vorbiti prostii!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează