FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROMOVARE

Calcule pentru promovarea în Liga 1 » Cum arată lupta incendiară în play-off-ul din B cu 5 meciuri rămase de jucat: UTA e sigură de baraj, Rapidul stă la mână rezultatelor

Lupta pentru locurile promovabile rămâne una palpitantă, iar ultimele meciuri vor fi pe muchie de cuțit.
Lupta pentru locurile promovabile rămâne una palpitantă, iar ultimele meciuri vor fi pe muchie de cuțit.

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 19:08 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 16:36

Rapid s-a impus în deplasare cu UTA, scor 2-1, și a revenit în calculele pentru promovarea în Liga 1. Lupta pentru locurile promovabile rămâne una palpitantă, iar ultimele 5 meciuri vor fi pe muchie de cuțit.

Mai sunt numai 5 partide de jucat în play-off-ul din Liga 2, iar lupta la promovare e mai încinsă ca niciodată. Toate cele șase echipe au șanse să joace în prima ligă din sezonul viitor! 

  • Mioveni, Turris și Rapid au beneficiat de rotunjirea punctelor după înjumătățire.

UTA

UTA este în acest moment sigură de prezența la baraj. Mai are nevoie de un singur punct pentru a obține biletele pentru prima ligă, dar pot obține marți promovarea, dacă Turris - Mioveni se încheie la egalitate SAU Argeș nu câștigă cu Petrolul. 

Turris

Formația condusă de fiul lui Liviu Dragnea și-ar asigura prezența la baraj cu 3 puncte din meciurile rămase de jucat cu Mioveni și cu Rapid. Poate obține promovarea înainte de ultima etapă, dacă se impune cu Mioveni, iar Petrolul - FC Argeș se termină egal.

Rapid

Victoria cu UTA i-a readus pe giuleșteni în lupta pentru promovare, însă formația lui Dan Alexa NU depinde doar de rezultatul cu Turris din ultima etapă. Marele avantaj este că vor evolua pe teren propriu, iar Turris ar putea fi promovată la ora meciului.

Mioveni

Șanse foarte mari pentru formația argeșeană. Cu 6 puncte poate ajunge chiar pe primul loc! Și o victorie poate fi suficientă pentru un loc la baraj. S-ar putea ajunge la egalitate de puncte cu Rapid, caz în care departajarea s-ar face la golaveraj, în meciul direct scorul fiind 0-0! 

O înfrângere cu Turris îi scoate definitiv pe argeșeni din lupta pentru promovarea directă.

FC Argeș

Pentru FC Argeș, calculele s-au complicat după eșecul cu CS Mioveni de vineri, 2-3. Nu doar că aceștia au nevoie de un joc favorabil al rezultatelor contracandiatelor, însă pe echipa lui Ionuț Badea o așteaptă două meciuri infernale: în deplasare cu Petrolul și pe teren propriu cu UTA

Petrolul

În fine, Petrolul, ocupanta ultimului loc din clasament, are cea mai dificilă misiune. Cu doar 22 de puncte, „găzarii” trebuie să obțină 6 puncte din meciurile cu FC Argeș și CS Mioveni, dar și să fie ajutate de celelalte rezultate.

Citește și alte știri despre Liga 2: 

UTA - RAPID 1-2! Giuleștenii strică petrecerea de la Arad și reintră în cărțile promovării! Cum arată clasamentul

Un club din play-off-ul ligii secunde poate DISPĂREA dacă ratează promovarea: „Ne delimităm de echipă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
vladutz13
vladutz13  •  27 Iulie 2020, 12:53

Palpitanta situatie, foarte frumos, asa ar trebui sa fie, nu ca in play-outul din Liga 1, plin de manevre si de lipsa de profesionalism.

dodo001
dodo001  •  27 Iulie 2020, 11:56

Rapid are sanse doar daca adauga o victorie in ultimul meci cu Turris Oltul, poate și daca se ingheata campionatul si vor intra primele 4 echipe din Liga a 2-a.

gazistu
gazistu  •  27 Iulie 2020, 10:17
Postat de amicu pe 27 Iulie 2020, 08:34

Turrisul nu ar trebui sa intre în calculul înjumătățirii punctelor. Să nu uităm că ei au intrat cu un meci in minus. Deci practic, la egalitate de puncte, turrisul nu ar trebui dezavantajata de acest criteriu.

corect raspuns.... Desi n-as vrea oraselul Turnu Magurele in A, dar daca au echipa buna, si promoveaza pe teren, e meritul lor sa joace in liga 1, nu conteaza daca e echipa dintrun oras mic sau sat. Si satul Hoffenheim are echipa in Bundesliga si stadionul; de 30.000 loc e mereu plin ochi, asa se joaca in Germania... mai ales ca in jurul acelui sta sunt orase medii , ca Heillbron sau Karlsruhe,

Vezi toate comentariile (24)
Comentează