FOTBAL  »  LIGA 2  »  CAMPION

EXCLUSIV Aventurile teribile ale unui campion în Liga 1, fotomodel la Milano: „E exact ca în filme. Droguri, petreceri, sex. Colegii mei stăteau pe bordură, fiecare cu joint-ul lui”

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 23:06 / Actualizat sambata, 24 decembrie 2022 10:15

Campion cu Oțelul în 2011 și căpitanul echipei care încearcă în acest sezon revenirea în Liga 1, Cristian Sârghi (36 de ani) a vorbit în direct la GSP Live despre un episod mai puțin știut din viața sa: experiența „ciudată” de fotomodel internațional pentru o agenție din Milano, pe vremea când avea 18 ani. 

Fundașul central Cristian Sârghi impresiona în anii de glorie ai Oțelului pentru determinarea cu care intra în fiecare duel, chiar dacă asta l-a făcut să sufere mai multe accidentări serioase la cap. 

„Mi-am dat seama că am avut de învățat din asta, mi s-au întâmplat lucrurile astea cu un scop. Înainte, nu știam deloc să mă protejez”, spune Sârghi care acum e căpitanul Oțelului în Liga 2. 

Cine e Adriana, românca de la Mondial: „Mulgeam vacile dimineața și după plecam, pe cărare”
ARGENTINA - FRANȚA 3-3 (4-2 LA PEN.)
Cine e Adriana, românca de la Mondial: „Mulgeam vacile dimineața și după plecam, pe cărare”

Cum a ajuns Cristian Sârghi fotomodel în Milano: „Eram de la Galați, lucrurile păreau la alt nivel”

Puțini știu, însă, că prima accidentare la cap, suferită la 18 ani, l-a trimis pentru o perioadă pe un alt drum în viață. 

„Eram la Politehnica Galați. Aveam un meci, am avut o comoție, mi-am revenit și după meci am făcut niște controale. M-am speriat, mai tare s-au speriat părinții. Doctorii, normal, mi-au recomandat o perioadă de repaos între o lună și două luni. Mi-au spus că este posibil să-mi afecteze vederea, îmi fusese atins un nerv. Mi-au recomandat să nu mai fac fotbal de performanță”, a povestit Sârghi în direct la GSP Live. 

Retras din fotbal înainte să înceapă o carieră de succes, puștiul din Galați a primit o ofertă neașteptată: 

„Aveam în cercul de prieteni o fată care era fotomodel la București și mi-a recomandat și mie să încerc o carieră de fotomodel. Dintr-una în alta, am trimis niște poze la București, în două-trei zile mi-au zis să vin să facem o ședință foto. Am făcut-o, apoi mi-au construit  un portofoliu, l-au trimis mai departe în Italia și în nicio săptămână am primit bilete de avion să mă duc acolo.

Nici n-am știut ce a venit peste mine, s-a întâmplat totul foarte repede. Nu am avut timp nici să mă gândesc. Am ajuns acolo, m-au preluat de la aeroport și m-au dus la sediul agenției. Era destul de impunător, eu eram doar un băiat venit de la Galați. Mi se părea diferită lumea, să ajungi în Milano, un oraș foarte foarte frumos. Totul era la alt nivel”. 

Cristian Sârghi: „Un coleg a semnat cu Gillette pe sute de mii de euro”

Aterizat în orașul modei, Sârghi a intrat rapid în pâine: 

„Ne-au luat bagajul, m-au dus într-un apartament cu mai multe camere și locuiam cu un coleg din București. De aici a început povestea. Mi s-a părut puțin ciudat la început. Nu e chiar atât de ușor. Te trezești dimineața la 6-7, iei metroul să ajungi la agenție, acolo primești locul unde trebuie să te duci la casting. La castinguri mai ajung 20-30 de persoane. Fiecare model mergea în funcție de cerințele clientului. Nu mergeam toți la același casting. Unii căutau înalți, alții slăbuți…

Aventurile teribile ale unui campion în Liga 1, fotomodel la Milano: „E exact ca în filme. Droguri, petreceri, sex. Colegii mei stăteau pe bordură, fiecare cu joint-ul lui”
Cristian Sârghi, manechin la Milano

Asta se întâmplă până îți faci un nume. După aia nu te mai duci la toate castingurile, te duci direct. Am început să câștig niște bani. Pentru o ședință foto luam între 150 și 300 de euro. Aveam 18 ani, nu eram încă cunoscut. Dar era un coleg din apartament care a semnat un contract de ordinul sutelor de mii de euro cu Gillette. Era un contract exclusiv de imagine, nu mai avea voie să apară pe o perioadă de timp în alte reclamă”. 

194 de meciuriși 8 goluri în Liga 1 are Cristian Sârghi pentru Oțelul Galați, Concordia Chiajna, Pandurii, Gaz Metan și Dunărea Călărași

„Un coleg făcea sex cu o fată, m-am rușinat”

Plecat pentru prima dată de acasă, gălățeanul a fost marcat serios de stilul de viață extravagant din lumea modei: 

„După o defilare, am avut primul meu șoc cu lumea asta ciudată. De la Milano ne-au dus la Roma și după eveniment sunt unele petreceri. La petrecere este exact ca în filme și nu e nimic exagerat când spun asta. Droguri, sex. Da. Stăteam în cameră cu un coleg și am dat să mă întorc pe la ora două. Ușa era deschisă, intru și colegul era în pat cu o fată. Ea s-a întors zâmbind. Eu m-am speriat, m-am jenat. Nu eram obișnuit, nu avusesem o viață agitată până la 18 ani. 

Nu am știut cum să reacționez. Am ieșit. A doua zi m-am întâlnit cu ei, am discutat ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Tot în seara aia, am ieșit afară unde erau ceilalți colegi care fuseseră la prezentare. Stăteau pe bordură, fiecare cu joint-ul lui. Nu fumam, nu fumez nici acum. M-au întrebat: «Țigara ta unde e?». Eu mă gândeam la țigara normală, dar ei întrebau de joint (n.r. țigară cu cannabis)”.

Sârghi: „Te tratau exact ca pe un obiect”

La scurt timp după această experiență, Sârghi s-a decis să renunțe la modeling și să se reapuce de fotbal. 

„Mi s-a părut diferită lumea aceea. Plus că nu puteai spune că ai conexiuni adevărate cu cei din jur. Te tratau exact ca pe un obiect. «Du-te, fă-ți treaba!». Nimeni nu te întreba dacă ești bine. Mă dusesem în Italia să câștig niște bani, dar în seara aia cu petrecerea am reușit să mă liniștesc și să mă gândesc dacă asta vreau să fac pe mai departe, dacă ăsta este viitorul meu. Momentul ăla a fost decisiv pentru mine. Mi-am dat seama că nu aia îmi doresc, nu-mi doresc să stau departe de familie, de apropiați. 

Am luat decizia să mă întorc. Ei îmi plăteau și bani de buzunar și chiria la apartament și biletele de avion, doar că pașaportul meu era la ei. Nu puteam să plec. Ei practic investesc niște bani în tine. Fac shootinguri pentru portofoliul tău, fotografii sunt plătiți. Aveau nevoie să-și recupereze investiția, iar eu eram deja aproape de a amortiza costurile lor. Avusesem niște shootinguri, niște defilări.

Aventurile teribile ale unui campion în Liga 1, fotomodel la Milano: „E exact ca în filme. Droguri, petreceri, sex. Colegii mei stăteau pe bordură, fiecare cu joint-ul lui”
Cristian Sârghi, într-un duel cu Bilașco dintr-un meci Oțelul - Steaua 1-0 în care fundașul a marcat

Au văzut că pot să produc bani și nu voiau să-mi dea pașaportul înapoi. A trebuit să vin cu o scuză inventată. Am spus că am avut un accident înainte de a veni în Italia și că trebuie să ajung neapărat în sala de judecată. După ce am revenit acasă, m-au sunat să mă întorc, au fost destul de insistenți”. 

Am fost atât de bucuros să pot să alerg din nou. M-am bucurat mult de fotbal. Fotbalul are o bucurie și o plăcere pe care dacă reușești să le păstrezi îți dai seama că ești binecuvântat cu adevărat dacă ajungi să joci până la o vârstă înaintată
- Cristian Sârghi, căpitan Oțelul

Întors la fotbal, Sârghi avea să debuteze peste doar doi ani în Liga 1 în tricoul Oțelului. În 2011, fundașul central a devenit campion și a jucat în Champions League, în partidele cu Basel și Manchester United.

VEZI POVESTEA LUI SÂRGHI SPUSĂ LA GSP LIVE

„Am încercat o afacere împreună cu Becali” » Dan Șucu, cu cărțile pe masă despre relația cu patronul FCSB

Rednic dezvăluie salariul imens câștigat de Zăvăleanu la Dinamo și atacă: „A dus cheltuielile la 9 mil. €!”

Manele, dedicații, țigări și băutură » Mutu a încheiat anul cu o petrecere de pomină: „Degeaba sunt eu milos cu șarpele veninos”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (5)
VanBasten
VanBasten  •  24 Decembrie 2022, 11:24
Postat de cpt.ahab pe 24 Decembrie 2022, 09:51

Lumea modei e una odioasă. Vai de copiii care-i cad pradă!

Jador stie.

emil1986
emil1986  •  24 Decembrie 2022, 10:26

S-ar putea să-i fi propus ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

EdsonArantes
EdsonArantes  •  24 Decembrie 2022, 10:04

Obiecte....Bine spus. Trăim într-o societate de consum totuși....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează